duminică, 16 iulie 2023

#29 Bucle Aurii si cei trei ursi - Sybile (CDL)


Buna!
Caldura mare dragii mei (era sa scriu Mosului 😂😅) - iar pentru urmatoarele doua zile se pare ca se pregatesc si mai multe grade. Ieri noapte n-am reusit sa dorm, sa vedem ce fac in seara asta - momentan fredonez „eu vara nu dorm, nu am somn” ca doar atat stiu din piesa asta (si mi-a luat ceva sa o gasesc pentru ca uitasem efectiv cum se scrie numele lui ... nu stiu de ce ma gandeam ca are un K in el ):


Voi? :) 

Mai bine sa ne racorim un pic cu ajutorul lui Rukkusu si Raza de Soare. Si.. cartea aleasa de noi pentru Mesager in Misiune: Salvam carti! Episodul al doilea : Iulie - Unde ne poarta povestea?. Actiunea are loc in padure, asa ca, teoretic, e mi racoare un pic, nu?


Cartea aceasta am „salvat-o” noua, de la plictiseala pe raftul online. Totul a pornit de la Cursul Domestika: Carla Mitrani - Sa crosetam marionete pentru degete. Personale din curs fac parte din aceasta carte - asa ca am fost curioasa. Nu stiam povestea - am gasit doua variante ale ei la Litera si le-am pus la urmarire in wishlist. Apoi... am uitat de tot pana acum la sfarsitul lui iulie, cand mi-am luat ceva de pe Elefant - aveam un voucher care expira si am gasit ceva la pret foarte bun, ceva de pe lista mea de dorinte. Cum imi lipsea o suma mica de bani ca sa pot aplica voucherul. mi-am amintit de cartile cu Bucle Aurii, dar niciuna nu avea un pret bun la acea data ... si atunci a aparut o a treia. Aceasta... De cand am vazut ilustratia de pe coperta am zis: ea e. 


Asa ca am luat-o. Prima surpriza a fost ca este toata cartonata. Nu ma asteptam - dar nu e un minus, mie imi plac genul acesta de carticele. 
Nu are text mult - e... „condensat” - sa fie oare pentru copii mici? (glumesc). Ilustratiile sunt absolut superbe. Nu stiu cum sunt la celelalte carti, dar mie imi place mult cum este realizata aceasta. 


Nu are foarte mult text - dar nici foarte putin. Este echilibrat. Povestea este simpla si... ca sa rezum, ideea este ca nu e neaparat rau sa fii curios, atata timp cat ai o masura, nu? Daca iti „bagi nasul unde nu-ti fierbe oala”, ca sa o citez pe mama fetitei, te poti alege in cel mai fericit caz cu o sperietura - deci mai bine sa fii prevazator.


Dar mai bine sa dau cateva pagini inapoi, mai spre inceputul povestii, ca tot spuneam ceva de racorit, mai devreme... Ei? Asa-i ca e draguta casuta?


Cred ca si lui Rukkusu i-ar placea una! Probabil ne-ar invita pe toti la ... o limonada! :)). Asa pare a  spune.

Cartea a fost publicata la noi la editura Litera, in 2021 si eu am cumparat-o de aici. Este tiparita in format mic, are coperta si paginile cartonate, ilustratii superbe si vreo 24 de pagini.

In afara de puteti citi din poze, mai las un gand de final, sau o invatatura pe care Bucle Aurii si-a insusit-o si... a impartit-o mai tarziu si cu noul ei prieten, puiul de urs!

„Fetita l-a invatat sa frecunoasca animalele padurii si l-a sfatuit sa nu fie.... prea curios!”
Apropo de curiozitate - voi stiati povestea? O aveti in varianta mai veche? E prima oara cand aud de ea - la acel curs. 

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”

14 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Eu acum aud prima dată și de carte, și de personaj. Sunt frumoase desenele, căsuța te poftește sa intri.
Încă nu am reușit să fac nimic, dar mi-am lăsat materia primă pe birou să o văd diseară 😄😄

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Vai! Nu-mi place Connect-R deloc, iar melodia asta m-a scos din minti, o auzeam peste tot când a aparut, parca altă melodie nu mai exista pe pamant :)))))
Despre curiozitate am mai citit și am avut și de analizat la scoală un proverb, concluzia e să fii curios, dar nu despre treburile altcuiva :))))
Cărticica nu o știam, dar pare drăguță! Zi răcoroasă să ai! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ooo iti tin pumnii sa reusesti :D.O evadare creativa e asa de buna, mai ales acum, pe caldurile astea... :D.

Imi tin si mie pumnii :D Hihi. Si eu mi-am pus la indemana cateva lucrusoare... :)


copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă am patit si eu asa cu ai multe piese. Nu stiu daca si cu asta (cred ca era in perioada cand nu mai ascultam radio si nici nu ma mai uitam pe posturi de gen -da, 2012.. nu ma mira. Probabil ca de aia nu a ajuns sa ma ennerveze si a ramas la stadiul de ce amuzant.. vara nu dorm nu am somn. ca oricum altceva nu prea am retinut. Probabil si clipul l-am vazut o singura data atunci si am realizat asta acum cand m-am uitat si la final a aparut tipul dublat (pentru ca mi-am amintit ca mi s-a parut simpatica ideea aceea cu tuns / netuns haha).
Si am mai vauzt un clip ceva cu noi ne potrivim. Imi amintesc pentru ca mi-a placut cum a fost filmat.

Da.. si acum se incurajeaza FIX acel tip de curiozitate :))).

Te pup :*

CARMEN spunea... [Raspunde]

Nici eu nu am auzit de aceasta carte pana acum. Draguta 🤗
Eu dorm foarte rau de cand cu canicula si cu inca ceva, habar nu am cum sa numesc (stress cotidian?!) Ca am avut si in concediu la mere canicula, dar am dormit ca un bebelus! Acum... Sunt obosita pe la ora 17, dar strang din dinti....sunt moarta de oboseala pe la ora 21 si ma intind in pat, incerc sa adorm, nu pot.... Citesc ceva, ascult muzica, nu ma ia somnul. Ma uit pe FB la videoclipuri hazlii,se face ora 12 si eu tot nu pot sa adorm. Pe la ora 2 adorm, ma trezesc de cateva ori pt toaleta si la ora 6:30 imi vine sa trântesc desteptatorul de pereti 🤣 tja, nu am incotro, ma ridic din par si cu viteza minima, reusesc sa ma pregatesc pentru birou. Pe la ora 8 /8:30 ajung si eu la serviciu si.... Incepe rutina. Ca e cu stress ca e fara, habar nuh mai am.... Nu mai pot sa apreciez, functionez ca un robotel 🫤
Doar la weekend ce ma simt "oama" 😂
Un start bun in noua saptamana 😘😘🐾

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu stiam povestea. Si inca nu am o idee pentru carte. Oricum, prelungirile jocului sunt deschise, asa ca...
Insa as vrea sa fac carticica mea cu schite. Era o idee, chiar daca cerinta este alta. Dar s-a pus pata...Imi plac cartile astea din carton gros. Pot deveni o baza faina pentru pictura...
Pupici si multumesc pentru joc, draga Rux! ❤️😘

Stef Rof spunea... [Raspunde]

No, cu Rukkusu acolo la marginea dumbrăvii pe sub brazi, și eu m-aș băga. Nu de alta, dar și eu m-am cam topit de căldură în ultimele zile.
Seară frumoasă îți doresc! 😇

MNiko spunea... [Raspunde]

Imi place cartea, cred că șyiu povestea, seamănă putin cu scena cu Albă ca Zăpada în căsuța piticilor, dacă nu mă înșel.
Imaginea cu căsuța aș încerca s-o reproduc - un fel de tablou din carton în straturi suprapuse.

Diana spunea... [Raspunde]

Nu stiu povestea, da-mi place carticica. 😊 Faptul ca e cartonata imi aminteste de un fel de pliant cartonat - o poveste cu animale, despre animale - pe care l-am avut in copilarie. Habar nu mai am despre ce era, dar erau imagini cu animale si cateva randuri pe fiecare "carton"... Fix acum s-a conturat imaginea aceea in mintea mea. 😊
E bine in padure! Imi place cuma ai pozitionat-o pe Rukkusu mai ales in ultima foto.

Ce insemna "prea curios"? 😊
Caldura... Din ce-am dedus, la noi nu e chiar ca prin alte parti; sunt 31-32 grade (poate mai mult, habar n-am, si nu prea ma intereseaza), dar o suport bine - de cand ma stiu mi-a placut caldura. Cam la 2-3 zile se mai acopera cerul cu nori, mai ploua, iar noaptea e chiar racoare (si dimineata, pana pe la orele 7, 8). Altfel spus: canicula ne da pauza noaptea. 😊
Pupici! Si zile cu racoare! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN vreau sa iti zic ca am reusit sa iti citesc comentariul, dar apoi s-a rupt firul. Ma bazam sa adorm si sa recuperez ca oboseala isi spunea cuvantul. Dar ce a urmat... ohoo.. acum ma grabesc la somn ca este tarziu, dar parca s-a mai racorit. Se poate respira. Asteptam o furtuna la ora 2..insa vad ca nu se face auzita :))) ... dezamagitor - cred ca intredeschid iar geamul pe balcon si sting lumina..
Nu stiu daca a fost doar stresul si caldura - cred ca si presiunea atmosferica (si am inteles ca si umiditatea ar fi fost crescuta).
Imbratisari cu drag - sper ca maine, pentru ca tot este sarbatoare, sa reusesc sa recuperez si eu ... pe aici. Poate ne mai racoreste putin atmosfera Sf Ilie :D
Pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sunt deschise prelungirile :). Si eu voiam sa fac o carticica facuta de mine dar daca reusesc sa tin pasul cu ce mi-am propus sunt mai mult decat fericita - pentru un proiect de gen ar trebui sa am toate materialele in ordine liniste, pace, mancare facuta de altii ...:))))) ce mai - sunt foarte mare consumatoare de energie candcreez :O. :)))
Cu mare drag - ma bucur ca iti place. Sa stii ca eu am o problema cu aceste carti, o slabiciune pentru ele, de cand eram mica :))).
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof daca si la tine a fost rost de topeala... unde se presupune ca ar trebui sa fie mai racoare. Pfiu....
Iti multumesc mult :D. Si eu tie!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko sa stii ca seamana putin. In ideea ca fetita in curiozitatea ei intra in casa si adoarme in patul ursului micut. Pana la urma se sperie de ursi, dar revine isi cere iertare (mancase mancarea puiului, printre altele) si devin prieteni. Asta e varianta scurta pe care o am eu :D.
Asa-i ca e frumos ilustrata? Cred ca ar arata fantastic realizata in tehnica de care spui. Deja imi imaginez. Ce frumos :)

pupici cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana nici eu nu o stiam si chiar eram curioasa. Sunt vreo 4 variante la noi (am mai descoperit una) dar cred ca aceasta are ilustratii foarte frumoase.
Oh... si eu am avut o carte de genul celei despre care spui.. se facea ca un evantai a ta? sau era ca o carte obisnuita.. :O
Si mie imi place cum a iesit ultima poza - mai alesca in ultima vreme fac totul asa pe fuga... Ah si miercuri am facut poza zilei de vreo 3 ori. cand intram sa o editez nu era.. nu mi-o inregistra telefonul- deci nu mi se parea ca apar mai putine poze decat faceam.. hmmmm.

Credca in cazul acesta, sa intri neinvitat in casa cuiva, sa ii incerci si folosesti lucrurile, sa ii mananci mancarea si sa dormi in parul lui :))))).

La noi a fost destul de innorat. sa stii. caldura, ca sa iti dai seama, seara sunt cam 29 de grade in camere... :)))). Dar cred ca presiunea atm si umiditatea ne-au cam dat de furca... luni a fost nasol. Am picat efectiv.. urat urat. Bine ca a trecut.
Nu a plouat de mult.. se tot anunta si marti furtuna ziua (nu a fost) si in noaptea asta (nu a fost, inca nimic). Sper totusi sa dea o ploicica macar sa mai curete atmosfera. La noi cel mai rece a fost pe la ora 5 ( 20 de grade.. sau 21 ... hahaha - cand am deschis geamul la 6 am zis ca e o gluma proasta.. asa cald era deja.).
Pupici cu drag :*

Trimiteți un comentariu