joi, 7 decembrie 2023

Advent Calendar - Ziua 07 ” Zapada ”

 

In Adventul fotografic - Ediția a II-a , tema de azi a fost: zapada. Iar in AEC Ziua 7se gasea Pasta de dinți ... ceva ce eu nu (mai ) pot folosi. Am pictat cu pasta de dinti in generala - imi amintesc si acum, amestecam guase cu pasta super Cristal - mirosul nu era prea placut, dar nici deranjant. Cred ca mai am pe undeva desenele - daca le aveam la indemana, ”ma scoteam” ca sa zic asa. Dar asta e - nu sunt la indemana. Pasta a fost unul dintre motivele pentru care nu m-am desfasurat la timp -dar asrticolul nu este despre ea - daca sunteti curiosi ce, cum si de ce... pot vorbi odata intr-o pagina de jurnal MCS... Dar... daca ar fi fost sa pictez acum cu pasta de dinti, stiti ce as fi folosit? Aquafresh - a fost prin anii 2000 o varianta alba cu ceva usor sclipicios. Mirosea asa.. subtil si avea un gust chiar placut. Nu stiu daca mai exista si nici nu stau sa caut.

Ce sa fac?..... As fi inlocuit cu sare. Dar nu mai am - mi-am amintit ca am scapat de sarea iodata (si nu stiam eu de ce cand am trecut de la pasta la sare, nu o toleram.. mda) si mai am doar din cea rozalie de Himalaya. Ce sa fac cu ea.. Da, as putea sa o pictez cu alb - dar procedeul implica si lipici si toate cele. 

Am vrut sa pictez un con de pin dar ia-l de unde nu-i! Aveam doi pe pervaz la bucatarie si i-a pus bine Mami cand a venit domnul cu centrala... Sunt un pic deprimata (la momentul in care scriu textul.. sperand sa imi vina vreo idee salvatoare, la timp). Uneori e atat de obositor sa ti se tot puna piedici si efectiv sa te milogesti pentru a reusi sa faci cate ceva... O sa las insa textul asta (soer sa nu raman doar el si atat..:))).

As fi vrut sa crosetez niste zapada, sub influenta Bradul Advent 07:  Ingerasi in Misiune Secreta. (Reflexii in Oglinda 41), unde s-a desconspirat premiul de la  Impodobim Bradul XIV - Secretul lui Mos Craciun.. :D Dar intre timp am aflat ca e sarbatoare si oricum... s-au bagat atatea peste orice program incercam sa fac, incat nici nu m-am mai suparat cand am spart geamul de la rama cu desenul facut de mine lui Mami - noroc ca desenul este infoliat.

Mi-am luat langa mine un marker alb, ba chiar si un tub de acrilic alb peste care am dat „providential” si caut ce as putea ... in zapezi. :))) Toate tremura de spaima numai cand ma vad ridicand privirea de la laptop... oare cine va fi norocosul?



Asadar.. ce am facut? Mi-am facut curaj si am inceput sa caut solutii.. vazusem un „trunchi” care mergea sa fie inzapezit.... Pentru a crea acea senzatie de volum si zapada am folosit niste banda dublu-adeziva buretata.... Care era oarecum nefolosibila. pentru ca o parte nu mai adera - cea dinspre exterior. Partea buna e ca asa am putut taia in ea forma dorita si nu mi-a distrus foarfeca. Apoi cealalta parte a ei inca lipea si s-a putut atasa de trunchi... 
Am vopsit cu alb - acrilic... si apoi am adaugat zapada dintr-o discheta demachianta (am unele patracioase din care am decupat :D).Et Voila... avem zapada.. si pictata si tot ce e necesar unui mic picnic:


Si bulgari.. da? :)

ps: nu ma las batuta.. fac urat, ma descarc.. dar merg inainte si cat solutii. Ceea ce va doresc si voua. Si fiecare mica victorie, ne ajuta sa ne mai ridicam un pic.

Si mai jos...„pomelnicul”... actualizat:

🌲

Ziua 07 in Calendarele Advent 2010-2023 💗:


Linkuri directe:

 
🎄🎄
 

Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
Colectia de Colinde pe Copilarim
Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna

🎄🎄🎄
 
Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

 

14 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Mă bucur că ai găsit soluția să înlocuiești. Îmi pare rău că nu s-a potrivit această materie primă cu tine. Dar, o idee care îmi vine acum în cap, de ce nu folosești pastă de zahăr, ca cea pentru turta dulce? Se face din frecsarea unui albuș de ou cu mult zahăr pudră și mai si lipește. Se întărește ușor.
PS: azi ( că acum la mine e deja 8) avem de lucrat cu....cea ce ai folosit deja.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko dar eu! Am vrut cu lipici si sare - ar fi iesit tot texturat. Dupa cum ziceam insa... am descoperit ca am scapat de sarea pe care ma bazasem:))
Nu e nicio problema :*. Sa stii ca imi placeau lucrurile mentolate (de ceaiul de menta nu mai zic - dar sper ca cel putin pe el sa il pot tolera in viitor... tot cred ca daca reusesc sa imi modific mediul si echilibrez balanta se vor redresa multe.. cu rabdarea incep sa stau cam prost, dar oricum nu am de ales.. haha)

Hmm... pasta de zahar! uite ca nu ma gandisem la asta - stiu cum se face desi nu am mai facut de.. un car de vreme... Dar stii care e faza?Ca am doar zahar brun si ala se comporta un pic altfel :)) devine cam ca o melasa. Si cu zaharul pudra nu ma inteleg deloc :))))). Si cat de mult imi placea pe gogosi, sau pe prajituri.. in fine.
Oricum buna idee - pentru decoratiuni comestibile (turta dulce de exemplu... :D - cum spuneai, sau piscotele - si chiar am unele glazurate asa, pe blog.. haha).

Am descoperit da :))))) m-am amuzat maxim. Acum at trebui sa obtin un patrat dintr-una rotunda, ca sa fie treaba treava :))). Haha
dar nu... am o idee ce as putea face.. dar ma intreb daca si merge pusa in pratica :)). Vom afla!

Pupici cu drag!

Rajani Rehana spunea... [Raspunde]

Beautiful blog

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, sa nu razi, insa gandul mi-a plecat spre o briosa... Cred ca mi-e pofta...
La voi nu exista vreun plafar, sa iei sare neiodata? Sau in piata, din cea pentru muraturi?
Te-ai descurcat minunat, iar fetele se tot joaca!
Pupici si un weekend linistit! ❤️😘

CARMEN spunea... [Raspunde]

esti curajoasa, imi place alegerea ta. Iar solutionare este absolut reusita!
Ce dragut! chiar si bulgari! O punere în scena foarte draguta, felicitari Rux draga! 🤗😘 Pupici si imbratisari. Un start bun in weekend! 🤗😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rajani Rehana thank you!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :* cum sa rad? Ca si eu as dori ceva de gen.
:D
Ba da - exista. Am avut sare neiodata (si din pacate se pare ca nu o mai tolerez nici pe aia) dar a fost redirectionata la .... muraturi :)))).

Ma bucur ca iti place - mi-am zis ca totusi, banda asta buretata care oricum nu poate fi altfel folosita - pe o parte e uscata, poate da acel volum necesar - stii ma duce cu gandul la pasta de zahar cu care se imbraca sau orneaza torturile :)).

Ma bucur ca ti-a placut :). Am si pictat putin.. ca sa fiu totusi in tema :))).
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti multumesc tare mult :*. Ma straduiesc :)
La bulgari sa stii ca sunt mici pompoms pe care ii am de la Ralu. Mi i-a luat chiar din Germania acum... un deceniu sau mai bine ( cred ca mai bine de un decemniu), pe vremea cand inca nu se maritase si eram inca eu ”copilul” :)))))).
Ma bucur ca iti place punerea in scena
Pup cu drag!!
Si multumesc si voua la fel - sa aveti un weekend de poveste :D

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Mi se pare mie sau fetele mănâncă înghețată, iarna pe zăpadă? Oricum, bușteanul este o idee minunata, iar punerea în scenă cu bulgări in mână este inedită!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Mă bucur că ai găsit soluții, iar rezultatul este unul foarte bun! Imi place cum a ieșit ! Ai pus totul în scenă foarte bine, și bulgărașii de zăpadă si buturuga și fetele! Felicitări. Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso :D ochi de soim :D
Imi place asa de mult cuma iesit busteanul acela!!!Ma bucur ca iti place si tie - chiar ma gandeam acum, noroc cu pasta de dinti, ca nu mi-ar fi trecut prin cap sa fac versiunea asta :)))
Si mie imi place sa tot strecor bulgarii :)).
pupici cu drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă si eu ma bucur mult - asa cum spuneam mai sus, probabil ca nu m-as fi gandit la asa ceva, daca nu ar fi trebuit sa inlocuiesc pasta :)).
Iti multumesc tare mut si ma bucur ca iti place.
Pupici!!

Diana spunea... [Raspunde]

Arata foarte realist ciotul-masuta pentru fetele care par a fi gata de-o bulgareala. 😊 Pe "masuta"pare a fi un soricel (spre Risu) dar nu-mi dau seama ce e spre Rukkusu. (oricum, sunt "mini-miniaturi" dragalase).
Bune idei ai! 😊
Pupici! 💗

P.S. Si eu am folosit pasta de dinti la "pictat", in generala - tubul cu alb se termina primul, cand imi era lumea mai draga. Desenele in care foloseam pasta de dinti aveau un miros aparte, pe care inca mi-l amintesc.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana daaa... uite nu imi mia amintesc foarte bine, dar cred ca si parintii (cel putin tati) nu erau straini de pasta de dinti la desen. Teoretic ar trebui sa ma am desenele acelea.. Daca e asa.. :D le voi scana / fotografia. Daca nu.. cel putin de unul amintesc destul de bine. Era un oras al viitorului. cu tot felul de chestii usor sf :))))).

Ma bucur ca iti place - intre timp am mai facut o buuruga mai mica, dar pe ea nu am pus si banda din aceea.
Imi plac buturugile - cand eram mica la bunici in curte erau cateva pe post de scaunele :D

Pupici cu drag 🤗

Trimiteți un comentariu