joi, 20 iulie 2023

Iaurt cu gem de cirese si ceva amuzant. (Reflexii in Oglinda 21)


Buna!

Am asteptat un strop de ploaie (care furtuna...) toata noaptea.. Nici la 2 si nici la 4 nu a fost nimic (decat niste galagie prin bloc..). In cele din urma am reusit sa adorm, dar cand mi-era somnul mai dulce.... o harmalaie m-a trezit. Combinatie de ceva tv/radio si .. am crezut eu, masina de vidanjare - de fapt pornisera pe turbo gigantii de aer conditionat de la mezanin... :)))))))). Rad eu rad, dar abia astept sa recuperez niste somn. Deja este foarte cald... 

De saptamana trecuta, am mai facut o tura de iaurt, am ma strans si smantana si am mai pregatit  si branza. Dar nu am mai reusit sa fac poze - numai bine ca am pastrat de vinerea trecuta imagini cu un desert usor si racoros. Cu reflexiile la vedere. Despre iaurt am povestit ( Cum fac branza de vaci, smantana si iaurt.. in casa. ). Gemul de cirese l-am facut simplu: 3 farfurii adanci pline cu fructe (cirese la care am scos samburii) si zahar brun (brut) - nu am pus un kg, poate 300 de grame, cam asa. A iesit absolut fabulos. Au fost si ciresele minunate. Asa ca am rasfatat-o pe Buni:






Hmm... Tocmai am realizat, pe cand redactam articolul, ca nu am facut inca poza zilei - ce noroc pe mine! Nu le-am dat inca parintilor borcanele cu iaurt, asa ca am luat-o de-o aripioara pe Rukkusu... si am plecat spre bucatarie... ca sa facem o poza capodopera ... hahahah, pe repede inainte. Cu ce s-a pozat pana la urma, cred ca ati vazut la inceputul articolului... pentru ca asa se intampla. Pleci sa faci ceva, si pe drum apare ceva neprevazut :)))). Dar despre accesoriul din poza, va trebui neaparat sa va povestesc, pentru ca are legatura cu ultima mea participare la SuperBlog - despre care am realizat ca inca nu am reusit sa scriu :O.

Pana atunci, sa urmarim impreuna ceva amuzant, descoperit recent, intamplator. Doar nu era sa pastrez doar pentru mine - eu am vazut clipul pe Facebook:


📸

Inscriu articolul in tabelul gazduit de Carmen, ce a preluat rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin. Rubrica avea ca indemn urmatoarele cuvinte:
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Ja ne!  

12 comments :

camdandusler spunea... [Raspunde]

Thanks for your sharing, have a lovely week...

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdandusler thank you for visiting :). I wish you a lovely week as well :D

Suzana spunea... [Raspunde]

Gem de cirese... Imi place la nebunie. Mai ales cel de cirese amare. Faine pozele. Si combinatia cred ca a fost delicioasa!
Pupici, draga Rux! ❤️😘

MNiko spunea... [Raspunde]

Si noi ne răsfățăm cu astfel de combinații : iaurt cu gem/dulceață. Mult mai bun ca iaurtul cu fructe din comerț.
Nu pot urmări filmulețul acum, o să revin când voi putea asculta fără să deranjez în jur.

CARMEN spunea... [Raspunde]

Da, este de nesuportat vremea asta apasatoare! Este deja a doua zi de cand eu am dureri mari de cap si trebuie sa isu Ibu800! Unul pe zi, ca sa pot sa ma concentrez la serviciu! Acasa nu sunt buna de nimic, pierd timpul asa... Noaptea nu pot sa dorm din cauza caldurii si ziua sunt ca zombi!
Te pup Rux draga. Un start bun in weekend 😘🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Tanti (matusa lui Buni) avea in curte (De fapt era o curte de trecere, comuna) un cures amar enorm. si nu spun asta pentru ca eram eu foarte mica... chiar era .. enorm. Pe cat de mult ma fascina, pe atata ma stresa momentul traversarii zonei. Eu aveam sandalute, cu sosete albe (se purtau din acelea dantelate, de bumbac) in fine.. calca cu atentie, nu imi placea sa se vada murdar in varf.. Ciresele astea insa imi puneau capac. Nu stiu cum sa facea, dar nu exista sa nu ricoseze vreuna fi pe varful uneia dintre sosete :)))). la un moment dat ma si resemnasem :))). Calcam cat puteam eu de incet si atent...si asta e. :)
Dulceata insa era geniala - alaturi de un pahar de apa de izvor, rece. Poate pe vremea aia nu erau chestii de firma la tot pasul, poate nu erau multe, dar Doamne ce izvoare aveam inca in oras... ce apa. Ce apa.
Profit de cate ori fac iaurt proaspat sa ii fac lui Buni un desert de gen (ca daca il bag la frigider se face foarte rece :)).
Pupici cu drag!!! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko prima data cand am incercat sa mananc iaurt cu fructe a fost in 1996. Eram la un fel de schimb cu scoala / excursie in Anglia. Am stat la o familie in gazda si intr-una din seri ne-a dat cate un iaurt cu fructe. In viata mea nu am gustat o chestie mai nasoala (am mai incercat odata sa faceme inghetata cu Danonino - alta porcarie pe bat de data asta. )
Sper sa iti placa filmuletul. Mie mi s-a parut foarte amuzant :)))))).

Pupici :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN chiar m-am gandit la tine. Azi noapte cand nu puteam dormi in sufra erau doar 32 de grade :))))). Si era ora 3 si ceva. Am mers, am deschis larg la Buni geamul si dupa vreo 30 de minute, cu incantatii (hahaha) si facut vant, a scazut la ea de la 30 la 28. Acceptabil. Nu pot lasa geamurile deschise mai nou ca nu stii carui tamp... om inconstient i se pune pata sa lase masina cu motorul pornit ca sa aiba aer cdt, sa isi incarce tel sau doar ca sa arate ca are bani de combustibil... printre altele. Asta e. Facem sauna :)))
A crescut mult temp de la ce au facut altii prin bai (nu iti zic, aseara tocmai mancasm cea mai buna pizza din lume, ca a trebuit sa merg cu k (voia si el la baie, care e amenajata in baie...) si in loc sa ma bucur de ce terminasem sa mananc, m-am trezit ca am numai gust de ceva alcool dezinfectant... si arsuri si tot tacamul.
Eu luni si marti am avut niste dureri de cap... oricum eu nu pot lua nimic :)))).

Si ziceam ca ma gandeam la tine, ca ai spus ca nu poti dormi, si cu jobul care este solicitant. Sper sa se racoreasca putin si sa se aranjeze treburile si cu presiunea si umiditatea... ca sa putem functiona in parametri buni :D

pupici cu drag!!!

Diana spunea... [Raspunde]

Mi-ai facut pofta de iaurt si de gem de cirese... ! Am vazut, insa, videoclipul, si-am uitat de pofte! M-am distrat de numa'! 😂 Peste fazele cu gandacii si cocosul am trecut repede, dar celelalte le-am savurat! 😂
Internet is slow; porc pentru vegani; tipa si portofelul...! 😂
Multam pentru distractie! Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana nu am fost eu mare fan iaurt, dar uneori si mie imi e pofta, mai ales ca laptele miroase asa de frumos in unele dati (in functie de ce mananca vacuta). Si se si prinde foarte fain. De fapt vacutele. Ca sunt mai multe (am gasit 3 locuri, saptamana viitoare il testa pe al treilea - sincer mi se pare o minune.. chiar cred ca este! sunt foarte recunoscatoare :D).
Sa stii ca si eu la partea cu gandacii am zis ca ... vad suficienti :)). Dar i-am apreciat totusi umorul - atunci cand zboara unul spre el e funny.. :)))). Realizat vreau sa zic. Iar la cocos cred ca iar a vrut s afaca un pic de haz de necaz ( - mai ales ca nu e incantat la ideea de a manca stii.. asa am inetels eu, hahaha).
Ma bucur ca ti-a placut. Puuuuup.
:*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

O bunătate, iaurtul de casă, la fel și gemul de cireșe. Eu una nu le-aș combina, le-aș mânca separat, dar ăsta este gustul meu, iaurtul îmi place acru. Din comerț iaurt cu fructe am gustat o singură dată, pe la începuturi, eram studentă și am luat unul cu căpșuni, cică. Nu mi-a plăcut și l-am aruncat, și atâta a fost cu iaurtul care conține orice altceva in afară de iaurt.
La film am râs și m-am relaxat, are talent cu carul băiatul.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordalisomi e sana imi placea ... bun si laptele batut facut in casa. :D
da, groazinice asa zisele iaurturi cu fructe - danonino aveau unele roz si portocaliu (chipurile cu capsune si caise cred... yucks).
Asa-i ca e talentat? Si pe mine m-a binedispus filmuletul.
Pupici :*

Trimiteți un comentariu