duminică, 9 iulie 2023

Masterclass Evolutia Constienta - Cum sa scrii un nou viitor pentru umanitate (Dr. Bruce Lipton)


Buna!

In seara aceasta am urmarit alaturi de Buni (si Kouki, lol) masterclass-ul Evolutia Constienta - Cum sa scrii un nou viitor pentru umanitate, cu dr. Bruce Lipton. Este un masterial pe care il puteti urmari gratuit, in cazul in care doriti (am lasat link mai sus)  - un fel de rezumat al cursului la care se poate participa, ulterior.

Ca de fiecare data cand urmaresc un material pregatit de Bruce Lipton, a fost o placere sa il urmaresc. Deja sunt familiarizata cu ideile sustinute (am citit Biologia credintei si am urmarit mai multe documentare). Cu toate acestea, de fiecare data, exista cate un moment de „ahaaa”. Acum am sesizat un ton putin schimbat - in sensul ca ... chiar e nevoie sa ne schimbam modul de a fi, sau se ingroasa gluma. Nu e nevoie sa fii mare specialist, ci este suficient sa fii foarte prezent in timp si spatiu, ca sa iti dai seama ca lucrurile nu sunt chiar ok in lume (mai aproape, mai departe, nu conteaza... unde, pentru ca impactul unui lucru negativ nu este doar local).

Intr-o lume tot mai dezumanizata, egoista si lipsita de principii sanatoase de viata, nu este de mirare ca traim a sasea extinctie.. De data aceasta ceea ce o provoaca este chiar omul. Convingerile si programele proaste care ne guverneaza vietile fac posibil acest lucru.... Cred ca acest material chiar merita urmarit... si sper sa va faceti timp pentru el, in agenda - putin mai mult de jumatate de ora, atat dureaza.

Va las mai jos trei capturi de ecran ce mi s-au parut de retinut, in ceea ce priveste masterclass-ul..... si un citat.




Citatul la care ma refeream putin mai sus, este unul pe care probabil il stiti deja, dar vine la pachet si cu o completare:

Cunoasterea este putere. Lipsa acesteia, duce la lipsa puterii.

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”

14 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

ineresant, aud pentru prima data despre acest dr. Bruce Lipton. Osa mai cercetez, multumesc pentru linkuri si informatii ♥
Noapte buna. Pupici ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN sper sa il gasesti interesant - mie imi place mult. Mi se pare ca are noima ceea ce spune si practic multe dintre intrebarile pe care mi le-am pus de-a lungul timpului in ceea ce ne priveste, si-au gasit confirmare in ceea ce am citit in cartea lui cu Biologia Credintei (care, este o carte cu fundament stiintific, insa scrisa astfel incat sa nu te lovesti de termeni la tot pasul, sau daca sunt folositi, sa fie usor de inteles).
Pup cu drag :*

MNiko spunea... [Raspunde]

Interesant acest masterclas. Poate o să-l urmăresc și eu în vacanță.
Îmi place Rukkusu, cum stă ea relaxată în fotoliu și urmărește și ea acelați documentar cu voi.

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Nu am auzit până acum de dr. Bruce Lipton (decât de Lipton ice tea:)))). Mulțumesc pentru informații, încerc în weekend să vizionez masterclass-ul.
O zi frumoasă să ai! Pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

L-am urmarit si eu pe ultima suta de metri. E adevarat ca fata de alte dati, aceleasi informatii sunt prezentate de parca ar fi noi. Imi place enorm omul asta. Chiar as vrea sa stiu daca in manualele de medicina se vorbeste despre epigenetica. Am niste rezerve, insa poate gresesc.
Sa stii ca am mai vazut un titlu al lui: 'Evolutia spontana'.
Multumesc mult pentru postare, draga Rux. Pupici! ❤️😘

Diana spunea... [Raspunde]

Istoria e marturie, prin scrierile lasate de unii si altii, ca fiecare epoca a avut "Liptonii" ei (intre ghilimele poate fi pus orice nume al unei personalitati actuale in "domeniu") doar ca erau numiti, intre altele - in negura timpului - ocultisti, hermetisti etc.. 😊 Pentru cei care nu au fost interesati de / nu avut acces la lucrarile unora "din vechime" aceste conferinte, carti etc. sunt utile de urmarit/citit.
Yoga, cu ramurile ei, ne arata cam ceea ce ne spun azi unii oameni in conferintele lor... Pe scurt: nimic nu e nou sub soare, dar e interpretat din alt punct de vedere (evolutia stiintei, intre altele), folosindu-se limbajul "momentului". Si mai pe scurt: pare ca nu ne trezim... 😊
Sunt multe momente "de cumpana" in istoria umanitatii si multi oameni - la vremea lor - au spus lucruri asemanatoare: distrugere, autodistrugere s.a.m.d., cu alte cuvinte. Si fiecare a spus, in fiecare mileniu, ceva gen: "de data asta chiar se produce nenorocirea, pentru ca"... (in fiecare mileniu altele - sau si altele - erau dupa "pentru ca"). Si fiecare a vorbit despre ce ar trebui sa faca oamenii - diferenta este... limbajul, nu ideea/sfatul/invatatura.
A nu se intelege ca indrept vreo critica spre cineva - doar constat "rostogolirea ideilor"! 😊
Zile senine iti doresc, Rux! Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko nu stiu cat timp va mai fi disponibil. Mie imi aparea ca pana azi... cand m-am inscris. Dureaza 30 de minute - daca gasesti timp pentru el, oricum, daca nu il poti urmari in seara asta sa zicem, iti vor trimite odata cu oferta pentru curs (pentru cei interesati) si inregistrarea masterclassului care va fi disponibila vreo 2 zile.. - pe aceea o poti viziona linistita, poti pune pauza etc. )
Rukkusu a profitat sa isi scoata fotoliul la „iarba verde crosetata” :))) - vorba aceea, fa Rai din tot ce ai.
Pupici cu drag

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă am baut un Lipton Tea de portocale candva... o minune. Vai bun era.
Nu stiu daca va mai fi disponibil atunci. Incearca sa te inscrii si sa urmaresti apoi cand ai timp inregistrarea (cred ca e accesibila vreo 2 zile, daca nu ma insel). :)
Iti multumesc - si tie iti doresc la fel.
puup!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana pentru multi sunt noi - nu mai sunt pentru noi, care stim deja care este obiectul muncii lui, ca om de stiinta. Am citit cartea cu Biologia Stiintei si vreau sa citesc si Efectul lunii de miere. :D Pe cealalta nu o am. Imi place mult stilul lui de a fi - ca un copil mare. E oricum un lucru fain ca reuseste sa explice in asa fel incat lucrurile sa fie accesibile si fara o pregatire in domeniu.

Nu se vorbeste... manualele sunt pe medicina newtoniana. DAR! am remarcat pe la congresele interdisciplinare (se fac grupri de lucru, eu pe cardiologie urmaresc mai mult, dar au fost si pe medicina de familie in ultimul timp miscari) ca in sfarsit sunt voci care atrag atentia asupra influentei mediului si a alegerilor facute de noi. Care subliniaza ca primul lucru care trebuie facut este sa ne schimbam stilul de viata distructiv. Am fost chiar fericita sa ascult lectori dezamagiti de faptul ca oamenii pprefera sa se indoape cu medicatie care vine clar (mai ales la cea pe termen lung) cu efecte secundare la pachet, in loc sa isi schimbe stilul distructiv de viata.
Cred ca l-am vazut si eu daca a fost la Unity - cand e ceva cu el / Gregg Bradenn deobicei ma inscriu, chiar daca le-am mai vazut imi reamintesc lucruri:).
Cu drag! pupici !!! :*

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, tu studiezi medicina? Stii ce imi place mie la prelegerile lor? Chiar daca am mai auzit subiectele, parca de fiecare data le prezinta altfel. Si parca toti sunt din ce in ce mai vocali cumva, pe masura ce se propaga aiureli.
Pup. ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana nu sunt studenta la medicina, dar am o legatura ... cu ea, destul de speciala. Bunici medici, parinti medici... nasii mei au fost medici, prieteni de familie...

Intr-a opta prima optiune la liceu (cand am plecat de acasa sa ma inscriu) era chimie-biologie. Dar cand am intrat pe poarta liceului m-am intalnit cu o colega si am aflat ca se facusera doua clase de limbi straine.. Totusi chiar si asa, pana intr-a 12a tot spre medicina ma indreptam. Am fost chiar si la congrese cu parintii (ca persoana insotitoare, aveam acces la expozitii si sala cu organizatorii (unde erau pe vremea aceea tot felul de standuri la care gaseai chiar si tot felul de concursuri - invatai despre produs completai quizz si puteai castiga ceva... ). De ce nu am urmat medicina? Pentru ca medicina in acest mod in care este facuta m-a tradat (si nu doar pe mine) - pentru ca nu am simtit ca ajuta cu adevarat. Pentru ca puteam intelege cum pot ajuta oameni atat de diferiti, cand totul este atat de relativ si pentru ca faptul de a da vina pe cineva ca nu il ajuta medicatia nu mi se parea suficient. Printre altele.

Nu spun ca medicina alopata nu este buna si necesara. Este - in cazurile de urgenta mai ales (accidente si altele de gen), chiar este. Pentru a depasi situatia de criza, daca sunt luate deciziile bune (si aici tine foarte mult si de noroc, haha) chiar este.
DAR... pana nu va include toate datele problemei in ecuatie, pana nu va reinvata sa priveasca probleme in ansamblu, sa nu mai trateze simptome ci sa caute si elimine cauza problemei (iar aici e iar un interes finainciar si nu numai)... pana atunci va ramane conform statisticilor pe podium (alaturi de fumat, razboaie etc) ca si cauza de deces...

Am observat ca se adapteaza - e oarecum firesc (in procesul de crestere si adaptare) - cum ar fi sa prezinte datele in stilul anilor 80? Bine pe mine nu m-ar deranja. Pe mine ma intereseaza anumite lucruri - si din ceea ce prezinta (si nu sunt neaparat lucruri noi) imi gasesc nu doar raspunsuri la intrebari ci si confirmarea unnor banuieli pe care le aveam.

Mi-ar placea sa am fonduri suficiente ca sa urmez un cur cu el, sau cu gregg bradenn. Sunt cumva curioasa sa vad cum este cursul. Ce e in plus fata de ce este in carti si in prelegeri. Stii?
Si mi-ar placea sa am ocazia sa povestesc si sa discut pe baza a ceea ce aflu.
Apropo, am reusit acum sa vad un material bonus despre manifestare. Am tot vazut sugestii cum ca, atunci cand iti doresti ceva, sa nu iti imaginezi in amanunt .. el vine si spune ca atunci cand iti imaginezi ceva ar trebui sa fii specific cand vine vorba de dorinte. Ceea ce pentru mine avea logica... Cred ca ma impulsioneaza sa fac un mic experiment in directia aceasta. :D

Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana nu imi vine sa cred :O. Mi-a disparut comentariul. In neannt... oh nu... si.. in fine. Nu voi mai putea sa il reiau ca atunci.

Ai dreptate - in toate timpurile au fost oameni care au vrut sa deschida ochii (Sau nu ) celor din jur. Lucrurile spuse nu sunt noi - sunt ma degraba momente de aha, de intelegere a ceea ce ai avut „sub nas”.
Ce imi place mie la el este ca are si o baza stiintica - adica nu bate campii. Sunt multi care se joaca cu acesti termeni si bat efectiv campii. (iti ofera aceleasi informatii dar formeaza un fel de secte in care incearca sa te spele pe creier si sa te reprogrameze prin anumite ... cum sa zic, lucruri pe care trebuie sa le executi orbeste. - intentia e buna, ideea e sa iti formezi obiceiuri noi sanatoase DAR, probleme e ca tu esti reprogramat din afara si nu intelegi care e mecanismul. si e posibil ca acest lucru sa fie temporar, te bucuri yuppy apoi revi la cele vechi si.. recidivezi :).

Cum sa ne trezim cu asa un imn (cred ca a fost ales intentionat :))) - hipnoza prin mesaj :))). Ca si popularizarea manelelor.

in fine.. noi sa fim sanatosi.

Dar, ceea ce spune cu extinctia.. e pe bune. Cand esti pus in situatia de a simti pe pielea ta schimbarile in rau, le simti. Nu e nevoie sa ma raportez la ghetari sau nu stiu ce tigru. Nu... ma uit ce s-a intamplat in ultimii 30 de ani. Cate specii autohtone au disparut (de ex cu investitiile prin fonduri cand se primeau bani dar trebuia sa cresti capra nu stiu de pe unde, struguri nu stiu de pe unde... si ale noastre bye bye).

E bine ca lucrurile sa schimbe, asta e viata, dar sa evoluam, sa fim reativi, nu sa involuam si sa fim distructivi.

pupici cu drag :*!!!

Diana spunea... [Raspunde]

Sigur ca sunt si unii care par a vrea sa ii includa pe oameni intr-o secta, dar informatiile din cartile despre ramurile yoga, de exemplu, n-au legatura cu sectele, cu "maestrii" si mai stiu eu ce. Medicina chineza (veche), cea indiana si multe altele au afirmat cu sute de ani in urma ce afirma azi conferentiarii...
Crezandu-i pe istorici, arheologi etc. s.a.m.d., extinctia e... fireasca la un moment dat. N-ar fi prima exctinctie... Crezandu-i pe arheologi, biologi etc.... cum or fi actionat oamenii inainte de a disparea... dinozaurii? Ce-or fi facut de si-au nenorocit planeta?! Erau oameni atunci?!
Sigur ca inteleg la ce te referi, dar nu pot "fragmenta" acest intreg care este universul cu legile lui - multe nedescoperite/neexplicate inca de cercetatori...
Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana intaplator, fix la prima lectie din acest curs ma uit acum - am primit acces gratuit si chiar crezusem caam pierdut accesul, cu zilele acestea de canicula, dar se pare ca inca merge.
Au fost mai mult extictii - cam 5 in cate am inteles. pana acum au fost provocate de fenomene naturale gen: o cometa, care a lovit peninsula Yucatan (Apropo de dinos).
Ce mi-a placut mie la materialele prezentate de Dr. lipton, sau Gregg Braden este tocmai ca actualizeaza ceea ce apare inca in programe ca actual (De ex. faptul ca civilizatia a aparut odata cu Piamidele. doar ca se stie deja de mult ca civilizatia merge cu pana la 12 000 de ani inainte de H - inainte de glaciatiune...).
Exista niste cicluri de viata care se succed, intr-adevar si mi se pare foarte interesant sa urmaresc evolutia din acest punct de vedere - de exemplu animism - politeism - monoteism - materialism...
Sper sa rezist pana la capat. E interesant dar mi-e un somn.

Pup cu drag!!! :*

Trimiteți un comentariu