luni, 24 iulie 2023

Puzzle Educa - May (500)

Buna!

In sfarsit am reusit azi sa ma ocup cat de cat de cele trei puzzle-uri terminate (in iarna, haha), care imi ocupau si spatiu si practic blocau o alta activitate in aceasta directie. Dupa ce a plecat Mami (cand mai fac, va povestesc si voua despre inghetata pe care am pregatit-o azi in doi timpi si o miscare - le-am servit pe Mami si pe Buni si le-am facut si pancakes, ca sa manance combinat - in loc de tortul pentru ziua lui Mami :D), mi-am facut curaj si am scos (cu chiu cu vai) puzzle-urile mari. Le-am inramat - o sa va arat alta data. Imi ramasese unul foarte frumos, de la Educa, de 500 de piese. Nu am gasit insa nici rame si nici plexiglas... nesuferita treaba. Asa ca am improvizat.


Asa cum se poate vedea din pozele din timpul lucrului - Rukkusu era costumata de iarna. Normal, am inceput lucrul pe 16 februarie, noaptea - si l-am terminat putin mai tarziu, pe 17 :))). Educa face puzzle-uri foarte calitative - cred ca e brand-ul meu preferat. Dar are anumite piese taiate usor rotunjit - asta poate pune ceva batai de cap cand muti puzzle-ul, pentru ca nu sta foarte fix.



Am inceput prin a face rama  - apoi am continuat, ei bine, va las mai jos sa vedeti exact ce si cum. Mai am un puzzle de 1000 de piese cu un personaj desenat (pe acela l-am luat primul) si inca unul in lista de dorinte, (tot de 1000):




Rukkusu a rezistat stoic langa mine... dar, pana la urma, a furat-o somnul  pe undeva si a disparut din peisaj.






Nu m-am lasat pana nu l-am finalizat. Acesta a fost ultimul puzzle mai mare, la care am reusit sa lucrez (desi e posibil sa fi montat si puzzle-uri mai mici.. - ah  da, mai este unul cu niste caluti, dar pe acela nu l-am inramat, l-am demontat si pus la loc in cutiuta lui).


Rukkusu nu a pierdut ocazia sa se fotografieze cu puzzle-ul terminat - ea spera ca gata, o sa il si inramam - dar nu am mai gasit ce voiam noi. 


Astazi am improvizat ceva - nu este definitiv, nici foarte sigur, dar merge pentru ce am eu nevoie acum (si anume spatiu.. hahaha). Am folosit folia protectoare care fusese lipita pe plexiglasul de la ramele mari (pentru puzzle-urile de 1000 de piese). Si mai am o folie.. mai am si carton pe care sa il pot folosi pentru un puzzle de aceasta dimensiune... asa ca poate reusesc sa ma ocup de peisajul acela tropical pe care l-ati putut zari acum cateva zile.


Pentru spate am folosit carton, dupa cum spuneam. Pe laterale am folosit niste... chestii, nu mai stiu cum se numesc, care deobicei prind foile la un loc. Arata ca niste baghete.
(pe poza de mai sus mi-apare scrisul acela jos, dar din cauza ca reflecta lumina, nu vedeam bine cum sa incadrez puzzle-ul si cum voiam sa se vada tot puzzle-ul nu am mai decupat acea portiune)


Pentru moment l-am pus sub masa, unde sta foarte confortabil. Ideea este ca folia aceasta este destul de buna (mai groasa ce e drept decat cea alimentara). Se bag destul de greu acele baghete (asa se numesc, mi-am amintit) - eu am folosit niste benzi de hartie ca sa gliseze.


Puzzle-ul l-am luat de pe site-ul bulgaresc ozone (vezi mai jos la poze link catre el) si figura cu numele de May. Are 500 de piese  si dimensiunile 48 x 34 cm. Si mie imi place foarte mult.

Puzzle Educa de 500 piese - May | Ozone.ro

Si mai ramane doar sa il inscriu in tabelul gasduit de Clubul de puzzle ! Promit sa revin cat de curand si cu cele doua peisaje de iarna :)))). 

Ja ne!!

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

La multi ani pentru Mami a ta! ❤ Daca tot sunt aici... 😊 Sanatate si multe bucurii!

E foarte frumoasa imaginea! Rukkusu, cat timp era langa puzzle, parea ca monteaza piesele prin magie! 😊 Imi place costumatia ei de iarna si imi place si cea din "poza zilei".
Felicitari si pentru improvizatie, Rux! Pare ca se prezinta destul de bine.
Pupici cu drag! 💗

CARMEN spunea... [Raspunde]

Foarte frumos, o poza deosebita!
La multi ani Mamei tale, ieri am uitat cumva... Sorry. La multi ani, cu sanatate si bucurii! 🍀💐🎈
Neaparat sa ne dai reteta de inghetata 😘🤗
La noi azi e.... pauza de vara. Brusc, temperatura a scazut la 22 grade!!!
Tja, cine e influenzat devschimbarile astea meteo bruste, sufera cumplit. Mie imi merge foarte rau....Dar daca vremea se stabilizeaza imi revin repede. Sper ca pana la amiaza sa fiu in forma, deseara am La Kossa 💃
Pupici 🤗😘 o zi buna!

Suzana spunea... [Raspunde]

Surprinzator puzzle. Ma intreb daca as cumpara o fizionomie. Arata fain de tot! Este bine ca ai reusit si sa-l faci si sa ni-l arati!
Pupici, draga Rux! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana multumesc mult!! Multumim :*!!!

Asa-i ca e frumoasa? Xana lunii Mai.. sau poate o cheama May :)).
Rukkusu cred ca muta piese prin magie ca sa nu le gasesc eu - glumesc :D. Nu face ea asa ceva :)).

Mi-e dor putin de salopeta, dar am trecut pe o rochita imprumutata de la o MC2. Imi place mult modelul - vreau si eu :)))).

Cred ca se putea sa fixez si mai bine, vom vedea cand va fi momentul sa aplic acest tratament pe urmatorul puzzle. :D

Imbratisari cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN si mie mi s-a parut la fel. Este o colectie banuiesc, am vzaut vreo 4 (adica e si un Sherlock, din cate imi amintesc).
Iti multumim tare mult! Sa fie :*.
Am primit oua proaspete - as aca sper ca joi sa fac din nou (maine nu cred ca am cum..). Si voi face si poze. :D
La noi marti se anunta ceva de speriat - in partea casei dinspre strada, chiar a fost foarte cald, cu toate ca am spalat eu diverse ca sa mai racoresc, dar am avut noroc in partea dinspre curtea interioara si a fost ok, ca sa zic asa.
Si eu sunt meteorosensibila. Insa ce e interesant este ca nu mereu ma afecteaza. Ma intreb care o fi criteriul :))). Sper ca a mers totul bine - eu am ajuns la sfarsitul zilei la laptop la fix sa fac articolul de marti si apoi sa il pregatesc pe cel de la mfc :D.
Pupici cu drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana la mine este al doilea - pe primul nu am reusit sa il fac, este un profil, de 1000 de piese. Acesta fiind mai micut, a avut intaietate in a-l asambla.
Ma bucur ca iti place imaginea - mie imi creeaza o stare de bine :D
Pupici cu drag :*!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Cam tarziu dar... a fot ziua mamei tale? La multi ani!
Este o fata atat de frumoasa, dar parca usor trista, oricum imi place foarte mult. Te felicit pentru rabdare, ma gandesc ca in colaborare cu Rukkusu merge treaba mai repede!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da, a fost ziua leusorului luni, pe 24. Multumim mult :*!!!
Da... are ceva special:). Acum realizez ca aveam o poza asa cand eram foarte mica - ma uitam fix asa...:)).
Sa stii ca merge parca zboara - am facut miercuri spre joi (puzzle-ul cu peisajul exotic. :)))). Inca nu imi vine sa cred. Nu as fi zis ca il fac. :))).
Pupici cu drag:D

Trimiteți un comentariu