luni, 31 iulie 2023

Curs Domestika: Carla Mitrani - Sa crosetam marionete pentru degete: Bucle aurii si cei 3 ursi. (U3)


Buna!

Iata-ne ajunsi si in ultima zi de iulie - cand vremea a luat-o  complet razna si, de unde spuneam ca... vai ce dragut! iaca ploua putin si se mai racoreste... ne-a trezit cu o umiditate 100% care presupun ca face aerul irespirabil aproape... si, pe cuvant, desi a fost mult mai racoare ca in zilele trecute, am suportat greu sa deschid cuptorul, iar in camerele in care am avut geamurile deschise (chipurile sa aerisesc) este o atmosfera deloc placuta (parca toata paclosenia de afara a patruns inauntru. 

Dar! Cu toate acestea, am reusit pana la urma sa termin si ultima marioneta pentru deget!! Pe Mama Urs. Si acum pot spune ca am finalizat cu brio, nu doar teoria, ci si practica de la Unit3. Desigur, e posibil ca dupa atata timp, sa fi uitat despre Cursul Domestika: Carla Mitrani - Sa crosetam marionete pentru degete. (U1-U2). Sau nu? :) Si voi asteptati sa vedeti cum mai decurge?

Ei bine.. Al treilea capitol al cursului a avut o multime de clipuri!! Pentru un incepator e „mura-n gura”. Foarte fain. Mie mi-a placut sa le urmaresc si sa imi iau notite (desi recunosc ca stau foarte prost cu timpul si nu mi-a tihnit suta la suta - mereu intrerupta si pe fuga). A fost interesant sa compar observatiile pe care le faceam de-a lungul timpului cu cele pe care lementiona Carla Mitrani. Dar iata mai jos cateva poze de „practica”:

- schimbarea culorii-

- scaderea ascunsa-

- piciorus simplu -

- capul papusii marionete -


Prima gata a fost Bucle Aurii. Pentru ea era suportul pahar, ce vine asezat pe suportul farfurie. O misiune, un pahar si o transformare. (P.V. M.i.M Ep.2 1/4) (S25/52) - a fost conceput pornind de lapoveste (are practic toate personajele adunate pe el, paharul... si m-a inspirat imaginea cu Bucle Aurii dormind in patul puiului de urs, in timp ce cei trei ursi o privesc - o puteti vedea pe coperta cartii: #29 Bucle Aurii si cei trei ursi - Sybile (CDL)
Farfurie Decor (P.V. M.i.M Ep.2 2/4) (S26/52) - este suportul, sau cadrul pe care m-am gandit sa asez paharul. Pana la urma are si Bucle locul ei, nu mai este nevoie sa imprumute din ce nu ii apartine, nu? :D


Nu am vrut sa las si luna aceasta sa treaca fara sa termin proiectele de curs (proiecte de baza, pentru ca ar mai fi cateva si ... cred ca vreau sa le fac si pe acelea :))). Asa ca, iata-i pe Papa, Mama si Bebe Urs. :)


Raza de Soare a fost mai mult decat incantata - a luat repede Furculita cu Bucle Aurii (P.V. M.i.M Ep.2 3/4) (S27/52) si a orchestrat cu pricepere un nou cadru foto cu... toata lumea. Familia de Ursi si-a ocupat locurile in - Paharele-Patut ( (P.V. M.i.M Ep.2 4/4) (S28/52) si.. eu am apasat pe buton ca sa fac poza.


Ursuletii mai au iesit aproape la fel de mari ca cei din curs (cred ca firul meu e totusi ceva mai gros, dar nu am gasit deloc la noi ceea ce foloseste autoarea..). Am lucrat cu YarnArt si croseta de 2mm.


Iata si o poza cu tot grupul vesel. Daca va intrebati cum vin pe deget... ei, eu am degete micute, ca de copil :))). Cred ca lui Tati i s-ar potrivi - doar ca si el are maini fine... nu foarte mari. :). 
Dar chiar si asa, ma descurc, uite:


Noroc cu Rukkusu care s-a gandit sa faca ea un selfie. Raza se amuza copios pe seama mea.. motiv pentru care, in poza urmatoare, se pravalise pe jos de ras, de nu i se mai ede decat o bucla ratacita:


Noi ne vedem luna viitoare (hahahah) - ba nu ne vedem putin mai tarziu, cu retrospectiva lunii. Cum altfel?
Ja ne!!4 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce faine jucarele! Felicitari, draga Rux!
Cum ziceam, numai magii reusesti!
Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sunt foarte dragute - mi-ar fiplacut sa reusesc sa fac si Ursii in varianta cu picioare, dar nu cred ca se va intampla prea curand :(. Abia-abia am reusit sa ii fac.
Iti multumesc mult (apropo de magii... la Ursoaica mai aveam putin si terminam capul cand am observat ca aveam un ochi in plus (nici acum nu stiu ce s-a intamplat, cert este ca am desfacut si apoi nu mai reuseam sa avansez deloc - a fost ceva foarte ciudat si, oarecum frustrant, mai ales ca imi facusem cu greu rost de timpul acela :) - dar pana la urma.. am finalizat, asta conteaza).
Pup cu drag :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

N-are decât să râdă Raza de soare, ai o colecție frumoasă de jucării. Sunt tare drăgălașe toate.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso :D. CHiar s-a marit colectia. Va trebui sa vad cum si unde le voi gasi loc. Am cateva idei... cu timpul mai trebuie sa ma tocmesc :))))
Pup cu drag!!

Trimiteți un comentariu