duminică, 19 noiembrie 2023

Neasteptat si... neasteptat (ca urmare la Episodul 1).

 


Neasteptat e ca ... m-a pocnit o „ceva” de miercuri incoace se tot tine de gatul meu (la propriu). De fapt, scriu ciorna sambata - sper ca duminica, atunci cand intentionez sa public articolul, sa se fi decis sa plece - mi-a ajuns. Multumesc.

Si revin la faptul ca masca e sfanta. Toti anii acestia cat lumea din jurul meu a tinut cont si respectat acest lucru, n-am avut nicio treaba. Doar ca unii se mai plictisesc si consecintele - macar de s-ar opri la mine si ar ocoli pe Buni. In fine. E meh... dar am alocat destul spatui acestui .. neasteptat.

Sa trecem la celelalalt... neasteptat - ca sa echilibram balanta cu ceva super dragut. Mai tineti minte cand am scris eu articolul acesta - Renovari si schimbari. Episodul 01. Pe urmele pieselor de mobilier. Sufrageria.? Pai poate credeati, pesemne, ca am facut munca patriotica asa, ca sa fiu in trend. Nici vorba! Eram cat se poate de serioasa. Dintre toate piesele pe care le prezentasem, cel mai mult imi doream sa reusesc sa gasesc la un pret bun ceva la capitolul etajere - si minunea s-a intamplat, pentru ca in vara lui 2021, am prins cu o super reducere doua etajere - nu cele prezentate in articol, dar acelasi model - acestea aveau in plus partea de jos si de sus maro. Nu doar ca sunt mai faine, dar se potrivesc perfect  cu cealalta mobila din sufragerie, care este pe nuante de maro si cam in acelasi stil, doar ca din lemn masiv.

Si aceste doua etajere sunt tot din lemn. Mai jos, pe 1 septembrie 2021, in timp ce le montam. Pe prima am montat-o impreuna (eu si Tati) si pentru ca eram si eu.. s-a dat cu ciocanul mai incetisor - rezulta ca a mirosit lemnul mai putin. La a doua insa, eu am avut ceva treaba in bucatarie - in concluzie a aranjat-o Tati de apoi nu puteam sta in sufra de miros :))). Fiind lemn, cand a fost prins cu cuie spatele, ca atunci cand tai de exemplu o bucatica din trunchiul bradului ca sa incapa in suporturile pe stil vechi, miroase. Dar depinde desigur cat de bland lucrezi cu el.



O etajera s-a aerisit ceva mai repede, dar din cauza celeilalte am stat pe modulul aerisire la greu cam doua luni... Pe la sfarsitul lui noiembrie era perfect de intra si abia asteptam! Numai ca altii au avut alte planuri si din cauza cuiva care a dat cu ceva uleiuri esentiale pana pe 24 m-am uitat prin gemul de la usa sufrageriei.. Noroc ca pe 24 s-a potolit brusc oroarea. 24 decembrie e magic, clar.



Am gasit pozele de cand montam si aranjam cele doua corpuri si am zis ca, desi cu intarziere, sa va arat si voua cum s-a concretizat una dintre dorintele despre care am scris eu in articol (inca mai visez la vreo 2-3 chestii despre care scrisesm - un fotoliu si scaunul acela simpatic cu Winnie.


Nu stiu cat se poate observa din poza, dar ai senzatia ca etajerele se contopesc cumva cu tapetul din spate (care nu e alb, are un fel de pete pe el - ceea ce e super folositor la capitolul tantari :))) - glumesc desigur). Nu sunt nici ele complet albe - se vede lemnul, ca sa zic asa, e un fel de alb fildes... hmm.. un pic si spre unt. Oricum imi sunt tare dragi. As fi vrut sa fie uuuuun pic mai inatle (inca un raft nu ar fi stricat) dar desigur atunci ar fi trebuit sa folosesc scara musai ca sa ajung la cel de sus :)).

Cam atat ca mi s-a u terminat bateriile (mie nu la laptop)... voi reveni duminica  sa finalizez cu poza zilei articolul si sa il public. Si sper eu sa ma simt mai in forma 🙏🤞.

***

Cateva ore mai tarziu...


De cateva zile imi tot vin in minte doua proverbe (cred ca sunt) asa ca ma gandesc sa le trec si pe ele aici, ca  tot am absentat de la citate ...

„Paza buna trece primejdia grea. ”

”Unde nu-i cap...vai de picioare.” 

Probabil faptul  ca dupa atata timp in care am ocolit cu brio toate problemele de gen, m-am captusit acum cu asa ceva... Si daca nu as fi atras atentia ca nu e cazul de atata socializare care implica un grad ridicat de risc, sau daca nu ar fi fost atatea cazuri la cei cunoscuti din jur, as fi zis.. Prefer ca cei care se joaca cu focul sa o faca totusi pe pielea lor. Zic si eu - nu de alta, dar eu nu pot lua vitamine, de alte pastile nici nu zic... si nici cu mierea nu m-am inteles ultima data prea bine. Asa ca, dragilor, prea bine si placut, nu e. Ca sunt limitate foarte toate cele. Si acum ca mi-am zis oful ... sa trec la incheiere:

📚📚


Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”

Ja ne!!

ps: cu siguranta voi acumula in perioada asta ceva restante la comentarii si vizite, dar incerc sa public totusi articolele la timp (din fericire pentru saptamana viitoare am ciorne pentru luni, miercuri si joi... si intentionez sa imi revin cat mai repede - adica eu imi dau toata silinta cu ceai, o baie calda seara si rugaciune - ganduri bune).


Actualizare: le-am luat de aici si erau inca doua variante, pe alb simplu si pe maro. Acum au varianta aleasa de mine si una pe un maro inchis sau negru.

12 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce frumoase sunt rafturile....mi-ar trebui si mie unele...de unde le-ai luat?

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Îmi plac rafturile tale, foarte utile. Și eu le-aș vrea până în tavan, apoi am nevoie de scară să ajung sus. Eu mi le mai împart cu soțul, ale mele până unde ajung, ale lui mai sus că el ajunge până aproape de tavan 😄😄😄
Ce decor frumos are Risu in spate, parcă sunt căsuțe de turtă dulce! Și mingile/bilele ce sunt, par de sticlă?
Of, ce rău este să nu te simți bine și să nu poți lua nimic, măcar somn și odihnă dacă ai putea să ai, că ajută! Să te faci bine cât mai repede!

CARMEN spunea... [Raspunde]

Bravoooo, fain arata! Ma bucur ca ne ai prezentat fotografiile. Arata foarte bine rafturile tale.
Pupici si imbratisari din Sibiu.
Maine... adica azi, peste 5 ore pornim spre aeroport. La ora 7:20 vom decola spre casa.la ora 9 ma voi reintalni cu Leo si Helmut 💝 dragii de ei,vin sa ne ia de la aeroport, pe mine si fratele meu ✈️

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte frumoase etajerele.
Multa sănatate!

Suzana spunea... [Raspunde]

Vad ca si tu postezi despre dulapuri. Arata tare fain acolo.
Sper sa iti gazduiasca bine ceea ce vrei!
Sanatate maxima, draga Rux! Ca mai e un pic si vine Mosu'!
Trebuie sa te gaseasca in forma!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă sunt foarte frumusele si foarte usoare :)).
Le-am luat de pe Bonami. Dar am ajuns acolo de pe Favi.(am bagat linkul la finalul articolului :* - poti eventual sa urmaresti cand baga reduceri si eu am facut la fel..)

Pupici cu drag:*

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso hehe, ne descurcam noi si cu scara :D. Acum serios erau cele mai inalte gasite.. Cre ca ar merge pus si plexiglas pe post de geam la ele - mi-ar placea sa mai am manacr inca doua :))))). Dar nu vin la pachet cu spatiu si acum chiar sunt scumpe :O

Acela este raftul cu 80 la suta din cartile cu Agatha :))). Casutele sunt ale lui Gaudi -este puzzle 3D Barcelona. Si mingiutele sunt de LOL. Cele care lucesc (sunt 3) sunt de la o serie cu Movie - cand mai sunt oferte si a de facut cumparaturi ma mai lipsesc si eu cu cate ceva de gen :))).

E obosoitor ca sa fiu sincera. Acum ma pregatesc sa bag somn. Vad ca e liniste.. probabil au inchis programul :D. Asa ca voi profita si eu... Kouki deja doarme.

Pupici cu mult drag! Iti multumesc :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Am facut pozele cu etajerele in asamblare cand au venit - din fericire am dat peste ele total intamplator pe o memorie exeterna. Perioada aia a cam fost fara laptop 😅.

Doar pozele cu raftul cu Barcelona 3D este actual :D.

Nu imi vine sa cred cate am ratat zilele acestea. Pur si simplu abia am reusit sa intru si sa public articolele - dar azi aproape am ajuns la zi :D
Cred ca a fost minunata revederea. imi imaginez :*
Pupici cu mare drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko multumesc mult!! Si la voi :*
Ma bucur ca iti plac - pentru mine au fost un vis devenit realitate:)
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana daaaaaa... am vazut comentariul si nu stiam despre ce este vorba. intre timp am ajuns si eu la zi cu ce s-a mai intamplat.
Sunt.. minunate .. adica le ador. Nu ca sunt ale mele (dar mai ales pentru ca sunt ale mele, hahaha ) dar chiar sunt faine.
E ordonat - cred ca mi-ar mai trebui cel putin 2 ..dar ... nu am spatiu :)) (de buget nici nu mai zic)

Multumesc mult - Doamne Ajuta!! Chiar ca trebuie :*
Pupici cu drag :)

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt frumoase rafturile, si utile! Sa le folosesti sanatoasa, sa aranjezi acolo nu doar carti, ci si multe dintre minunile pe care le mesteresti! 😊
Sanatate!
Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D cred ca asta a fost bucuria suprema in materie de achizitii din acel an - nici nu mai visam (ca erau foarte scumpe) cand poc o oferta super buna si ... inca nu imi vine sa cred ca le-am luat 💗.
Ca sunt insuficiente... e partea a doua :)))))
Pupici cu drag si Doamne Ajuta!!

Trimiteți un comentariu