luni, 6 noiembrie 2023

Calendar Advent bradut (P.V. SP/STD #16)


Vineri aminteam despre un proiect in lucru ...azi, iata, va prezint „opera de arta„ realizata in atelierul Mosului Craciun, de catre cele ... nu una, ci trei ucenice (pentru ca Rukkusu si Risu s-au tinut ca scaiul de Raza de Soare, doar nu erau sa rateze asa o ocazie.)

Asadar, din titlu, ati aflat despre ce proiect ar fi vorba: un calendar advent, in forma de brad. Imi doream tare mult sa fac asa ceva (hehe..... nici nu mai stiu de cand) si tema #16 Salvam Papusi // Save the Dolls: Ucenic in Atelierul Mosului Craciun.a venit la fix. Desi.. habar nu am avut cand am ales, atunci, in septembrie (dupa patania cu Buni) ce voi face .

Dar sa incep cu inceputul si.. nu va lasati amagiti de poze sau text - o parte din ele  (si el) le-am facut/scris, in decursul mai multor zile, cand gaseam putin timp. Azi doar ce mai finalizez una alta - si poza zilei :D.


Totul a inceput cu materia prima pregatita pentru luna trecuta la transformari creative. Eram intr-o zi cu Buni, incercam sa imi fac din „teme” si pe  cand lucram la cu totul alt proiect (cel cu mobila, cred... sau poate cel cu ceasul toamnei), povestindu-i lui Buni despre ce incerc sa fac... si cu putin ajutor de la cele doua bagacioase (Rukkusu si Risu), m-am trezit ca aranjez cele 25 (26 pana la urma) tuburi pe care le aveam aduse acolo.. astfel:


Vazand eu ca sunt 25 ... s-a activat cumva „piticul”  si ... le-am rearanjat mai intai asa ca in imaginea de mai jos:


Dupa care,  am mai gasit un tub - imi cam strica mie putin socoteala, dar cu 26 parea mai stabil.. si fix cand contemplam ideea bradului.. am mai gasit inca unul - al 27-lea, insa a fost redirectionat catre altceva - si toate tuburile au ajuns inapoi, in lighean (hahaha, am un „lighean” nou, de lucru.. in care imi pun bagajul cand merg si stau cu Buni ca sa lucrez).


In fine.. intre timp am finalizat temele pe care le aveam, i-am povestit lui Buni ce mesteream eu pe acolo... si cu gandul la jocul cu bradul... am zis ca poate nu ar fi rau sa incerc sa fac un calendar advent, pe care in noiembrie sa incercam impreuna sa il „umplem” pentru decembrie.

In timp ce pregateam si tema pentru provocari - am realizat ca acesta ar fi si un proiect perfect pentru tema din noiembrie si deja vizualizam minunatia ce urma sa iasa, netinand cont de anumite chestiuni esentiale: materie prima disponibila si limitele benzii dublu-adezive :))). Printre altele.


Am folosit lateralele mici de la o cutie ale carei laterale mari le utilizasem ca sa montez pe ele puzzle-uri de 500 :))). Dupa ce am lipit in forma de brad tuburile intre ele, am decupat cercuri maro / negre (pe alocuri am mai colorat la partea cu negru cu carioca, pentru ca nu era negru uniform cartonul) si le-am fixat in tuburi (tuburile cu alb erau mai lungi.. asa ca am fost nevoita dupa ce le-am lipit intre ele sa mai ajustez in partea din spate... asta din vagi amintiri, pentru ca in acelasi timp eram de garda .. haha). 


Inainte sa ma retrag si eu la somn am lipit hartie de ambalaj natur pe spatele creatiei si pe margini. Apoi am imbracat un carton (tot de la o cutie recuperat) in aceeasi hartie (bine ca mi-a luat Mami mai multe coli si le-am avut la indemana...haha).Evident am suspinat dupa un pistol de lipit care mi-ar fi usurat (cred) munca sau, cel putin ,ar fi facut tot ansamblul mult mai stabil.



Alta zi... alta parte a proiectului... Dupa ce am lipit calendarul pe suport, am trecut la realizarea „capacelor”. Aici am mers pe ideea un cerc care sa incapa in tub si altul care sa fie (pe cat posibil) cat acesta deschiderea tubului.






Cele doua cercuri decupate din carton ramas de la cutiile folosite la puzzle au primit hainute verzi (deci pe partea dinspre exterior si cea a cercului mic care intra in tub). Intre cele doua cercuri de carton, am pus o alta bucatica de carton ca sa nu fie lipite direct unul de altul si sa poata sa se fixeze mai bine si am folosit tot banda dublu adeziva ... nu intrebati cat a durat sa decupez, sa lipesc (Sa re re re re lipesc... in unele cazuri, pentru ca banda dublu adeziva mai face si de-astea - dar momentan vad ca stau cuminti la locul lor capacele!)



In partea de jos, pentru tuburile cu alb la interior, am folosit maro pentru a decora dopusoarele :)). Am lipit cate o bulina predecupata de hartie .. alba, pe fiecare capacel, mai putin pe al 26-lea (care e oarecum rezerva :D).


Rezerva = m-am gandit ca pot folosi acel tub ca sa pot pune si ceva mai voluminos in adevent, ceva ce poate fi impartit in doua. Adica, sa zicem avem .. o pereche de sosete. Pot ambala una si pune in casuta cu numarul x (unde x e un numar de la 1 la 25) si cealalta soseta va veni in casuta nenumerotata...

Trebuie sa recunosc ca este dragut calendarul, asa realizat din ce am avut la indemana, pe fuga.. Ar fi fost mult mai usor sa am un perforator pe doua dimensiuni (si acum realizez ca am o chestie care taie in cerc... :O de la lidl... dar nu stiu daca are si pentru diametrul acesta functie...). Eu am incercat sa tai cat mai bine dar tipul acesta de carton... nah.

Initialvoiam sa decupez si cercurile din hartia verde dupa contur, dar am facut altceva - am lipit direct pe coala verde cartonul decupat in forma de cerc si apoi am taiat excesul... ca idee :)). Altfel nu as mai fi terminat nici la anul...


Am zis ca daca tot este atat de simplu. sa scriu macar numerele ccu ceva colorat si mai festiv. Daca nu am cautat setul de culori mai vechi (am unul inceput si ziceam sa il termin intai pe acela) - nu a fost chip sa il gasesc (mai rau era ca nu il mai gaseam nici pe cel nou. primit acum de la parinti... hahaha - desi eram sigura ca l-am pus la mine in camera). Si chiar era unde stiam ca l-am pus, doar ca se pitise un pic :))) dupa un puzzle.
Initial voiam sa scriu doar numerele si eventual sa folosesc doar un pix... Dar pana la urma am reusit sa folosesc absolut toate pixurile :))). Am scris cu cele neon numerele, apoi am incercuit stickerulalb, dar si marginea de la capac cu cele metalizate si am facut un fel de fulgi cu cele cu sclipici...



Este unul care nnu prea se vede - 21. Cel putin in poze... Am folosit galbenul la el... Provind acum fulgii, imi amintesc de Calendar Advent Copilarim 2011 - atunci am desenat niste fulgi pe care apoi ii transformasem si in brush-uri pe care le-am tot folosit...  ce vremuri. Mi-e dor sa fac grafica pentru blog...


Rukkusu a fost mai mult decat incantata sa faca poza zilei alaturi de o bucatica de calandar advent (si in spate cu o alta bucatica de imagine a lunii noiembrie, care este tot un calendar, la origine, hehe).

Si gata cu articolul kilometric (asa ca in vremurile bune, dar compus pe bucatele... 😅). Tocmai am realizat ca luna aceasta avem si Impodobim Bradul :O. Mai putin pana la start... mi-a venit o idee pe cand ma gandeam ce tema sa avem in acest an (Editia14). Am sa va scriu atunci si, daca va place, poate il facem un pic mai interactiv :D.

Ja ne!!

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Credeam ca ai ascuns ciocolatele acolo. Arata foarte inedit. Recunosc spasit, ca desi stiam de provocarile cu tuburi, nu as fi pastrat atatea!
Si nu m-as fi gandit oricum la asa ceva. Felicitari pentru idee draga Rux. Pupici si noapte buna!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana s-ar putea strecura o ciocolatica... sau poate o provocare de a face ceva dulce.
Ha, ha, ha - sa stii ca de multa vreme voiam s afac un proiect care implica multe multe dar multe tuburi - un fel de „perete„ din flori. pe care sa il montez desigur pe un perete :))). Deobicei hartia pe care o cumpar nu are mijloc din acesta (ci din acela care se dizolva - e zewa fara parfum). Dar ai mei au luat vreo 2 sau trei pungi cu hartie din cealalta, tot neparfumata (nu au mai gasit si am revenit la z). Atunci am pastrat tuburile in baie in dulapior - sigur trebuie sa mai am pentru ca il umplusem.. hahahahah. Acum sa vad cand voi putea intra si eu in baia mare.. eu tot sper.

Nici eu numa gandisem - absolut deloc. :))) Voiam insa un calendar advent in forma debrad :))))) - si uite cum a luat forma.
Ma bucur ca iti place si iti multumesc :*
Pup cu drag


ps: azi am vrut sa fac prima tema din luna aceasta (gasisem un cd voluntar) - numai bine ca am reusit sa il si murdaresc cu niste banda dublu adeziva buretoasa care nu a fuctionat. Un fiasco.

CARMEN spunea... [Raspunde]

Wow ce idee draguta! Foarte inspirata! Felicitari!
Prima zi de Advent este anul acesta pe 3 decembrie. Dar bineinteles,calendarul acesta cu surprize este pentru luna decembrie, incepand cu intâi.
Te pup. O zi frumoasa 😘🤗🐾

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

IMi place cum a iesit! Vazusem o cutie-organizator in acest gen. Felicitări pt proiect! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN mie imi plac mult calendarele advent - in genul celor cin care desfaci cate o surpriza in fiecare zi. Cand eram f mici am avut 2 calendare de gen la care in spatele fiecarei usite era un mic desen. Nimic complicat, dar m-au fascinat si mi-au ramas in memorie. Am mai avut cand am crescut din cele cu ciocolatele (o data sau de doua ori.. nu mai stiu) - acum mi-am luat unul de la playmobil:)))))). Si anul acesta am zis sa fac si eu unul sa ne jucam - sa vedem si daca iese planul. asa sper
ps: si erasa uit de cele virtuale pe care le tot fac din 2010 incoace pe blog :))).
Dar da, stiu ca este si sarbatoarea Duminicilor - abia astept sa aprinzi lumanarelele :D
Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place!! Eu am facut un garaj in genul acesta, pentru baieti... si o racheta (pe care insa nu am gasit-o sa ii fac poza).
Pastrasem tuburi pentru altceva - ma gandeam ca voi face la transformari o fecoratiune mare pentru un perete.. dar nu a fost posibil acum) si uite ca au fost de folos dar la altceva :)))

Iti multumesc :).Pupici!!

Trimiteți un comentariu