marți, 12 decembrie 2023

Bradul Advent 12: 2 in 1 - Decoratiune pentru masa si carusel (S46/52)


Recunosc ca la transformările creative din decembrie, gazduite de MNiko, am „trisat„ putin. Dar doar la locul ocupat in bradut. Am rezervat cumva zilele de marti pentru activitati, inainte sa a afla care sunt si apoi le-am pastrat pe lista cateva numere care au intrat in cutii si am trecut pe lista cand a aparut la Mihaela articolul temele. De aia s-au potrivit asa :))). Faza e ca am uitat care sunt - eram cumva sigura ca azi vine ceva cu o coronita :))). 

Lasand insa talmes balmesul de la mine din capsor, sa revin la subiectul zilei: o decoratiune pentru masa. Si imi facusem eu ceva idee despre ce mi-ar placea sa fac - evident ca am facut cu totul altceva, dar pastrand ideea initiala. Curioase cai. 

Decoratiunea aceasta pentru masa e 2 in 1. Poate sta ca atare pe masa.. sau se poate transforma in carusel. Ha!!! Stiti ce mult imi doream si eu un carusel.. ei bine iata-l:


Dar, cum s-a ajuns aici? Ei bine... initial voiam sa decorez un mic suport aflat sub cupola de plastic. Dar ia-l de unde nu-i (suportul). Voiam sa folosesc micutele paiete primite zilele trecute in AEC. Ceeva micut pentru masuta papusilor - ca da, voiam sa le fac si masuta pornind de la unul dintre puzzle-uri.

Cum de am ajuns la ce am facut? Nici eu nu stiu... unul dintre momentele alea in care incep sa se miste rotitele, te trezesti ca dai peste o cutie de cd-uri.. mai mult ca ai si un suport cd gol (ce bine ca nu am dat de el mai demult .. ca acum m-a servit la fix) si de un tub micut pe care fusese banda de curatat par de catel, sau scame.  

Ma gandeam eu la carusel - de cand am vazut pufuletii de ce or fi la Mihaela in calendar... Numai caluti vedeam eu pe-acolo :))). Stilizati se intelege.

Rukkusu si Risu au fost reimbracate bine de tot -pentru ca Buni nu vasuse aseara rezultatul final si primul lucru a fost sa fac caluti: pentru trup pufuletele verde, pentru cap cel alb. Pentru gat, picioare si coada, jumatati de betisor pentru urechi (am unele din carton). Operatiunea pare simpla, dar nu va lasati amagiti... Mi-a luat vreo jumatate de ora sa ii lipesc si cu banda dublu adeziva cumva ca sa stea...mi-am terminat rola.


Dupa care m-a chinuit talentul referitor la baza.. initial voiam ceva de polistiren sa pot infige in el picioarele calutilor dar ce sa vezi - n-aveam. Pffff Apoi mi-a venit ideea sa caut un cd sa vad daca gasesc si am dat peste cutie. Bingo!! Ca mergea sa fac si deco in baza caruselului si sa o pot folosi independent cand voiam:


Am poze putine si cam proaste (lumina) din timpul lucrului - tubul este imbracat in hartie imprimata - o am de la niste bile LOL BOYS pe care le-am luat cand au fost baietii aici si evident, a fost senzatie sa le deschidem. Doar ca, spre deosebire de altii care arunca ambalajele.. eu le pastrez :))))))). Ca uite ce utile se pot dovedi, nu?


Decoratiunea cu bradut, margele si globulete statea si ea stinghera asa cama montat-o cumva pe tub - sprijinita de un cd de plastic, prinsa de tubul de sub ea .. cum sa zic, am facut un cerc de carton pe care l-am fixat in tub si am trecut tijele prin ea.. la baza in exterior am pus un cerc din acela de polistiren (sau ce o fi fost) care se gasea in cutiile u cd-uri, mai stiti?  Si asa nu se vede cartonul de dedesubt si e si dragut, parca ar fi o fustita de brad :)).

Decoratiunea de pus pe masa arata asa:



Si acorperita asa:


Am folosit cele doua movilite :))). Ele erau prinse cumva in cerc si le-am desprins prima deultima atasandu-le una de alta.. asa am facut baza de zapada a decoratiunii. Apoi de centru am lipit un Mos Craciun si un Rudolf, recuperati dintr-un fost aranjament primit (avea cev crengi reale care s-au facut foarte urate de la spray-ul zapada pulverizat si de aia a trebuit sa il desfac). Am recuperat (in sfarsit) siragurile de margele pe care le-am prins intre ele si le-am pus pe margini. Am mai folosit 2 funde stralucitoare si 2 natur, din punguta cu paste primita la AEC.

Odata pus capacul insa, pot monta peste suporul de masa... un carusel!


Doar ca cei 6 cai, stau cam inghesuiti toti ps suport. Cred ca 4 ar fi numarul ideal. Unul migreaza sus.. altul se uita de la baza :))).


Sau mai bine coboara si cel de sus, sa nu ilia cu vertij. M-am gandit pana la urma sa nu ii lipesc de baza din mai multe motive. Nu mai am banda (si e oricum greu. nu cred ca ar sta), ar fi greu de depozitat.. Ma mai gandeam sa dau niste gauri in capac - asta ar fi o idee si poate o voi pune in practica. Dar deocamdata stau asa.





Pozele de mai sus, sunt facute in camera la Buni, unde am si lucrat. Apoi i-am mutat in sufra si am realizat ca, daca lucrez putin la organizare, pot incapea binisor si 5 pe suport. Asa ca am mai facut doua poze cu ei aranjati, sa se vada si Mosul dar si Renul, la baza:



Si, desigur, caruselul meu montat cu totul :D. Ma bucur mult ca l-am facut! Yey. Ahs si da, probabil as fi putut adauga detalii la caluti dar.. dragilor...mie personal mi s-au parut ca arata mai bine asa, stilizati (ca sa zic sa sune mai... pompos).


Si acum merg sa redactez si celalalt articol... ah da.. Vai, cat pe ce sa uit ca am si de invocat pe dl. Random... 😅.


4 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Foarte bine ți-a ieșit caruselul, îmi place toată construcția , și căluții. Mă gândeam și eu la ceva asemănător din pufuleți, eu aveam salvat ceva model cu oițe. Să văd ce fac diseară...

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso oh ce tare! Abia astept sa vad :*! Mai ales ca imi plac mult de tot oitele :D
Chiar cand ai zis despre ele mi-am amintit ca aveam unele in ferma mea frumoasa... uneori mi-e dor de copilaria aia. Dar incerc sa gasesc binele si in cea de acum :))).
Am sa trec sa vad daca ai facut oite :D
Pupici

MNiko spunea... [Raspunde]

Stii că inițial pusese ca temă la transformarea cd-urilor un carusel? Dar mi s-a părut complicat și am schimbat.
Îmi place caruselul tau cu reni în loc ed cpluți. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ca sa vezi cum se aseaza lucrurile! Uite.. ca am facut un carusel cu suport baza de cd-uri si un cd de plastic, cum sa ii zic? :D
Ma bucur mult. Sa stii ca nu ma gandisem deloc la reni.. eu ii vedeam caluti :))). dar cred ca ar putea deveni si reni la o adica (in plus mi-am reamintit ca intr-un an am foat cu sanie trasa de cai si ce frumos a fost - ma gandesc ca si ei intra la partea craciunistica, in fond, in oraselul copiilor aduceau carusel cu caluti doar de Craciun, pe vremuri.
Pupici cu drag :*

Trimiteți un comentariu