luni, 25 decembrie 2023

Bradul Advent 25: un puzzle special de Craciun si.. o tema pentru maine :)).


Craciun Fericit!!

E noapte.. patul e facut! Bradul e .. montat si neimpodobit - e atat de frumos. Miroase a curtea bunicilor si a vremuri bune. Eu sunt cam obosita.. si cam sifonata (la sentiment), daca pot spune asa. Ultimele zile si-a spus oboseala acumulata cuvantul si am devenit si mai sensibila la anumite lucruri.

Am desfacut bradutul advent - ultima piesa a puzzle-urlui e aici. Tema este pentru maine insa - de prezentat, cel putin. Va fi o decoratiune ceva - voi vedea cand se va lumina de zi.. ce si cum :). Azi in schimb, vreau sa va arat puzzle-ul si sa va spun povestea lui. 


Voi incepe cu rezultatul final - pe care il voi inscrie si la club-ul de puzzle  gazduit de Mihaela (MNiko). Totul a inceput cu Bradul Advent. M-am tot gandit ce sa pun eu in tuburi. Initial ma gandisem sa pun mici cadouri... dar numai mici nu erau, de exemplu, kit-urile de creatie pe care le-am luat. Biletele.. hmm parea interesant dar parca oiam altceva.

Asa a aparut ideea cu puzzle-ul. Cate o piesa, in fiecare zi. Pe spate, arata asa - un carton pe care am trasat forme diverse de puzzle si pe care l-am numerotat in cele din urma. Fiecarui numar ii corespundea cate o activitate notata pe o lista ce se afla in casuta cu fulg (a 26-a cum ar fi venit).


Dar cum am ajuns sa fac acel desen? Ei bine... mai aveam  doua rame A4. Si cum ma uitam eu intr-o zi ce puzzle-uri cu fetite Gorjuss mai sunt (la preturi exorbitante, nu glumesc), am zis ca mi-as face mai bine eu unul.

Vazusem la un moment dat un desen de genul (scuzati mazgalitura facuta din amintiri):


Dupa care m-am sucit...  si am zis sa fac un personaj creat de mine... ceva renisor, poate? Si asa a aparut urmatorul personaj, insotit de un bradut:


A urmat momentul acela.. de mare intensitate. Cand, in loc sa scanez eu originalul si sa il imprim pe carton, sa scap de un stres (tocmai mi-a venit ideea cu o luna intarziere... haha), am incercat sa il reproduc direct, cu creionul pe suportul ce urma sa devina puzzle:


Din fericire totul a decurs fara incidente si am putut sa evidentiez conturul cu un creion negru colorat. Iata mai jos originalul si puzzle-ul:


Rukkusu si Risu mi-au venit in ajutor cu o foarfeca - urma sa taiem piesele. Alta munca titanica :))). Pana la urma am reusit - aceste poze au fost facute la sfarsitul lui noiembrie (Risu tocmai primise rochita noua).


Dar sa ne intoarcem la ziua de azi! Am refacut puzzle-ul sil-am lipit pe o coala A4, cu lipici din acela la stick, atat cat sa stea - pentru ca urma sa il colorez. Am folosit guasele (pentru Suzana - guasele erau acele vopseluri la tub pe care le foloseam la scoala. Nu stiu daca sunt la fel cu acrilicele, dar cam in aceeasi idee. Tempera erau in cutiute , sub forma patrata sau  rotunda si cred ca acum corespund acuarelelor? Poate scriu prostii, dar mi-am amintit ca ai mentionat undeva si am zis sa nu uit gandul). Asa ca am finalizat rapid puzzle-ul:


Dupa care l-am inramat! Micul meu cadou de Craciun :). Am scos si folia protectoare de la geam si evident ca se reflecta totul pe acolo... dar mi se pare tare dragut:


La final, inainte de a ne lua ramas bun de la Bradul Advent - pana la anul, sper, voi adauga si o poza cu modelul de diploma pe care am facut-o tot acum pentru  Impodobim Bradul XIV - Secretul lui Mos Craciun.. Am intarziat putin, dar ma grabesc acum sa trimit pe mail, alaturi de felicitarea digitala :D.


Craciun fericit!!

Pe mai tarziu!



4 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

wow ce idee faina! Ce activitati placute ai avut la acest final de an, ma bucur pentru tine. Pupici si îmbratisari, cu drag ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN am vrut ca in acest advent sa am activitati in fiecare zi in care daca nu sa o implic direct pe Buni, macar indirect sa fie. Sa am cate ceva de facut cat stau cu ea, eventual ceva nu foarte complicat, sau care sa ma oblige sa merg sa caut diverse materiale etc. Asa ca am cumparat cateva kit-uri, am pus pe lista colindul si poezia, am facut acest puzzle pentru ca am zis ca asa, la final voi avea un mic tablou cu o aminture a acestui advent.

Apoi am primit si Calendarul pregatit de Mihaela (MNiko) si evident ca mi-am dorit sa fac si eu cate ceva in fiecare zi. Au fost zile pline, si imi voi aminti cu siguranta actiitatile si nu.. altceva. Ceea ce e bine, zic eu :)
Puuup cu drag 🎄🤗

MNiko spunea... [Raspunde]

Tare frumoasă imaginea puzzle-ului realizat de tine. O idee frumoasă pentru advent. Felicitări.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko iti multumesc - tare mult ma bucur si eu. E un fel de cadou de la mine ... :D L-am pus in sufragerie si mereu ma uit spre el cand sunt in camera si ma inveselesc.
Pupici

Trimiteți un comentariu