vineri, 28 iulie 2023

Puzzle Clementoni - Paradise Beach (500)

Buna! :)

Acum cateva zile, Rukkusu poza cu un decor exotic. Aveam in lista mea vreo 4 puzzle-uri cu marea. Unul cred ca era cam la fel cu acesta, dar posibil un rasarit... Mai am, in afara de acesta, pe care l-am luat, inca unul pe are mi-ar placea sa mi-l cumpar. Este de la educa si privesti pur si simplu direct spre valuri. Este foarte frumos. Vom vedea...

Dar sa revin la Plaja Paradis. Cel putin asa scrie pe puzzle: Paradise Beach. Este de la Clementoni - ei au un fel de textura pe piese, foarte frumoasa... imposibila daca iti pica lumina din tavan pix pe ele :))). Imi place ca are si colturile rotunjite.



Rukkusu a fost de parere sa pozam si datele de pe cutie, daca va intereseaza - ma simplu si usor asa. Am mai facut un puzzle de la aceasta firma, (Vis Oriental - puzzle la final.), asa ca, oarecum, stiam la ce sa ma astept. Piese frumos realizate.. calitativ... am inceput cu  eentuziasm:



Dupa care... m-am blocat. efectiv :))). Nu reuseam sa vad piesele cum trebuie. Imaginea de pe ele.. vreo cateva minute (nu multe, dar a parut mult) efectiv m-am intrebat ce a fost in mintea mea, sa imi iau asa ceva :))).
Apoi.. am luat o piesa la intamplare si am pus-o fix la locul ei :))))). Nu ma intrebati... efectiv cred ca s-a ales si pus singura. Pana sa imi dau seama ce se intampla, lucrul avansase asa:


Nu am facut pana acum un puzzle la care sa ma uitmai mult dupa forma... adica nu in aceasta masura. Voi vedeti imaginea destul de clar, pentru ca m-am tot straduit eu sa prind dintr-un unghi ca sa se vada. Dar mie imi reflecta din piese de nu reauseam sa pot potrivi imaginea de pe capac, cu piesele. 


Cam pe aici a aparut si Mami pe la noi, asa ca am luat o mica pauza. Cat m-am invartit eu cu trebruri, Mami a sortat piesele ramase (pauza la imaginea de mai sus a fost) cumva cromatic. Era o caldura... de nu puteam sa facem mai nimic.. in plus se anuntase furtuna. Nu a fost.  Un pic de nor si atat. Totusi a trebuit sa fac o pauza pana am reusit sa ma intorc la puzzle si sa il termin:





Ultima parte montata a fost cea cu palmierii. Cu ocazia aceasta, vad si eu ce am lucrat :))). In poze - chiar ma gandeam, daca la palmieri a fost asa, oare ce voi face la cal!! Mi-am luat odata cu acest puzzle unul cu un cal, negru.. superb. 😂🤞😅


Dar, pana atunci, Rukkusu priveste bucuroasa rezultatul muncii noastre de echipa. Acum... urmeaza sa „il inramam” - vorba vine, vreau sa fac ca si la puzzle Educa - May  - sa incerc sa il fixez provizoriu. Ma gandeam sa fac acest lucru intr-un alt articol, cu poze cu etapele.. poate reusesc! Ideea este ca astept niste baghete rosii (le-am prins la oferta) si vor ajunge la mine abia pe seara (pentru ca le-am trimis la easybox - incerc sa nu imi trimit acasa pe cat posibil - dar uneori nu am aceasta optiune).

Voi ce mai faceti? La noi a fost a patra etapa de distrugere a ecosistemului.. adica de stropiri cu tunul (foarte aclamate si dorite de unii). :))) Joi spre vineri. Azi stau cu toate geamurile inchise (ce bucurie...de unde eram si eu fericita ca ieri se racorise ...) nu de alta, dar nu am chef de insecte muribunde sau alte nebunii... abia astept sa vina sambata..

Poza zilei... as fi vrut sa fie cu el inramat, dar nu stiu daca mai rezist diseara sa fac acest lucru, asa ca, probabil o voi face in weekend (trebuie sa caut si un carton potrivit ca dimensiune :D). Desigur, sa nu uit sa il asezin tabelul gazduit de MNiko - Club de puzzle . 🧩

Ja ne!!

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Foarte frumos puzzleul tau 🥰😍 munca multa,nu gluma!
Eu zau ca nu inteleg ce sens au stropirile acelea 🥴 imi pare foarte rau pentru tine! La noi nu se stropeste cu nimic.
Weekendul asta mi am propus sa ma odihnesc, sambata voi merge la coafor, trebuie taiate varfurile, parul meu a devenit casabil 🫢😅
Dupa coafor, daca nu va ploua,ma voi plimba prin zona oietonala in centrul orasului. Iar duminica am de gand sa nu ma dau jos din pat. Sa vedem... Ca planul e unul si in realitate cine stie ce se va mai intampla 😁
Un start bun in weekend 😘🐾💞

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce imagine frumoasă, as vrea să mă teleportez acolo! Eu clar nu aș avea răbdarea necesară pentru așa ceva, dar te admir pe tine.
Și în Cluj se stropește la greu cu tot felul de chimicale, dar eu nu stau in Cluj, între blocuri la mine este teren privat și nu se stropește cu nimic pentru plante, dar văd anunțuri cu diverse stropiri pe ghenele de gunoi, cică stropesc pentru gândaci și șoareci. Asta in loc să mențină curățenia. Vorba ta, ăia prosperă și cățeii scoși la plimbare mă tem că au mai mult de suferit.

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce frumoasa imaginea! Sper sa reusesti sa o inramezi!
Imi plac cutiile acestor jocuri. Sunt foarte bune pentru depozitari!
Pupici, draga Rux si weekend placut! ❤️😘

Diana spunea... [Raspunde]

E un peisaj foarte frumos! Si poza zilei e tare reusita! ❤
Mie-mi plac cel mai mult puzzle-urile de la "Clementoni" si "Ravensburger".
Oare e ok sa dea cu insecticid asa des?! Si aici au dat intr-o zi... habar nu am cand, dar de tantari nu ma plang, ca n-am vazut (oricum, nu ma baga in seama tantarii), si n-am vazut niciodata o capusa in realitate... Brrr...! Nici nu vreau sa vad! (oricum, nu orice capusa/muscatura de capusa "produce" boala Lyme).
Weekend linistit iti doresc! Pupici cu drag! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN sa stii ca, dupa ce am terminat marginea, nu credeam ca mai avansez (pe stil clasic, cauat piesa in functie de imagine).

Ce pot sa zic... acum ca unii s-au desteptat si protejeaza ecosistemul, sustantele alea trebuie vandu-te altora, mai creduli, lenesi si mari iubitori de rezolvari rapide (si la noi terenul e fertil, pentru ca asta au fost invatati oamenii sa faca de vreo 30 de ani incoace).

Si eu mi-am propus sa ma odihnesc. Doar ca se pare ca nu imi ies deloc planurile :))))). Realitatea - cum spui si tu - desi sper ca ai reusit sa bifezi ce voiai pe ziua de azi si ca maine va iesi cum iti propui :*.

Pupici cu mult drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso nici eu nu credeam ca va iesi. iti spun, s-a facut oarecum singur. Uneori mi se intampla asa ceva. Efectiv puneam mana pe piesa si o asezam la locul ei. :)))))) Ma si amuz cand e si Mami aici - a vazut si ea cand am facut impreuna niste puzzle-uri (ea deobicei ma ajuta incurcandu-ma - functioneaza pe principiul piese interesante... :)). Dar de data asta le-a asezat pe cele ramase pe culori. )

Exact - in loc sa se mentina curatenia, sa se arunce separat.. arunca otravuri :(. Nu se gandesc la impactul asupra ecosistemului si ca practic tot mai multe ganganii mutant o sa ne dea de furca... ne dau deja.. ca nu au aparut asa din senin.

Eu l-am piedut pe Dodo din cauza stropirilor. Cam de atunci, de prin 2017 au luat-o razna. Mai stropeau si inainte, dar se anunta cu afis, vorba ta si nu se stropea in timpul zilei... Ah.. si se mai stropea cu avionul (Doamne ce m-am speriat odata, cred ca inainte sa cumpere tunurile astea, au inchiriat ceva avionase.. si m-am trezit cu unul care a venit aproape pana in balcon.. horror a fost..... Doamne.

Acum daca au luat tunrile.. trebuie sa le si foloseasca nu? (desi banuiesc ca le-ar putea folosi la stropit cu apa, pur si simplu.. ca la cat clor si alte tratatemnte are in ea.... :))))))))))))))

(ps: in 2017 au murit mai multi catei si in perioada aia cat a fost cu Do.. era o aglomeratie la cabinet.. dar nu stiu cata lume a facut si legatura).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana mi-au venit ieri bacghetele, dar nu am reusit sa dechid pachetul (o astept pe Mami.. haha - ma simt prea obosita pentru posibile surprize...).
Si mie imi plac fix din acelasi motiv - :D cutiile zic.
Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur tare mult ca iti place :D Am incercat sa fac poza sa para ca Rukkusu sta in picioare.. Evident ca era culcata pe puzzle :))))).
Si mie imi plac Clementoni si chiar am.. De la R am unul cu o padure (mai micut) nu stiu daca mai am si altele (chiar sa ma uit...) M-a cam dezamagit acela - dar probabil eram eu intr-un moment prost si ... l-am tinut la aer vreo saptamana... cred ca aia nu mi-a placut.. haha). Mie imi plac cele de la Educa. Dar sunt si unele turcesti (art puzzle) f faine... sau cele chinezesti mari (cel cu gara din lionelville e chinezesc). F tare. Ah si mai am de la polonezi Castorland. Si alea sunt faine ( apropo, am inramat iarna de 1500... cred ca este singurul care pare a fi pictura nu puzzle, daca il privesti - pote si pentru ca are piese mai mici, nu stiu).

Puuup

ps: pentru cei care fac bani din vanzarea acestor chestii e profitabil. Eu m-am saturat. Crede-ma ca pana prin 2008 spre finalul anului .. eu nu am vazut picior de capusa in Pitesti. Ma plimbam cu Dodo prin iarba fara stres. Dupa 2008 (cand a fost iar ceva boomb cu detergenti parfumati si alte produse de gen) a fost explozie de capuse... Cel mai horror e ca erau si in fara spatiilor verzi.
Daca le omoara pe ele sau pe tantari aceste tunuri... ti-as povesti cum dansau pe Dodo purecii cu frantline cu tot ( nu l-am mai dat ca ii facea rau si il luam la intrebari dupa iesirile afara - mai sigur asa).
Da,nu toate capusele - apropo vazusem un documentar DW in care era un domn doctor care povestea despre capuse. Nu reusesc sa il mai gasesc - ideea era ca intial capusele erau ok - adica nu afectau sanatatea si viata omului, din contra secreatu nu stiu ce care era benefic pentru inim. Si asa au ajuns in lab ca sa se vada sa se studieze.. Dupa care a aparut capusa naspa.. si s-a inmultit (undeva prin S Germaniei) si boala si vaccinul etc. Asta am vazut in documentarul DW.
Pup cu drag :*

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte frumos puzzle-ul tău! Am terminat și eu ieri dimineață unul de la Clementoni, a avut vreo 3 nuanțe de albastru, iar la lumina becului abia le puteam deosebi, l-am montat mai mult prin curte...sau la lumina naturală, am vazut ca asa se vedeau perfect.
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă am vazut Machu pichu. Ce frumos este!!! Da la lumina naturala merge mai bine - se vad mai ok piesele. Dar in sufrageria mea e intunecat si in miezul zilei, orientarea, asta e :))).
Pupici cu drag :)

Trimiteți un comentariu