luni, 13 noiembrie 2023

In sfarsit... muraturici.


Azi era cat pe ce sa ratez intalnirea cu voi... de-as putea scrie cu gandular fi foarte simplu, dar asa.. Mai scriu putin mai inchid ochii :)). M-am trezit cu un ochi rosu.. in fine. Oboseala, emotiile din zilele trecute (am mai trecut un hop - sunt recunoscatoare).

Asa ca, nu am deschis laptop, nu am stat cu tel pentru ca nu am cum. In plus, cele doua proiecte pentru care imi rezervasem ziua de azi si de maine - evident in pom. Am obosit sa aman.. sa ma resemnez. Incerc insa sa nu ma las batuta - nu spun ca e usor (din contra) dar incerc sa gasesc ceva care sa imi ridice moralul si sa ma ajute cumva sa depasesc momentul, sperand la momente (si) mai bune.

Uite-asa, azi ajung sa va povestesc despre cu totul altceva - despre ceva fantastic! Am reusit ieri seara sa pun cu Mami muraturici - adica vreo 8 borcanele mici, in care au incaput cate o gogonica, poate doua (mai mici), niste usturoi, putina varza rosie si cateva buchetele de conopida. Nu am mai pus muraturi asortate... de foarte foarte (fooooarte) mult timp. Asa ca pentru mine, este poate, unul dintre cele mai marete evenimente. Si dupa seara de sambata ... a venit asa cu speranta.




Cum stateam eu cu un ochi inchis si cu celalalt mijit, cautand solutii... mi-am amintit de borcane ( aproape ca uitasem - le-am pus aseara dupa miezul noptii, cand am reusit sa ne reunim cateva minute in bucatarie, inainte de tura de noapte). Si am zis ca o astfel de bucurie, trebuie impartita, mai ales ca mi-ati fost aproape in tot acest timp si m-ati sustinut, ne-ati sustinut, fapt pentru care va multumesc si va trimit la randul meu ganduri bune !!

Asta a mai ramas - si sper sa ajunga cat de curand (om reusi.. haha) si ele in borcan. Nu stiu cand si cum de trece asa de repede timpul, dar ma simt cu totul depasita .... insa nu vreau sa ma dau batuta. 


Ei hai ca am scris si un articol aproape cu ochii inchisi :)). Stiu ca sunt mesaje de la voi - dar nu am reusit sa ma ocup deloc de mail, dupa episodul de sambata seara. Noroc ca atunci aveam pregatite ciornele si am mai avut doar de adaugat poza zilei (ceea ce din fericire e valabil si pentru miercuri si joi.. sa vedem maine). 

Da... va fi si mai bine (am eu puse muraturici... chiar daca au trebuit ani ca sa reusesc sa pun? :D si nu de lene, se intelege, sper...).

Ja ne!! :)




6 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Felicitări, arată foarte bine muraturicile, un pic de variație in regimul tău prinde foarte bine! Patru borcănașe drăgălașe, mai știi?

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Ce bine arata muraturicile. Sigur vor fi foarte delicioase!

CARMEN spunea... [Raspunde]

Aaaa, este o combinatie perfecta! Imi plac muraturile asortate!
Nici eu nu am mai pus de heheeee 15-18 ani! Gata, mancam doar castraveciori si gogosar, cumparate. Nu mancam in exces... Cred ca 8 borcane ne ajung si noua tot anul ☺️
Felicitari pentru munca si sa va bucurati de ele 😘✌️

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso iti multumesc tare mult -sa stii ca abia astept.
Daaa... borcanasele dragalase :D. Hihi
Pupici cu drag .🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra asa sper si eu. Imi era dor sa punem muraturi, ma fascina acest obicei in copilarie... si sa punem, dar mai ales cand deschidea BUni borcanul si imi pescuia usturoiul, preferatul meu. Imi placeau gogonelele un pic inrosite, sau cele foarte verzi... si fasolea, sau ardeiul :)). De fapt imi placeau cam toate.
Acum am pus ce am avut pe aici. :D
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN :*
Ce dor imi este de catraveciori. pacat ca baga in ei tot felul .. si eu nu pot manca :(. E prea riscant.

Dar imi placea sa fac pizzefara aluat si sa adaug catraveciori in ea.. :)) mama cum era.
Am luat si acum de la Pofta Focului sau Delirs de exemplu, pentru ai mei. Sunt foarte gustoase.

Pupici si multumim - asa sper sa pot face:D

Trimiteți un comentariu