sâmbătă, 9 decembrie 2023

Bradul Advent 09: Secretul lui Mos Craciun. Recita, Buni.


Buna!

Astazi in bradut se afla o provocare pe care abia o asteptam - stiam ca trebuie sa fie pana pe 11 - pentru ca are legatura cu Impodobim Bradul XIV - Secretul lui Mos Craciun., dar nu mai stiam exact cand. 

Lui Buni i-au placut dintotdeauna poeziile - si inca stie foarte multe. Cea pe care am ales-o pentru acest an (stiti ca am mai avut o poezie de la Buni, in trecut: Calendarul Advent 2021 -  Ziua 16. Moș Crăciun în fapt de seară. (poezie-amintire)) este fix raspunsul pentru editia din acest an de la Impodobim Bradul, Si pe cuvant, nu am stiut acest lucru, atunci cand am venit cu ideea temei. Chiar ma intrebam, dupa ce am propus... ce sa pregatesc pentru premiu. Intr-una din zile Buni a recitat aceasta poezie. Nu mi-a venit sa cred. 

Am ales o inregistrare audio facuta recent - mai bine zis ieri spre seara (adica vineri). Cumva am presimtit ca trebuie sa apara tema aceasta si, cum Buni avea un moment in care voia sa recite, am profitat. Vedeti voi - habar nu aveam cum voi face filmuletul si cat imi va lua - iar ziua nu am net unde stau mai mult. 

Si bine am facut! Dupa 12 noaptea am deschis cutia, m-am felicitat si am facut poza si apoi am descarcat inregistrarea, convinsa fiind ca am eu pe lapop un program de editare - doar ca nu... nu mai e. A disparut! Asa ca.. stai si cauta si pana la urma mi-a recomandat Microsoft pe Clipchamp. In el am adaugat fisierul audio, dar si cele cateva imagini pe care le-am facut imediat dupa poza cu bradul advent - doar ce am pus banderolelecu fundita si am chemat la apel un Mos Craciun si pe Ingerasa. Am incercat ca mini sedinta foto, sa fie in ton cu povestea... 

Si apoi, am stat si am editat... si asta a iesit:


M-am hotarat sa il incarc aici, pe blog, direct. Deocamdata nu am rezolvat ce mai am pe youtube. Trebuie sa imi fac timp (o parte din filmulete le-am repornit, dar nu pe  toate). Mi-ar placea tare, tare mult, ca la anul, sa pot face mici filmulete din nou.

Sper sa va placa, sa il puteti vedea / asculta (e posibil sa fie putin mai tare la inceput, draga de Buni a incercat sa fie mai in forta 😍). Va voi lasa si versurile mai jos, transcrise! E posibil sa fie poezia in alte versiuni pe net - dar tineti cont, ca sunt mai mult de 9 decenii de cand buni a invatat aceasta poezie 💕.

Versurile si imaginile din film, daca vreti sa le vedeti (apropo, cel mai mult m-am bucurat ca am putut sa adaug efectul de ninsoare... pana l-am gasit insa....😅):

Dragi copii din lumea toata,
Va-ntrebati voi cum se poate.... 

Mosul cel de sus, de-acolo
Sa le stie... toate, toate?


Uite cum le face dansul:
Iarna, noaptea pe zapada
El trimite cate-un inger
La fereastra, ca sa vada.


Ingerii se uita-n casa,
Vad si spun.
Iar Mosul are un condei de-argint.
Si scrie - ce copil si ce purtare!
Se de-acolo stie dansul..
Ca-i siret, nevoie mare!

Acum voi finaliza articolul si... daca tot e gata, il si public, ce mai. Maine va trebui sa ma ocup de activitatea cealalta de creatie si abia astept sa ii arat lui Buni filmuletul - sper sa ii placa! Va povestesc eu.

 📚📚


Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”

Pe mai tarziu!

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce emotionant! vai ce dragut, Rux draga 😍💞😘 Imi place foarte mult videoclipul si poezia recitata de bunica ta.
Numai bine in familia voastra! pupici si imbratisari you are too kind to me, thank you very much for the nice words! Kisses and hugs 😍💞😘

Suzana spunea... [Raspunde]

Cele mai bune ganduri lui Buni a ta! Imi pare bine ca ai reusit sa editezi filmuletul si ca ai inscris poezioara la citate.
Te pup si multumesc, draga Rux! ❤️😘

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce emoționant! Va fi o amintire plăcută și foarte prețioasă peste timp! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN si eu m-am bucurat tare mult ca am reusit sa afcem acest proiect impreuna. Va trebui sa incarc bateria la reportofon si cine stie, poate mai facem un proiect de gen (am pus pana la srafitul Adventului inca ceva si sper din suflet sa ne iasa si acea activitate).
Iti multumim si noi tare mult pentru tot si trimitem imbratisari multe cu drag :*!!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si eu ma bucur - chiar ma gandeam ca as vrea sa ajung in tabel si exact atunci am realizat.. ca am poezia. Asa de mult m-am bucurat.
Buni multumeste prin intermediul meu. I-m aratat si eu cum a iesit filmuletul si am fost fericita sa vad ca i-a placut draguta. Sunt momente magice cand recita - desi uneori imi baga din repertoriu si poezii din acelea mai dramatice..de care eu nu prea agreez, mai ales acum. Am o amintire care ma face sa rad (acum): coboram noi niste scari, pe langa liceul unde a invatat mama si apoi am invatat si eu. Si Buni imi recita... Gandacelul. Cred ca am bocit de la jumatatea coborarii si pana am ajuns jos. Imi amintesc si cum ca era trecere de pietoni si treca o doamna, o vedeam printre lacrimi cum se uita, Habar nu am ce o fi gandit, dar eram o „aratare” :))). Oricum undeva pana in 3 ani aveam.. Si imi mai amintesc ca acolo unde acum este un ditamai hotelul, era pe vremuri o casuta tare frumoasa car avea in curte colivii cu pasari - una era verde. De fapt erau casute, mai bine zis.

Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă da... , ca mai toate lucrurile facute sau spuse de Buni :).
Pupici cu drag :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Este minunat, o amintire neprețuită! Am ascultat-o cu mare drag.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur tare mult - siBuni se va bucura sa afle. Imbratisari cu drag :*!

Diana spunea... [Raspunde]

Rukkusu si Risu asculta cu atentie. Mai apoi, se alatura Ingerasa... Buni le recita tuturor: si voua, si noua. Emotionanta si aceasta postare.

Pupici! 💗 Sanatate!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si ma bucur asa mult ca am reusit sa facem acest proiect!! Ma bucur ca s-a implicat si Buni :).
Iti multumim mult!!
Pupici cu drag 🤗

Trimiteți un comentariu