luni, 10 iulie 2023

Costumatie pentru premiul P.V. #09-12


Buna!

Dupa O testoasa bucuroasa (Premiu temele #09 - #12 Provocari Verzi), am reusit sa fac si costumatia (despre care aminteam sambata  Rochita mov in lucru si.. sabotorul.) pentru papusica premiu oferita de Micaela:


Papusica am inteles ca este o Sparkle Girls. Are un „face paint” foarte dragalas. Este mai micuta ca inaltime decat papusile Barbie. Poate cat o petite, chiar nu am masurat. De cand am vazut-o, m-am gandit ca i-ar sta bine imbracata in violet. Motiv pentru care am folosit doua nuante de mov si un gri, pentru a ii face o rochita:



Rukkusu a tinut mortis sa se fotografieze langa aceasta, dupa care s-a „activat” si Raza de Soare - motivand ca ea este de fapt mesagera Provocarilor Verzi:


Proba de foc... ca deobicei, pantofiorii. Faza e ca au niste piciorte papusile acestea.... In fine. Am incercat sa fac un model (vorba vine)... ca a iesit altceva, e partea a doua:


Iata si papusica imbracata si incaltata ( trebuie sa mentionez ca balerinii ii sunt larguti. Oricat m-am straduit - asta e. Mai incerc... Daca sta pe stand nu sunt probleme... daca e vorba de joaca.. ori se mai strang putin, ori putina banda dublu adeziva pe interior - cel putin astea sunt doua idei care mi-au venit pe loc. Asa, mie imi plac - au si margelute (cred ca am stat vreo 15 minute ca sa gasesc unele dornice de a permite acului sa treaca prin ele  hahaha). 



Trebuie sa fac niste precizari: rochita e unicat, de fapt toate rochitele de gen sunt, pentru ca le adaptez pe papusa - dar aceasta e rima la care am lucrat cu trei tipuri de fire si din trei parti... a fost un proiect foarte interesant. Spatele asa trebuie sa fie - imi plac rochitele care au spatele la vedere, fara sistem de prindere.


Parul l-am spalat cu putina solutie de biberoane fara miros (apropo - va recomand aceasta solutie de la Frosch pentru ca este blanda cu mainile si cu lucrurile si este buna; din pacate nu scoate mirosul din lucruri.. dar na, nu le poti avea pe toate :)) ). Apoi l-am pieptanat si i-am pus un elastic nou, coafura initiala.


Acum mai ramane sa termin si celelalte 2 proiecte - va mai dura putin cu caldurile acestea (Kouki nu are stare - efectiv cred ca m-a invinetit de la scuturat, nu vreti sa stiti ce doare cand iti trage cate o ureciusa finuta pe coaste .... e in spatele meu pe bancuta de la bucatarie, de unde abia asteapta sa fuga - dar trebuia sa il tin undeva ca sapot scrie. Vreau sa le trimit pe toate in aceeasi zi, ca sa vina curierul o singura data (din motive pe care probabil ca deja le stiti, sau poate le banuiti, vezi jurnalul mcs).

In rest... cum va descurcati cu ... temperaturile. Eu azi m-am resimtit. Am avut o stare de agitatie... nu e neaparat cald, dar ...  nu stiu cum sa explic. Si vin temperaturi mult mai mari. Sper macar sa ploua pe seara / noaptea.. nu stiu.

Ja ne!!

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Asatzi am stat la serviciu toata ziua cu jaluzelele trase si lumina electrica aprinsa!!! :-( Plus sistemul de climatizare pe care-l urasc. Fara, in birou e ca in sauna, cu, este ca in statia de Metro la Paris!!!! Dar ma rog, alegem calea de mijloc, facem si asa, si asa... Am ajuns acasa la ora 18, ca direct de la servicu m-am oprit la dentist (ca am avut controlul profilactic anual) si... îl gasesc pe Helmut stând intins pe canapea, îmbracat cu slipul de baie. In camera 25°C si imi zice "vai, maine va fi mai cald ca azi, nu stiu cum vom rezista!" Hmmmm, mi-am iesit din pepeni! Zic... "tu iti faci probleme, care poti sa faci dus rece in gradina, sa stai la umbra, sa bei racoritoare, sa nu te gandesti la nimic, sa lenevesti?! Ce sa zic eu, ca trebuie sa merg cu masina si pe sosele apare Fata Morgana, si lucrez îmbracata na, tinuta office, intr-un birou cu alti colegi care unul vrea curent/ventilatie, altul vreau lumina, altul intuneric... si monitoarele dogoresc si creierele noastre explodeaza si eu am pauza doar de o inghetata! Dar rezist, pentru ca ma gandesc ca sunt altii, care lucreaza la sudat sau la cuptor, unul coace pâine sau topeste otel... altul poate ca opereaza sau altul preda ore la o clasa cu copii supra-încinsi si agitati! Tja... Viata nu este concert de preferinte muzicale!" ☺☺☺ Am izbucnit amandoi in râs si Leo a inceput sa latre, iritat si el de intorsatura situatiei ☺☺☺ Da, asa trecem prin caldurile astea nebune! Astazi au fost 36°C la umbra!
Si acum sa revenim la rochita mov in degrade! Superba! Vai ce mi-ar place si mie asa o rochita! Insa eu nu sunt asa supla... Partea voluminoasa ar fi exact peste solduri, unde e partea mea cea mai plina ☺☺☺
Te pup Rux draga. Un start bun in noua saptamâna! ♥

Diana spunea... [Raspunde]

Frumusica papusa! "Botoseii" sunt dragalasi, iar rochita-i tare faina! Uau! Imi place sa lucrez miniaturi, dar cu o croseta cred ca mi-as face sita degetele. 😊
Acum observ ca Rukkusu are imaginea unui inorog pe bluza. 😊 ❤

Cat despre caldura... In apartament e placut cam pe tot parcursul zilei - "perdeaua" copacilor ajuta la o temperatura decenta (in casa suport mai greu caldura, cand e, dar afara...uau! e super). Afara... e destul de cald (nu si pentru mine) 😊 dar in ultimul timp a mai si plouat un pic, a batut vantul, iar seara e chiar racoare - se simte inclusiv in casa.
Nu stiu cum e pentru altii, dar pentru mine e bine, dar si la 40 grade C la umbra zic acelasi lucru (deocamdata) 😄 Nici Miki nu pare ca sufera prea tare de la caldura, dar ziua n-o tin afara prea mult - dimineata si seara facem plimbari lungi.
Zile cu racoare iti doresc, si spor la lucru. Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN fix la asta ma gandeam si eu ... ieri dupa tura de copt :))). Ma gandeam ca sunt oameni care lucreaza la drum sau in fabrici - e un fel de incurajare si asta :))).
Noi avem juma de apartament pe bulevard. Nu vrei sa stii cum e cand e canicula.. trag jaluzele, camuflez, mai spal eventual ceva sa umezesc putin aerul si ne adapostim in sufra care e pe aceeasi parte cu bucataria, orientata in curtea interioara.. Am pus si filtrul de aer pe turatie mai mare un pic (de vreo 2-3 ori.. doar doar s-o mai racori putin aerul). Azi am copt de dimi.. si acum mi s-a facut o foame .. asa ca trebuie sa ma apuc de ciorba de seara si de grisine. Eu imi fac de mancare de mai bine de 10 ani zilnic. Nu pot manca nimic din comert. Asa s-a ajuns, asta e. Nu ma plang, sa nu crezi asta. Atata timp cat am de unde sunt mai mult decat fericita!

Oricum, acum e ok. E bine. In 2007 am prins la Bucuresti 52 de grade (a scris in presa nu inventez - eu am auzit atunci la radio). Era asa cald incat aveam geamurile larg deschise la baie si bucatarie care priveau fata in fata si in mod normal se facea un curent de te lua pe sus. Nu misca nimic. Puneam strop de apa pe piele sfaraia si se evapora :))))))))). Seara la 11 erau doar 33 de grade :)))).

Tot asa cu simtul umorului - imi place de voi :*.
Ma bucur ca iti place rochita! Oricum genul acesta de fir pufoseste - dar mie imi place mult sa il folosesc pentru rochite. Si imi mai place pentru parul papusilor amigurumi, desi se lucreaza greu.

puuuup cu drag :*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

E superba rochita, ii vine foarte bine movul! Iar papuceii... stiu cat de dificili pot fi, mi se par cel mai greu de facut. Adica, eu inca nu am reusit sa produc o pereche de incaltari decente.
Caldura la noi abia de azi s-a instalat, dar eu deja m-am saturat. Am de venit spre casa cu tramvai+autobuz, tot Clujul e in reparatii, fac de la o ora in sus, de foarte multe ori aerul conditionat nu se foloseste, mie mi-e de-a dreptul rau. Pe urma inca 10 minute pe jos prin soare, ajung rosie la fata simt ca imi explodeaza obrajii si ma reped la inghetata. Mie una vara englezeasca mi se potriveste perfect, dar de acum urmeaza una caniculara. Ziua ma simt bine doar la munca, acolo am aer conditionat, suntem doar doua si avem aceleasi preferinte, pe urma fierb in drum spre casa, aici si mai cald, apartament cu expunere sud-vestica, noaptea nu dorm, astept ploile si septembrie.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur ca iti place. Botoseii care ar vrea sa fie balerini sunt un pic largi - Din cauza picioarelor. Sunt pe poante. :))))
Si am vrut sa iau pantofiori pentru astfel de papusi.. dar nah.. 2020 :)))) a venit si m-a stricat planurile. Nu sunt perfecti pantofiorii dar sunt unicat si facuti cu drag.
Am vrut sa ii crosetez - apropo de miniaturi... Dupa vreo 3-4 tentative dezastruoase, pe caldura asta, am lasat-o deocamdata balta :(.

Da este un inorog pebluzita :D

Conteaza foarte mult pe unde ne prinde caldura. De ex, la Buni unde am copilarit, era blod de un et de caramida. sa tot dormi la pranz... aici in centru... cu bulevardul in fata si aerul conditionat de pe la cine sia- pus... se face o caldura apasatoare. Uneori e greu de suportat. La bunici, la casa, dormeam cu plapuma si vara.. era racoare si bine :))))). Deci na.. ideea e sa cautam chiar si in locurile mai ... prost plasate, solutii. Apropo de Bucuresti.. imi amintesc ca in ziua aia cu 52 de grade mi-a facut Ralu codite impletite pe tot capul :)))))))))). Dar partea cu apa care se evapora si sfaraia... ce experienta.

Pupici!!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Chiar frumoasă ținuta, cu tot cu pantofiori. De altfel tot premiul este deosebit de atent pregătit. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso vara englezeasca zici? :))) asta imi aminteste de mine in 96. Am fost prin iulie in excursie cu scoala. In fine.. am prins in Anglia niste calduri, ca acasa. A plouat intr-o singura zi... asa moderat :)))))).

Eu nu suport aerul conditionat... ultima data cand am fost cu masina si era cald a trebuit sa il pornim.. si in cateva secunda aveam gatul uscat si numaram clipele pana sa scap de el :))) Si asta cu el pornit incet si sa bata spre picioare. Probabil mi se trage de cand lucram la Roton si imi batea fix in cap...

Ma bucur ca iti place :*. Eu dupa ce fac ceva vad si cele mai mici imperfectiuni. :))) Lucrez la asta, dar tot ma enerveaza un pic faptul ca - uite exemplu acesta al pantofiorilor. Sunt taiati cu atentie cusuti cu atentie, intorc pe partea cealalta... pac se vad din cusaturi :))). Se vad ele si la lucrurile de fabrica dar na... parca atunci cand faci tu ele devin si mai... vizibile :))).

Pupici cu drag
(nici eu nu dorm, dupa cum observi, dar am reusit la pranz sa recuperez vreo 2 ore... ca in copilarie - avantaje si dezavantaje, stii cum e)

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bcucur mult ca iti place si iti multumesc. Azi am reusit sa vad un material bonus legat de masterclass despre manifestare. Daca ar fi sa scriu ce imi doresc, pe langa sanatatea mea si a familiei, mancare buna si alte lucruri de baza, as scrie: sa pot aduce bucurie celor din jur, prin diverse lucruri pe care sa le creez. Lucrul acesta ma face sa fiu extrem de fericita - pun mult suflet in tot.
Mi-as dori sa arate si bine, pe masura :))). dar nah. Ce pot face este sa progresez... si ma strauiesc in directia asta (numai sa si fiu lasata .. haha)
Pup

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasă costumația! Se asortează foarte bine gri cu mov! Și botoșeii sunt drăguți! Zi cu spor să ai! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă la botosei o sa vezi - sunt cam larguti. Mi-ar fi placut sa pot folosi worbla termoplast Sau cum s-o scrie. e un fel de material care poate fi modelat si se pot crea din el diverse. Se incalzeste putin cu feon-ul si apoi devine maleabil. Ma intreb daca are miros.. :-s
Sper sa iti placa si sa pot trimite cat mai curand spre tine premiul :*.

Trimiteți un comentariu