marți, 18 iulie 2023

Farfurie Decor (P.V. M.i.M Ep.2 2/4) (S26/52)


Buna!

Azi .. a fost tot cald, dar ceva mai bine. Am reusit chiar sa termin un proiect. A doua tema propusa de Mihaela (MNiko) pentru transformările creative de iulie, a fost farfurie de unica folosinta. Am reusit performanta de a ma afla in posesia a nu mai putin de 5 farfurii ( de fapt 4, ca a cincea este un bol de folie de aluminiu, sau o farfurie adanca). Doua sunt de carton si le aveam - nu mai stiu cu ce ocazie le-am primit, cu prajituri pe ele, cred. Una este cu baloane, cealalta cu Happy Birthday, parca. Pe celelalte trei le-am primit de la Mami - cea adanca si doua de plastic. Din cele de plastic, am ales-o pe cea alba (pentru ca cea albastra era dintr-un material mai rezistent si (fire practica.. haha) ma gandesc ca ar fi buna de sprijinit ceva pe ea. In fine...norocul vostru ca ma sacaie un ochi si e asa cald... ca altfel cine stie cat as mai fi scris...


Nici n-am pus bine farfuria ca sa o pozez... ca Raza de Soare si Rukkusu si-au facut aparitia, carand dupa ele cosuletul impletit.... si, pana sa apuc sa zic ceva (oricum nu prea eram in stare... la cum m-am simtit ieri), mi-au confiscat proiectul. Ca sa ma impace, au zis ca vom folosi firele primite de la Mihaela.


Apoi mi-au explicat ca, daca tot am combinat prima data proiectele.. sa duc combinatiile pana la capat. Ziceti si voi! Acum trebuia sa gasesc ceva comun, sa imparc si capra si varza.... pana la urma am impacat perna. Dar..... numai dupa ce am facut opera de arta de mai jos:


Ah... in cazul in care nu se observa, am cusut de jur imprejur, cu verde roz si albastru. Stiti ca tema de luna aceasta la Provocari Verzi  este  Unde ne poarta povestea? Eu bine... cromatica folosita la acest proiect, care se vrea un suport decor, a  fost inspirata de imaginea de pe coperta cartii Bucle Aurii si cei trei ursi :  rochita verde, jachetica roz si pernuta albastra.

Apoi, am tras si frana de mana, ca cealalta parca nu era indeajuns... si dupa o noapte in care am reusit sa dorm... azi am gasit suficiente resurse sa ma ocup de proiect. Am uitat insa de telefon... pana cand mi-am amintit (hahahaha):


Adca aproape de final. Ce am mai facut: am lipit in jurul partii centrala fasiute franjurate de hartie creponata (mi-am luat cateva suluri acum de curand si tare am fost bucuroasa ca reusesc sa folosesc, in sfarsit, o fasiuta. Mai ales ca s-a  potrivit la fix nuanta.

Apoi mi-am petrecut o bucata de timp festonand pe margine materialul floral - imi ramasese de la un proiect cu o soricica ( Soricica Albastra cu rochita inflorata) - dar nu oricum, am folosit si un fel de fetru verde, tot asa, ramas de la nu mai stiu ce proiect. 

Am lipit cu banda dublu adeziva tot (si am fost surprinsa ca tocmai ce nu ma asteptam a facut fite: hartia creponata. Dar nu i-a mers...

Pe margine am folosit o panglica de organza (cat aveam) pe care am lipit-o cu banda dublu adeziva si fixat-o cu o cusatura care nu stiu daca exista sub vreun nume.. pentru ca efectiv asa mi-a venit mie sa cos :))))). In partea ramasa neacoperita (unde se ivise o crapatura .. nu stiu cum), voiam sa lipesc floricele, ceva.. dar nu am gasit nimic sa mearga, sa le crosetez acum cu firul subtire nu intra in discutie, ca am inca frana trasa, ca sa zic asa - ideea era sa ma simt totusi mai bine, creand ceva, ori sa crosetez flori mici cu croseta subtire pe caldura asta.....

Asa ca m-a salvat tot materialul cu flori, din care am gasit o  bucatica fix pe masura si am incercat sa cos ca si in partea cu panglica - am reusit intr-un final, desi crapatura aia mi-a dat de furca.


Raza s-a si pozat cu farfuria decor, Este super incantata si chiar a chemat-o pe Bucle Aurii sa vada cum arata suportul - a venit in schimb Rukkusu.


Asa ca Raza a plecat sa o aduca pe Bucle Aurii... Lui Rukkusu atat i-a trebuit - a incercat noul decor, asezandu-se fix in poienita cu flori :))))).


Intr-un final a  venit si Bucle Aurii. A adus cu ea  paharul, si l-a asezat pe farfurie... acolo unde ii este si locul. De ce? Veti afla.... curand, unde ne duce.. povestea.


Ja ne!!


12 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

O farfurie vesela, perfect potrivita pentru o party. Asa ca papusile au fost la locul potrivit, la timpul potrivit 🕺💃😂😘
Paharul deasemenea este de neinchipuit sa lipseasca de la o party, mai ales una in miez de vara cand trebuie sa bem lichide mai mult decatin orice fel de sezon.
Numai bine, Rux draga. Ai grija de tine 🤗😘💞 pupici si imbratisari 😘🐾

Diana spunea... [Raspunde]

E frumoasa povestea si e frumoasa farfuria decorata! Si paharul e frumos! Evident: si papusile sunt frumoase! 😊 Nu-s (total) pe aratura! Am tot scris "frumos" pentru ca mi-e ciuda ca nu reusesc sa ma antrenez in joc! Am o carte pe care tot vreau sa o reconditionez, dar nu am gasit carton potrivit pentru coperta (si cred ca am pierdut... ideea jocului - trebuie sa recitesc). Am si pahar din plastic, si tacamuri din plastic, si farfurie de unia folosinta si... ma uit la ele - nu-mi vine nicio idee... :(((
Imi place cum te-ai jucat! Felicitari si spor in ce doresti! Pupici! 💗

MNiko spunea... [Raspunde]

Wow ce coincidență minunată ca firele de la mine să fie atăt de potrivite pentru povestea lui Bucle aurii!. Mă bucur că poți combina provocările, mai ales că pe aceste vremuri călduroase e greu să ne concentrăm la ceva anume. Eu m-am axat pe citit momentan. Mă bucură că revin la modul meu de citit rapid, mi-era dor de cărți dar nu-mi era mintea la ele. Acum mi-am revenit.
Felicitări și mult spor în continuare.

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata foarte vesel. Mereu inventiva cu reciclarile.
O zi inspirata in continuare, draga Rux! Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN nu stiu ce face aparatul meu dar nu mi-a salvat toate pozele.:))
Si cum nu ma simteam intremaa am jucat cu ce am avut. Ideea e ca farfuria este cumva suportul paharului care este suportul... cuiva si impreuna au legatura cu povestea :)). Dar na... recuperez eu poza , adica o voi reface si o voi prezenta cand vor fi gata si celelalte piese.

Iti multumesc mult - acum sunt mai bine si incerc sa adorm... chiar o sa beau putin ceai inainte.. :D.
pupici cu draaaag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa nu iti fie ciuda... :*. (desi cunosc -sentimentul - pentru ca ma lovesc mereu de el, prin cisrcumstante).
Farfuria a fist terapie pentru zilele de luni si marti. A functionat. Sunt recunoscatoare.
Tin pumnii sa gasesti ce iti trebuie - e tare nesuferit cand iti lipseste cate ceva la un proiect. Cat despre idei.. nu vrei sa stii cat le-am mai sucit si invartit - luna asta clar am fost oarecum nevoita sa combin provocarile. De circumstante. La prima a fost intamplare, dar apoi (m-au influentat si rukkusu si Raza, sa nu se supere haha) mi-am zis ca daca tot am inceput asa, sa merg pana la capat. Aveam eu niste planuri penru farfurie.. mama mama... bine ca a iesit si asa... :)).

Iti multumesc si te pup cu drag si tin pumnii sa reusesti sa te joci si tu!!! Ca tare bine ne face! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko sa stii ca firele astea au fost salvarea proiectului. Te-am pomenit :))) - scriam mai sus ca a fost balsam acest proiect si m-a ajutat mult zilele trecute.
Initial voiam sa fac altceva cu farfuria (cu una adanca din ceva folie de aluminiu) dar nu a fost chip sa se lege ceva - am poza facuta cu materia prima :))). Candva ceva ceva tot fac si cu el si o sa vezi.

E minunat ca poti citi - mi-am scos si eu niste carti :)). Am doua luate pentru Ralu - destul de greute pentru caldurile astea, dar sper sa reusesc sa le citesc pana sa le ia / sa i le trimit. Abia astept sa ne povestesti ce mai citesti - eu cand citesc recenzii e ca si cand as citi cartea, uneori :D. Asa ca mult spor la citit :D sa ai .
Pupici cu drag.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ideea mea initiala implica mai multe chestiuni, dar suportul farfurie este atat de fragil, ca nu avea efectiv cum sa le sustina - asa ca am restrans la ideea de decoratiune suport :D. Ma bucur ca iti place si iti multumesc.
Pup cu drag :*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Felicitări pentru farfurie, arată așa de bine ca decor foto pentru Rukkusu! Îmi plac culorile tare mult.

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu puteai sa lipesti doua farfurii? Se rigidizeaza foarte bine. Sunt subtiri si nu se observa. Doar o parere. Pup.🙋❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso eu mi-am iaginat farfuria ca pe un luminis cu iarba verde si floricele, in povestea cu bucle Aurii :D. Mi-ar fi placut sa fac mobilier (mai ales fotoliul puiului de urs, dar efectiv nu am nici timp si caldura asta ma saboteaza la greu. Asa ca am incercat o interpretare mai pe simboluri si metafore - cand e gata si ultima tema, le voi prezenta impreuna si atunci se va vedea (sper) mai bine cam ce m-am gandit eu sa fac :))).
Si mei mi-au placut culorile tare mult. Initial voiam s afac un tablou, folosind ca baza farfuria albastra dar...

pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana banuiesc ca puteam, daca aveam :D Desi e foarte nasol sa cosi prin banda dublu adeziva.. intre noi fie vorba. Cred ca daca mai gasesc una, chiar as putea sa o lipesc pe spate. Pentru ca acum am cusut tot ce era de cusut.
Sunt foaaaarte subtiri :O :)))). Te pup cu drag :*

Trimiteți un comentariu