marți, 5 decembrie 2023

Bradul Advent: Un globulet numai bun de agatat. (S45/52)


Atunci cand am pregatit Bradul Advent, am lasat libere, special, casutele pentru transformările creative de decembrie. Surpriza vine din simplu fapt ca nu stiam ce teme vor fi si ce vom face ... desigur. Prima dintre teme, am aflat deja, ca este un ornament de agatat

Intamplarea face ca, atunci cand am gasit crenguta de pin (folosita pentru tema cu crengute de brad) vazusem un glob simplu, rosu... care striga sa fie preschimbat. M-am tot  gandit in ce sa il transform.. apoi mi-am amintit ca am vazut niste seturi de globulete cu Mickey, tare simpatice - dar Mami nu a gasit deloc din acelea... asa ca, ce ar fi sa facem noi unul? 




Mi-a adus Mami si ce aveam in Calendarul Exploratorului Creativ - pentru ca retinusem eu ca tema de azi pentru Adventul Foto e cu Funde. Initial voiam sa folosesc o funda din textil... doar ca am zis totusi sa folosesc si pastele... Supriza a venit mai tarziu, cand am venit eu victorioasa sa fac articolele si... ... am realizat ca eram prea obosita aseara si mi-a scapat un amanunt. De mi-as fi ascultat totusi instictul.. :)) - referitor la funda textila.


In teorie, ideea mea era simplu de realizat. in practica insa, altfel stau lucrurile. Sa zicem ca dupa ceva incercari am reusit sa fac conturul la urechi... Apoi am reusit sa fac banda care venea pusa intre ele...In fiecare ureche este cate un mucenic din acela - 8, adica).

Am taiat cam jumatate de cm pe parti din loc in loc, ca sa pot sa curbez fasia si sa o prind  de laterale. Dar sta????? Nu, cum sa stea... ca banda mea dublu adeziva s-a gandit sa fie rebela.. Am dublat-o. Tot se mai desprindea putin. Asta e. Dezavantaje ...Pana la urma, nu am mai folosit lipiciul cu sclipici - e super de demult (si nu am mai gasit...) si ... nu mai aveam suficient. Am folosit insa un marker auriu. Fundita nu am mai vopsit-o, ci am lasat-o natur. Si asa mai avea asa un pic de miros usor mentolat - nu ar fi fost o miscare prea desteapta sa adaug si culoare :))). Mie mi se pare ca merge chiar mai bine - se asorteaza cu bulinele.


Rukkusu si Risu sunt super incantate - si eu sunt, doar ca inca nu mi-a trecut supararea pe partea cu lipitul. Este insa foarte de efect cum se aud cele doua 8-uri in urechi. :))))). Si i-am pus si un snurulet cu auriu. 
Mai jos o poza cu fata si cu spatele globuletului:




Pana la urma l-am facut sa stea, ce e dupa el? Si daca se va desface iar.. voi suplimenta lipiciul, unde e punctul sensibil. Deocamdata, coopereaza.


Si acum. dragilor, merg sa caut unde sunt fundele... adica panglicile.. sa fac doua funde. Am deja baza la banderole (gasisem doua panglici dar erau prea rigide pentru a le transforma in funde...).

Pe curand :)!

ps: Asa ma chinuie un talent la realizat funde.. parca am doua maini stangi :))) si habar nu am unde e cutiuta cu cele albastre, pe care mi le-am cumparat acum vreo doua decenii. Dar daca tot o dau pe amintiri, cand eram mica mica, am avut 2 globulete mici mici (din sticla, din pacate...) in trei culori: rosu, albastru si verde. Nu mai stiu pe care l-am spart (le adoram asa ca probabil l-am strans prea mult). Singurl accident de gen (si incident). Ca apoi... aproape imi tineam si respiratia cand le manevram. Sigur sigur mai este unul - am imaginea lui intr-o cutiuta... dar e posibil sa fi ramas chiar doua... si gata cu amintirile... trebuie sa gasesc o panglica sa fac funde. 




4 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Frumos globul Mickey Mouse! Felicitări echipei creative!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Ma bucur ca iti place !! Iti multumim mult !!

Cred ca daca mai aveam cateva globulete, mai incercam si alte combinatii... :))). De fapt am facut-o pe Minnie - ca sa folosesc si fundita - prea se potrivea.. :D
Pup

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place de Minnie a ta! 😍 Opt-urile se aud in rechi ca... infinitul. 😊
Destul de complicat.. mai ales ca nu folosesti adezivi - mereu te descurci!
Imi place acest lipici cu sclipici! Si ale mele s-au terminat... Acum, ca stiu ca in oras sunt magazine Pepco... ar trebui sa aflu care e cel mai aproape 😊 Dintr-un astfel de magazin le-am luat, dar in Oradea.

Amintirea ta m-a purtat spre o amintire a mea. 😊 In copilarie aveam multe globuri de sticla... Nu le-am spart atunci, ci abia cand am crescut am inceput sa le "accidentez". Imi aduc aminte si de unele din plastic (globulete mici, sidefate, cu un fulg de nea si ceva sclipici in centru - chiar nu stiu ce-am facut cu ele! si tare-mi placeau!)
Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana cred ca proiectul acesta m-a chinuit cel mai tare :)). I-am prins urechile si cu carlige doar doar o sta... asa ca nu pot spune ca m-am descurca prea bine.. dar.. nu ma las :)))). Daca tot va continua sa se desfaca, voi face o schimbare la urechi :))).

Si miros? Ca eu am dat peste o serie care era groaznica. Nu le-am putut folosi - de aceea caut exact ce am mai avut de la Ralu (si nu gasesc :))).

Eu ma gandesc acum cum voiam eu sa repar globurile cand se spargeau... probabil ca daca m-ar fi lasat as fi facut ceva :))).
Cred ca mereu mi-a placut sa repar, odata ce am aflat ca se poate. :))

mie mi-a disparut o ctie super mare din senin.. tot sper sa nu fi disparut de tot. ca aveam in ea globuri.. si nu numai :(

Pupici cu drag 🤗

Trimiteți un comentariu