marți, 15 mai 2012

Un loc pentru sufletul meu


Doar unul? E putin egoist si nedrept pentru ca eu am multe locuri de suflet:). Trebuie sa recunosc ca mi-a fost greu sa aleg. Si trebuie sa mai adaug o observatie: am foarte multe locuri de suflet care au fotografie doar in mintea mea.. :). Deci am ales unul dintre cele mai de suflet locuri care e prins si in poza:D. Si astfel raspund provocarii lansate de Kadia la aniversarea a 2 ani de blog.
Locul de mai sus - o mica cetate a povestilor. Aproape de munte, cu poienita in fata curtii si parau... In curte o oaza de verdeata ( in aceasta poza nu era cosit "gazonul"). Flori - flori - flori... pomi, vita de vie.. brazi...
Simt ca daca ma apuc sa povestesc parca sterg putin din farmec si sunt foarte tentata sa las fotografia sa vorbeasca. Aici am jucat tenis, badminton, fotbal... am sarit coarda si am mers pe bicicleta (semi-cursiera). M-am jucat cu surioara mea, am desenat, am ascultat muzica.. si am petrecut foarte multe momente minunate.
Seara pe la 7 se intorcea "ciurda" si uneori ieseam din curte si stateam pe bancuta uitandu-ne la vacutele curate si la mai negrele lor surate - driganele (=bivolite). In copilarie la parau faceau copiii mici baraje si ieseam la scaldat - e drept ca pe vremea aceea paraul era atat de curat!! Am prins chiar si pestisori si.. pe unii mai mari ni i-a pregatit bunica noastra ;)).
N-am mai fost de tare mult timp pe acolo.. de prin 2006 - si mi-e chiar dor! Dar am calatorit acum virtual si in mintea mea, in timp, amintindu-mi momente de demult atat de dragi mie.
Am relatat cu drag de sub vita de vie;)). 

8 comments :

Maria spunea... [Raspunde]

Cred ca locurile copilariilor noastre vor pastra in sufletele blande mai multe emotii decat putem transpune in cuvinte... Frumos loc, frumoasa poveste, frumoasa copilarie, draga Rux! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Maria
:) Iti multumesc mult! Desi sa stii ca am petrecut mult mai mult timp in copilaria mea in curtea din spatele blocului. as fi pus o poza... dar, le am in minte.. si e mai greu:))).
Ai dreptate in tot ce ai spus.

Unknown spunea... [Raspunde]

of, ce frumos era atunci, fara griji, fara program strict, fara responsabilitati, termene sau probleme! Mi-e dor de starea de bine si de aerul de seara cand se lasa un pic de frig, chiar si dupa cea mai calduroasa zi de vara :) Multumesc, Rux!

ghemulet spunea... [Raspunde]

Cred si eu ca este un loc de poveste...cred ca te-ai simtit minunat acolo si pe buna dreptate...Are dreptate Maria...frumoasa poveste :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Kadia
sa stii ca se lasa cu adevarat frig - pe la 7 trebuia sa ne imbracam cu trening si in casa si vara se dormea cu plapuma:D.
Ma bucur mult ca ti-a placut:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet :) as putea sa va povestesc cand am primit minunata sarcina de a scoate morcovi si de atata entuziasm am scos si unul mai mic.. si cu cata truda m-am straduit sa il pun la loc =))) sau cat de faini sunt cartofii crescuti fara chimicale.. si cum se strangeau gandacii de colorado in borcan;)) si mai ales cat de fain era sa desfaci cate un cuib si apoi sa ii mananci facuti la gratarul special.. dar ma opresc aici:P

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

sper sa te intorci in locul acesta minunat si sa ne arati poze, si amintiri, si povesti, si....

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa si eu imi doresc acest lucru Oana:*!

Trimiteți un comentariu