vineri, 3 noiembrie 2023

Un proiect in lucru si un citat marca Agatha Christie.


Buna!

Suntem deja in 3 noiembrie... Stati asa... Un pic de pauza :)). Nu stiu ce si cum sa fac mai intai. Inevitabil, raman lucruri nefacute - zilele trecute, era sa uit iaurtul (mi s-a intamplat odata sa il uit... a fost pur si simplu un soc cand am vrut sa pun laptele la prins si am ridicat farfuria - da eu curat vasul, il spal, sterg si il pun cu farfuria pe el pentru urmatoarea tura, doar ca atunci, am sarit niste pasi...brrrr). In ultima vreme, incerc sa ma impac cu mine si sa imi iert scaparile (efectiv nu mai fac fata... asta e - incerc sa ma bucur de ceea ce pot face si sa limitez pe cat pot pierderile, eventual sa pun pe pauza, sau sa aman din sectorul creativ in favoarea, evident, sectorului gatit...

In fine.. luna aceasta m-am gandit la ceva simpatic pentru provocari verzi, dar pana sa va povestesc despre ele, sa nu uit sa impart cu voi un fragment dintr-o carte despre care am povestit recent:

#30 Muncile lui Hercule - Agatha Christie (CDL)

Ce m-a fermecat pe mine la scrierile Agathei Christie, este faptul ca introduce niste lucruri extrem de simple, de firesti in texte, transformandu-si personajele in adevarati mesageri (si a scris despre multe neregului, foarte actuale si astazi, din pacate, din toate domeniile). Exemplu de mai sus - ceea ce spune maicuta despre nefericire si bogatie, este doar unul. Foarte puternic as spune.. ceva ce, odata citit, te face efectiv sa te trezesti si conectezi instant la ... momentul prezent si ceea ce conteaza. Bine... ideal ar fi sa functioneze cu toata lumea :))). Dar nah - mai sunt si unii care prefera sa ii schimbe titlul la carte doar asa ca sa se conformeze, sa fie in trend... - inca nu mi-a trecut (si mi-am luat pana la urma o „teapa” despre care va povestesc cand voi termina cartea respectiva ... deocamdata e cam 1 la 1, am citit 2 povesti - mai am8). Ideea este ca autoarea isi alegea foarte bine si cu un scop anume ceea ce scrie... si din cate imi amintesc era adepta educatiei, nu superficialitatii. Voua nu vi se pare mesajul transmis extrem de puternic?

Cat despre gasca vesela (si e vesela nevoie mare pentru ca am gasit dupa eforturi si cautari febrile - atat cat sa nu creez un haos in haosul deja existent, dar, macar, ordonat)  pixurile cu gel. Yey --- altfel proiectul nostru ar fi fost mult prea saracaios.  Acum incepe sa fie o idee mai festiv...


Spuneam la inceput ca m-am gandit la ceva dragut pentru Provocarile Verzi. Toamna asta trebuia sa fie mult mai bogata in aventuri creative verzi, dar... sunt fericita ca s-a putut si atat - stiti voi. era cat pe ce sa suspend totul. Asa ca, am zis sa facem o calatorie in Atelierul Mosului Craciun, o luna de uceinicie (asa capatam ceva experienta si pentru luna decembrie, nu?) - invatam, ajutam :). 

Ideea este sa ca mesagerul sa vina cu o idee care sa il ajute pe Mos Craciun (si pe elfi): fie sa ii faca o agenda simpatica, sau un calendar, de ce nu... poate face un model de scrisoae simpaica, sau o diploma haioasa.. hmm. Poate ca il ajuta cu sania, sau cu sacul... cu costumatia? Poate ii face o cutie noua de scrisori... sau un prototip de jucarie ? Posibilitati sunt o gramada, nu?

Trioul vesel deja lucreaza de zor - cred ca luni ne vedem cu proiectul finalizat! Dar, pana atunci, iata si poza pregatita luna aceasta de Micaela, alaturi de Aricica - cred ca acolo este raionul de jucarii :D.


#16 Salvam Papusi // Save the Dolls: Ucenic in Atelierul Mosului Craciun.
(01-30 noiembrie 23:55)

Va doresc un sfarsit de saptamana linistit si relaxant - si va multumesc mult pentru gandurile bune si pentru tot - cred ca, bogatia adevarata in asta sta... si fericirea. In oameni frumosi, in proiecte de suflet... in iubire...

📚📚


Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”

Ja ne!!

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Gasca vesela e simpatica foc! Ai creat o trupa pe cinste!
Cat priveste autoarea, este minunata! Nu am mai avut timp sa mai citesc ceva de ea, insa tare mult mi-a placut cum se deruleaza firul povestilor.
Multumesc, draga Rux! Pupici si ganduri bune spre voi!
❤️😘

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ce postare vesela! Chiar daca tu scrii despre stress si proiecte ramase in urma, totusi articolul tau emana buna dispozitie. Multumim 🤗😘
Pupici si un start bun in weekend 💞🐾✌️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :D ma bucur mult ca iti place :*.
Cred ca scrierile ei le-am putut parcurge cel mai repede - mai ales daca citeam singura, dar chiar si cand citeam cu Buni.
In ultima vreme nu prea am mai reusit sa citesc cine stie ce... dar ma bucur cand citeste Mami (am citit si eu doua povesti totusi dintr-o carte despre care voi scrie atunci cand terminam toate cele 12 scrieri... incepuse nu chiar bine, povestea a doua insa a echilibrat balanta si sa vedem mai departe ca si trei e promitatoare.
Multumim tare mult! Si la voi numai bine sa fie :*
Imbratisari cu drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN incerc sa fac haz de necaz (in unele restante am ceva gradini de morcovi, daca ar fi reali, Kouki ar fi incantat... hahahaha). Cred ca prefer sa fac asta - nu prea e bine nici sa te prefaci ca e totul roz, mai ales cand nu e... asa ca imi mai spun si oful, dar cel putin incerc, nu stiu sicat imi iese, o fac in stilul meu cu umor :)))).

In plus vreau sa fie frumos aici. :*
Pupici cu mult drag

ps ploua intr-o veselie afara.. chiar ma bucur, mai acopera muzica aia (in surdina dar enervanta rau, cu vibratiile ei cu tot) care imi saboteaza somnul.. haha.

Daurel spunea... [Raspunde]

Citesc cu interes toate informațiile despre Agatha Christie și Hercule Poirot. Azi am găsit că Poirot apare în vreo 30 de romane și peste 50 de povestiri. Din păcate, în ultimul timp televiziunile urmărite de mine nu prea dau filme după A. Christie...
Inspirație și spor!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Daurel Exista un serial, cu David Suchard in rolul principal - si este disponibil pe youtube (toata seriile).
Mie mi se pare ca lui i se potriveste rolul manusa.
Am vazut cateva sezoane - mai avem cateva de vazut (cand s-o putea). Unele episoade sunt realizate foarte bine, iar schimbarile cand s-a ecranizat romanul / povestirea sunt minore. Altele sunt schimbate bine de tot si nu stiu daca imi place neaparat schimbarea (la unele chiar m-a deranjat, la altele mai putin). Am inteles ca si actorul a avut ceva nemultumiri legate de anumite schimbari.
Multumesc mult :)

Trimiteți un comentariu