marți, 4 iulie 2023

O misiune, un pahar si o transformare. (P.V. M.i.M Ep.2 1/4) (S25/52)


Buna!

Nici nu a inceput bine luna iulie ca, Raza de Soare si Rukkusu, m-au si convocat la... creat. Nu am vrut sa le refuz - mai ales asa, de la inceput de saptamana - asa ca, dupa ce am terminat toate treburile, i-am rugat pe Buni si Kouki sa ne insoteasca si ei (pe canapea, haha) si am hotarat sa incepem cu un pahar! Il ochisem de ceva vreme, pentru ca stiam ca vom avea niste teme cu pahare de unica folosinta luna aceasta. Eram chiar curioase ce ne va pregati Mihaela (Mniko) la transformările creative de iulie. Si se pare ca acum va trebui sa cautam si alte obiecte de unica folosinta: o farfurie, sau ceva de gen, tacamuri.... ce mai! Habar nu am ce va mai fi.


Paharul.. cred ca l-am avut cu ceva plantute. Ah, stiu! Cu o crenguta mica de brad - de aceea era putin cam murdar. Si, ca sa fie treaba, treaba.... nu stiu cum de am reusit performanta sa il crap, acum de curand. 😂🤣😅 Asa ca... este vorba de un proiect cat se poate de verde (chiar si paharul este un verde transparent).


Dupa ce l-am spalat si sters cu hartie ca sa fie uscat (de stralucea ca nou, mai putin crapatura 😅), am pornit sa il oblojesc - si m-am gandit sa lipesc in zona crapata - foarte convenabil si drept, din fericire - o bucata de material din punga folosita acum cateva luni la alt proiect (cel cu Biblioraft A5 „Conturul Zanei” - Fii creativ! (S8/52) ). Si uite-asa, paharul verde transparent, materialul albastru - care mi-a amintit de un curs Domestika, noua carticica pe care am luat-o special pentru Cursul Domestika: Carla Mitrani - Sa crosetam marionete pentru degete. (U1-U2) si pe care urmeaza sa o folosesc luna aceasta  la Mesager in Misiune: Salvam carti! Episodul al doilea : Iulie - Unde ne poarta povestea?... de unde habar nu aveam incotro va merge proiectul nostru, acum eram inconjurate de idei. Asa ca am chemat-o si pe Bucle Aurii a noastra sa ne ajute si... ne-am inarmat cu tot felul de materiale din cutia cu „resturi”: panglica portocalie, in ton cu cartea, fetru verzuliu si bleu, ca in ilustratie, carton, banda dublu adeziva...
Asa ca, povestea ne-a purtat pe la inceputul cartii, in care sunt prezentate personajele: cei trei ursi si Bucle aurii. Asa ne-a venit ideea sa integram in proiectul nostru, avand ca baza paharul, 4 simboluri pentru cele 4 personaje. Si cum ne tot gandeam la modalitatile de a face acest lucru, mi-am amintit ca am o banda stralucitoare care ar fi mers pusa sus, la pahar. Si pe langa ea, uitandu-ma si prin confetiile din acelasi material, am dat peste.. 3 capete de ursi - ziceti si voi, care ar fi fost robabilitatea... :))). Si ca tabloul sa fie complet, intr-unul dintre cataloagele cu jucarele, am dat peste o papusica blonda, imbracata in verde, perfecta pentru proiectul nostru! Si... ca sa ne usureze munca, pe spate avea poza unei fetite :D!


Dar.. tocmai am realizat ca nu v-am povestit cum anume am lucrat - poze, nici nu am mai apucat sa fac! Am lipit cu banda dubluadeziva tot. :))) Raman fara. Asadar: asigurat latura sparta si creat baza pe care am lipit apoi capetele celor trei ursuleti din poveste - am avut verde (pentru tata), rosu (pentru mama) si galben (pentru puiul lor).

Pe fundul paharului, pe exterior, am lipit un cerc din acelasi material folosit pentru a asigura crapatura. Pentru interior am lipit pe un cerc din carton fetru, creand o pernuta. In partea de jos (pe exterior) a paharului am lipit panglica portocalie si sus o fasie de albastra stralucitoare (pe ambele parti), care, la fel ca si capetele de ursi, a venit in cutia unei figurine.

In paharul suport obtinut, planuiesc sa asez pe cineva - dar vom afla asta, la timpul potrivit - pentru ca misiunea din aceasta luna, despre asta este: unde ne duce povestea.


Daca tot am amintit de poveste, iata si cartea - nu va mai povestesc acum despre ea, pentru ca deja m-am lungit. O sa o aduc la coltul de lectura. Raza are ursuletul mov in mana - indiciul pe care vi-l lasasem zilele trecute :D. Cartea a ajuns la mine luni (adica ieri, dupa-amiaza) si m-am bucurat tare, pentru ca eram foarte curioasa care este, pana la urma povestea. Si uite, mi-a purtat noroc. Deja am bifat doua teme, intr-un prim proiect.

Raza de Soare si Bucle aurii va prezinta suportul cel nou. In poza a doua, puteti vedea si fetita de pe spatele pozei cu papusica (care, apropo, este o papusica Na Na Na, din material textil - ca idee).



Evident ca si Rukkusu avrut sa faca poze impreuna cu Bucle aurii si noul nostru suportel. Ba chiar a insistat sa ii fac cateva poze doar lui, ca sa nu mai fie nimic sa distraga atentia. Ceea ce am si facut!





In poza de mai sus, am lasat sa cada pernuta ca sa puteti vedea cum arata pe spate - e un verzului. Pe fata e bleu. Privit asa, paharul parca ar fi un clop. Ha ha ha.


Bucle Aurii a zis ca ajunge... asa ca a strans tufele cu flori amigurumi, le-a pus alaturi de Ursuletul mov in suport, pe pernuta ... si ne-a trimis pe toti la culcare. Dupa ce a adormit (rapid) m-am intors ca sa scriu articolul - nu de alta dar, pe timpul zilei, abia mai apuc sa ajung pe la laptop... 


Acum inchei si... va doresc o zi de marti minunata! Ne revedem la MFC...:D 
Ja ne!

(am facut si-o rima MFC - Ja ne :P)

12 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte drăguț paharul! Felicitări pentru proiect și pentru că ai reușit să împuști mai mulți iepurași deodată!🤭
Inspirație și spor să ai! Pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

De aceasta data nu cred ca as fi reparat acel paharut. Ce inseamna imaginatia. Arata simpatic foc! Sa vedem continuarea!
Pupici, draga Rux! Imi place cum va jucati cu toatele!❤️😘

CARMEN spunea... [Raspunde]

un nou aspect, o noua folosinta! Interesant paharul vostru!
O seara buna ! Pupici si imbratisari ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă si eu ma bucur. :) Adevarul este ca stau foarte prost si cu timpul si cu energia.. Partea buna e ca am primit ceva materie prima interesanta de la Mami :O. Mi-a trimis astaziceva si s-ar putea sa iasa ceva dragut -daca si sunt lasata sa lucrez :)))).
Iti multumesc mult -la felitidoresc sitie :*
Puuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii ca tocmai paharul mi-a dat imbold.Imi parea asa rau ca l-am crapat.Este un plastic mai tare si are o forma chiar draguta.Am mai avut ceva asemanator, dar in forma d ebolisor micut.
Nu stiu ce are tastatura mea de bate aiurea. O fi si ea obosita :))).
Cred ca tocmai mi-a venit oidee pentru continuare. Ma grabesc sa o notez sa nu uit.. :))) Gata -notat,acum sa vedem si daca sau cum se va indeplini.

Pupici cu mult drag :*.iti multumim!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Si sper ca pana la sfarsitullunii voi reusi sa il si „umplu” cum mi-am propus.
M-am bucurat ca am reusit sa il„reabilitez” ca sa zic asa.
Pupici cu drag :*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce frumos ai decorat paharul! Sunt tare curioasa ce pui in el.

Rajani Rehana spunea... [Raspunde]

Beautiful blog

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur ca iti place si iti multumesc :D
Sper sa ajung sa pun ceva... ca la cum se desfasoara lucrurile... :))))) Dar nu imi pierd speranta :D
pupici!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rajani Rehana thank you :) hugs!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Chiar scrisesem un mesaj la aceast postare acum două zile, dar se pare că nu a ajuns. Bănuiam eu ceva că aveam semnal prost unde eram, dar totuși speram că s-a trimis.
Felicitări că ai reușit să combini mai multe proiecte în unul singur. Frumoasă transformarea. Asteptam cu nerăbdare să vedem cine va poposi în noul suport.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko nup, nu e nici in spam - asa ne face semnalul figuri. Ma si amuzam intr-o seara - eram exact langa roter cu telefonul... :))) si el.. fara semnal la internet :))).

Cred ca luna aceasta o sa le tot combin - daca ma crezi, de trei zile incerc sa fac o rochita si in prima zi am reusit sa pun de doua ori pe andrele (a treia oara m-a lasat pagubasa.. ori cadeau ochiurile, ori ma intrerupeau si nu mai stiam ce e de facut pe acolo... ) a doua zi am fost asa de zob... incat nici nu m-am mai apucat. In seara asta m-ar fi tentat sa incerc, dar iar am terminat tarziu si am avut ora de spa cu K. Asa ca acum inchid laptopul si sper ca maine sa fie mai cu spor in directia creativitate.
:))))
Pupici :*.

Trimiteți un comentariu