duminică, 26 noiembrie 2023

#04 Barbie - Luxi - Barbie.(Jurnal de colectionar)


Buna!

E 2:57 si afara ploua (sau poate ca ninge in sfarsit...). Pe acorduri de ce o fi de la party-ul de la mezanin, m-am gandit sa profit de cata baterie mai am la laptop si sa fac articolul de azi. Si cum a trecut mai bine de o luna de la   #03 ”Barbie a lui Ralu” si Clonele. (Jurnal de colectionar), de ce nu?

In plus.. am gasit niste poze („vai steaua lor”) cu cele doua papusi despre care mai aveam de povestit pana sa trec la colectionatul meu, propriu - zis. I-am pus lui ralu jucariile in patru cutii numerotate si le aveam chiar si notate intr-un carnetel - ideea e ca am avut prezenta de spirit si am pozat continutul cutiei in care erau cele doua papusi care ma interesau. Dar, sa incepem cu Barbie (pe care deja o cunoasteti) si cum se prezenta ea cand am scos-o din cutie (veti putea admira si gatul rupt, pe langa coafura facuta de Ralu):






Palaria crosetata cred ca este pe capul unei alte papusi acum (una cheala, ca asa am luat-o) si chiar nu mai stiu cum de am facut eu palaria aia :)). Costumul pe care il poarta, parca v-am mai povestit, nu este cel original, al papusii, ci unul pe care l-am primit eu la un moment dat, cand am cumparat papusile de colectie. Este cred ca din 86 si era nou nout in cutie.. dar Ralu...:)))). Si da, in poza a doua se vede un pic din gat si mica lui problema :)).

V-am povestit si de faptul ca in 1996 am vrut tare mult sa ii iau surioarei mele o papusa Barbie din excursie si cum nimeni nu a vrut sa ma ajute. Am reusit sa ii iau insa o Luxi, dar cred ca abia prin 1997 de Mos Nicolae sau de Craciun:




Da, este o clona, dar una mai rasarita si sa stiti, destul de scumpa. Am cam spart pusculita pe ea. Dar cand am vazut-o... Cred ca era cea mai frumoasa papusa pe care o vazusem la noi si pe vremea aia Barbie de prin magazinele autohtone erau si foarte scumpe si... nu prea reusite.rochita ei mi-a amintit de printesa vazuta in Viena. Culmea e ca lui Ralu chiar i-a placut si a fost singura papusa pe care nu a scos-o din cutie si a pastrat-o asa. Chiar daca, la o privire mai atenta, are putin praf pe nas si cutia e cam sifonata (asa era de cand am luat-o). Cred ca la urmatoarea deschiderii a cutiei unde se afla as vrea sa ma ocup putin de ea si poate sa ii fac niste poze mai decente. 

Dar ma bucur ca totusi am putut sa v-o arat. Nu aveti idee cat de fericita am fost atunci cand i-am putut face acest cadou! 

Probabil ca doar in 2006 am mai jubilat asa! Ah ca si aici am avut de indurat ceva frecusuri pana sa o pot lua (desi aveam banii mei, dar na, trecem peste detalii si peste faptul ca mie nu mi-am luat). Atunci am reusit sa imi tin promisiunea (mi-au trebuit doar 10 ani.. haha) si i-am luat in sfarsit o Barbie:



Cea pe care voiam sa o iau pentru mine era in portocaliu. Poate ca daca mi-as fi luat-o atunci pe aia... nu mai ajungeam sa colectionez :))))). Mai stii?

In poza de mai sus, Barbie cea veterana are o suzeta pe mana :)) - este a papusii mititele Mibebica (pentru ca eu am avut in copilarie o varianta in marime naturala, MiBebe). 

Papusa in mov a fost luata de pe un feribot si a fost doar 5 euro (va trebui sa ii zic lui Mami :)))) ) - am purtat-o in rucsacul de care nu ma desparteam pana acasa si primul lucru pe care l-am facut a fost sa o scot din tricoul pe care il luasem suvenir pentru Buni si sa i-o dau lui ralu care s-a bucurat atat de mult!! (asta pentru cei care ziceau „vai, ii iei papusa la varsta asta” - hahahaha).

Si-am incalecat pe-o sa (parca m-as si desfunda un pic, se poate?) si am mai povestit cate ceva. Momentan doar doamna este pe aici, la indemna, mai ales de cand i-am facut hainute noi:


In curand o sa se schimbe si Risu - trebuie sa fac restantele de la premii asa ca, mai intai, „imi fac incalzirea” pe ea. Nu cred ca ii displace ideea.

Ieri am incercat sa ma ocup de o parte din secretul mosului. Nu am reusit sa termin, dar... prinde contur. Si acum chiar gata. Inchei. 

Ja ne!!


ps: m-am uitat sa vad daca ninge (pe webcam-urile din Pitesti, ca nu prea imi surade ideea sa ies de sub pilote ) - ploua torential. Frumos :))).

6 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Îmi place foarte mult prințesa! Dar și Barbie a lui Ralu îmi trezește nostalgii cu machiajul ei albastru! L-am purtat și eu mult după ce a ieșit din modă. Ceva hăinuțe aș vrea și eu să fac, dar deși am concediu săptămâna aceasta am atâtea de făcut că nu mă văd să ajung și la ele.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso e draguta nu? Si eu am zis la fel. Atat de fericita am fost atunci cand am gasit-o si ca am avut suficient in pusculita ca sa i-o pot lua (pe vremea mea alocatiile erau asa de un covrig haha) si strangeam strangeam ca sa am pentru o atentie ceva de zilele speciale).

Barbie a lui Ralu este superba - tot incerc sa o gasesc intr-o stare buna, daca nu chiar mint, in cutie. Dar ... ca un facut, am gasit doar una cu un „scor” cu 3 cifre.. in euro.Mai cautam.

Nu-mi aminti... si nu ma lasa si pe mine chestia asta sa pot actiona macar la jumatate din capacitate - azi abia am reusit sa fac proiectul 2 ce tine de Secretul Mosului. Si cum m-am infundat, nu a fost chip sa ajung in camera mea (unde e un pic cam frig ca nu am dat drumul la centrala.. pentru ca.. pf in fine - nu e frig, insa nu pot sa stau eu acum acolo sa scotocesc prin cutii. Ceea ce imi cam strica socotelile :))).
S-ar zice ca ma cam plang - dar sa stii ca doar constat - daca nu pot face curat sau ordine intr-un loc, atunci macar in idei sa imi fac :)).

Sa ai concediu cu spor si sa reusesti totusi si sa te odihnesti de el. Ba mai mult - sa te bucuri si de mici momente creative
Puuup cu draf

ps: albastrul, daca te prinde, va fi mereu la moda :D asa ca go for it -si eu aveam un creion cu bleumarin pe care imi placea sa il folosesc:D

Diana spunea... [Raspunde]

Maaaare figura esti! 😂 Accesezi web-cam sa afli daca afara ploua sau ninge! 😂 Inteleg perfect motivul, dar tot e amuzant! 😂
Sunt frumoase papusile! Imi place mult de tot rochia pe care o poarta "Luxi". Barbie cu mov are un chip foarte reusit. Si-s faine cizmele lungi! 😊
Sanatate, si spor in bune! Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :)))) deobicei ma ridic din pat si ma uit pe geam - dar aseara imi era si frig, aveam si frison si... ideea de a iesi de sub pilota, nu imi suradea defel :)))).
E foarte amuzant - desi as fi preferat sa fi nins, chiar daca atunci ar fi insemnat sa imi pun pilota in spate ca sa merg la geam :)).

Si mie mi-a placut mult rochita de catifea - semana foarte mult cu cea a papusii vazute in Viena. Barbie in mov e o papusa aparuta dupa 2000 si desi era din cele de joaca, adica nu ceva colectie, a fost foarte reusita.
Si mie imi plac cizmele - cred ca voi face tot ecva in gen si pentru papusile voastre premii... ca la balerini. mai ales daca sunt pe poante, ma termina.

Pupici cu drag si Doamne Ajuta ca tare ma tine chestia asta din treaba! .😅

Suzana spunea... [Raspunde]

Ma minunez mereu de colectiile tale de papusi!
Si mai ales cum le tot schimbi hainutele.
Minunate pozele! Sa te bucuri mereu de ele.
Pupici si noapte buna, draga Rux. O saptamana linistita! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

In afara de Risu, celelalte trei sunt ale lui Ralu - dar sunt la acest moment in grija mea :D.
Ma bucur tare mult ca iti plac - si iti multumesc. Ma bucur mult cand ajung macar o poza pe zi sa le fac :*
Iti multumesc mult :*! Fie sa avem o saptamana minunata cu sanatate :*

Trimiteți un comentariu