marți, 29 mai 2012

My Amigurumi Dolls


Buna!!

Astazi este o zi perfecta pentru a imi aminti alaturi de voi de papuselele amigurumi pe care le-am creat in ultimul an... Am incercat sa impart articolele in doua categorii Papusi si Jucarii - despre care vom povesti intr-un articol viitor:)!

Cand creezi cu croseta este ca si cum ai impleti vise... le-ai prinde in fire in mici noduri... Ca sa nu se destrame. Pui in ele suflet, mult suflet si multa bucurie. D Si dureaza. Dureaza si papusile, dureaza si pana sunt gata.:)

De fiecare data cand ma apuc de un "proiect" nou imi calculez timpul... si de fiecare data ma trezesc peste cateva zile ca l-am depasit cu mult.. dar nu conteaza - tin in mana o mica minune. Si adevarul este ca imi sunt dragi toate! Si da, imi este greu sa ma despart, insa atunci cand destinatarul este cineva drag, care apreciaza aceasta particica de univers realizata cu multa dragoste... atunci sunt fericita. 


Am acasa 4 colectionari:). Si fiecare are cel putin 2 papusi/jucarii amigurumi:D. Unele dintre ele chiar ii "infatiseaza" - daca pot spune asa. Chiar acum lucrez la o colectie care este formata din 4 fete (spoiler - Provocari Verzi) - prima este gata si a plecat la "tiza" ei :). Doar ca nu am apucat eu sa va scriu inca despre ea. Cu siguranta se va alatura la lista de mai jos cat de curand!


Lista papusi amigurumi  (actualizata periodic - daca am omis vreun articol va multumesc pentru ca imi atrageti atentia;P ):

2011:
- Papusi Amigurumi - 2011 -
 

 
2012:
- Papusi Amigurumi - 2012 -


2013:
- Papusi Amigurumi - 2013 -
 
 
2014:
- Papusi Amigurumi - 2014 -
 


2015:
- Papusi Amigurumi - 2015 -

2016:
Papusi Amigurumi - 2016 -


2017:
Papusi Amigurumi - 2017 - 

2018:
Ran - Gheisa Orhidee (S.P.V.) - part II - 
Luna - Gheisa Amigurumi II
Flori si culori " Martie - Martisor - Luna iubirii "
Yuki Monogatari -2-
Flori si culori " Yuki no Hana "
Flori si culori " O felicitare inflorata "
Flori si culori " Matrioshka 1 - Sufletel "
#03. Cum facem opincute din fetru ( Craciunul Traditional) 

2019:
- Amintiri din sertarul Craciunitei, 2013 - partea I -
- Martisor
- O ie. Sanziene. Un joc.
- Casutele si somnul (lipsa).
- Unde-mi sunt aripile?
- STD/SP Tema #02 Zana Verde Fluturas 
- Calendar Advent 05 - Secret Santa 2017 (Ran) 


2022:
Mirabela si Rukkusu
     
2023:

2024:
-  Baby Ghiocel Amigurumi si fratii sai  (Bucuria de martie - premiu PV)

   
Mai ramane sa precizez ca modelele de mai sus imi apartin (exceptie facand Bunny Girl - realizata pornind de la un model gasit pe internet:P). Si voi incheia cu o poza cu draguta de Haruka - pentru ca asa a inceput totul.
later edit: intre timp am realizat papusele pornind de la modelele create de Beth Webber. Exista precizarea in articolul dedicat fiecarei papusi daca modelul este personal, sau apartine altui autor :).
later edit:  am mai adaugat si alte papusele create dupa modelele altor autori - am mentionat la fiecare in parte, cand a fost cazul.


6 comments :

Gianina spunea... [Raspunde]

Ce dragalasenii...te cred ca fiecare papusa sau/si jucarie e facuta cu suflet,cu drag,pentru ca fiecare e o poveste in sine,iar povestile ne infrumuseteaza viata,fara ele viata ar fi o tristete...Felicitari!Sa ai spor si inspiratie si de aici incolo si desigur,sanatate!

ghemulet spunea... [Raspunde]

sunt grozave toate...mai ales Haruka..hmmm imi plac anime-urile japoneze :D :D .Eu doar pe Miss Melanie am facut-o ca si papusica si imi este tare draga.Parca mi-ai trezit dorul de crosetat ceva dragut si micut : P

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina iti multumesc mult draga mea;)

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet si mie imi plac farte mult:D - Haruka a fost startul (trebuia sa ie cusuta dar nu aveam materiale, asa ca am crosetat... :D)

Anca spunea... [Raspunde]

Foarte frumoase.
Poti sa-mi spui de unde cumperi ochii pentru papusi? am vazut ca se numesc "safety eyes" in engleza dar la noi nu am gasit.

Multumesc

copilarim spunea... [Raspunde]

@Anca
iti multumesc. ma bucur ca iti plac.
nu cumpar safety eyes pentru ca nu am vazut pe la noi. eu imi fac ochii pentru papusi. uneori mai folosesc nasturi:P.
.... sau ochi mobili pentru jucarii - dar mai rar si doar la cele combinate cu fetru.
dar in general ii cos / brodez.

Trimiteți un comentariu