luni, 20 noiembrie 2023

Un carnetel cu povesti cu o zana Verde Fluturas si prietena ei, steluta.(P.V. # 56)(S43/52)

Buna!

Cea de-a treia tema de la transformările creative de noiembrie gazduite de Mihaele (MNiko) s-a numit minim doua. Nu stiu de ce eu am ramas cu ideea ca trebuie sa fie fix doua - pereche. :)) Asa ca, inca de la inceput, am mers pe ideea asta: doua elemente, mai precis doua dischete.

Imi mai ramasese de recuperat si o tema (din cele mai vechi) de la Provocari Verzi: Tema #56 "Povestea Zanei Verde Fluturas si a prieteni sale Steluta". Sigur am mai avut eu cateva schite pentru aceasta provocare, dar nu le-am gasit (si speram sa mai fac cateva - insa pana acum nu am reusit). Cu siguranta voi mai face si le voi adauga in timp.. pentru ca despre asta este vorba: un mini carnetelul cu povesti (desenate) al Zanei Verde Fluturas si al prietenei sale Steluta,  in care sa adaug mici  schite, idei si poate ceva stampile (era o vreme cand faceam desene de gen, pentru felicitari).


Pentru acest proiect am folosit doua dischete din colectia mea (care e neagra toata, haha) despre care stiam ca erau defecte. Am avut si trei schite cu diverse ilustratii (termen cu pretentii, sinonim pentru mazgaleli 😅 cu talent, desigur). Pentru copertele dischete am folosit hartie imprimata tip origami in nuante de verde deschis, cu stelute verzi - Zana Verde Fluturas, pritena ei Steluta.... Si ca sa prind respectivele coperte am folosit doua agrafe de hartie, cum altfel, verzi:


Am taiat pe masura desenele si alte cateva coli (cred ca tot trei, deocamdata ajung - pentru ca prefer sa desenez intai si apoi sa decupez hartia - mi se pare mai usor asa, dar nu voiam sa fie chiar asa gol carnetelul).


Hartia am perforat-o cu o ustensila ascutita la varf, visand la un punch nu stiu cum pe care il vazusem eu la un moment dat. era un perforator care faceau gauri micute, numai bune pentru albume si caiete legate frumos. Eh... merge si asa.

Dupa cum spuneam am trei desene deocamdata: unul cu zana si prietenea ei plutind pe cerul noptii, Altul cu un leagan si al treilea, pe malul marii.



Ma gandesc sa folosesc si schitele pe care le-am facut pentru cursul de la inceputul anului (cand am facut albumul foto -Conturul Zanei” - Fii creativ!). Sau poate voi reusi sa fac ceva legat de sarbatorile de iarna. Dar deocamdata sunt bucuroasa ca am reusit sa termin si acest proiect si sa il impart acum cu voi.


Pot sa pun, daca vreau, si un creion in sistemul de prindere - ceea ce mi se pare dragut si util. Ma gandeam ca o discheta ar putea fi folosita si ca o rama foto - uitandu-ma la ele acum, imi amintesc putin de pozele tip polaroid.


Iar in poza de mai sus, imi aminteste proiectul de ... un cort :)). Chiar! Voi improvizati corturi in copilarie? Noi da.. si am facut chestia asta acum un an parca, atunci cand au fost cei mici in vara. Ce entuziasmati au fost... :))

Ja ne!


10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Asta chiar este o idee buna. Felicitari pentru imaginatie, draga Rux! Poate o imprumut si eu, daca le gasesc...
Pupici si o saptamana usoara! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana am vazut niste carnetele cu coperte din dischete, dar erau gaurite.. adica mai facusera niste gauri prin ele.. Eu voiam sa le pastrez intacte (si din comoditate dar si pentru ca nu ma vaf gaurind discheta haha).
Chiar te rog!! :* Vezi poate ai ceva inel de pus in loc de agrafe, Cred ca ar merge si mai bine :D
Pupici cu drag :*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Oare de ce știu că ai mai făcut un asemenea carnețel acum mulți ani? Este un obiect util și îmi place formatul mic. Nu s-ar potrivi ca dimensiune hârtia aceea tăiată în cuburi?
Desenezi tare frumos!

CARMEN spunea... [Raspunde]

hahaha, si eu am înca dischete! Doamne, uite ca abia acum imi dau seama ca nu mai am PC unde sa le citesc... Socata am fost cândva, lunile trecute când am daruit unui coleg mai tânar, un CD cu ocazia zilei lui de nastere. Mi-a zis ca se bucura (LOL) dar ca... nu are CD-player si nici laptopul lui nu mai are CD-ROM ☺☺☺ hahaha. Eu inca am si casete audio si casete video de toate marimile si pâna di dischete!
Draguta transformarea pe care ai obtinut-o! Felicitari!
Pupici ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordalisoam mai facut carnetele - dar nu cu astfel de coperta :). Nu am incercat, ca sa fiu sincera -chiar am pe undeva niste cuburi:D. Am sa ma uit :*
Am cam uitat sa desenez - dar iti multumesc mult. Tare as vrea sa mai creez ceva grafica si penru blog, poate si cateva stampilute... noi sa fim sanatosi :)
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMENDaaaaaa e horror asta - nici laptopul meu nou nu are. Ma tot gandesc cum sa fac sa recuperez de la unul vechi o unitate de citit cd :)))). E pur si simplu enervant.
Si eu am casete (chiar am ascultat una acum cand au fost micii :D - sa vada si ei cum este - au primit cate un jucarel lol si venea intr-un fel de casetofon si avea o caseta si le-am aratat cum erau :D.)
Ma bucur mult ca iti place si itimultumesc.
Puuup

ps: cred ca si la dischete poate ca am gasi undeva un cititor adaptabil.

MNiko spunea... [Raspunde]

Superb carnețel, chiar o idee frumoasă de reciclare. Imi plac mult si desenele. Esti talentată și la desen. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult ca iti place carnetelul :*. Eu m-am bucurat ca am reusit sa montez cu agrafe. Mi-ar fi placut sa am niste inele, dar e bine si asa.
Iti multumesc mult - chiar nu am mai desenat de mult. Imi e tare dor de perioada cand am facut grafica luna de luna... poate reusesc la anul sa fac ceva in directia asta, ar fi tare fain :)
Pup cu drag :*

Diana spunea... [Raspunde]

Foate faina ideea! E posibil sa o preiau, 'ca tot sunt in pana de idei! 😃 Dar n-o sa folosesc coperta pentru desene! Tu desenezi frumos! Eu trebuie sa explic ce-am desenat!
Felicitari!
Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana dar chiar te rog :*. M-as bucura foarte mult :D!
Parerea mea despre schitele mele nu este chiar cea mai buna :))). Sunt destul de bibilite sa arate macar asa.
Te pup cu mare drag si iti multumesc :)

Trimiteți un comentariu