sâmbătă, 4 noiembrie 2023

Timp pentru paturica mica.


O fi ea mica (de fapt ramane de vazut cat de mica este, cand e gata), dar e a mea... Sa va povestesc. Cand a terminat Buni lucrul la paturica geamana a lui Ralu, am mai avut cateva proiecte intermediare (vestute, banderole - am povestit despre ele ) si apoi am zisca poate ar fi cazul sa mai paturiceasca un pic. Am incercat... ceva nou. Mai aveam ceva material ramas de la paturile lui Ralu, dar si un fir visiniu (din care mi-a lucrat mie o banderola) - asa ca am zis sa facem o paturica micuta, pentru actualul meu „pat” -ladita de la canapeaua din sufra. 


Inainte de „accident”, Buni si cu mine aveam „atelierul” sau punctul de lucru (lol) in sufragerie. De fapt, Buni se odihnea fix unde dorm eu acum.. Cand a terminat lucrul la acest proiect, am pus „fasiile” (pentru ca asta e nou la proiect - a lucrat fasii nu patrate sau dreptunghiuri) in doua pungute, in suportul pe rotile. Buni a inceput sarafanul meu (gata 1 si 1/2... va trebui sa mai astept.. nah....:)) - dar am antrenament, vorba aia.. la asteptat - noi sa fim sanatosi) si eu mi-a propus sa ma ocup de patura dupa ce o voi termina pe a lui Ralum candva la toamna, atunci cand imi imaginam ca va fi casa bec, reorganizat si toate cele. Nu le pot avea pe toate, dar de apucat de paturica (pe cealalta am terminat-o, dar dupa ce a plecat Ralu.. haha) ... iata ca m-am apucat, in cele din urma.


Rukkusi si Risu mi-au venit in ajutor cu croseta si acul.  Aproape ca uitasem ca am ales sa inconjor cu gri benzile... si nu cu negru - noroc ca lasasem un scul gri langa pungute. 

Cand sunt singura cu Buni acasa, prefer sa stau in camera cu ea si cu Kouki, e mai.. bine si sigur asa. Asta inseamna ca nu prea am cum misca in front, pentru ca ii am pe amandoi de supravegheat. Nici sa stau degeaba nu pot si atunci incerc sa fac lucruri cu ceea ce am momentan la indemana si sa recuperez si din restante, pe cat posibil. Conteaza si cand stau cu ei si cat.... in fine.


Credeam ca voi finaliza rapid lucrul - benzile nu sunt deloc late, doar lungi... :)) Abia am reusit sa crosetez marginea la trei. Mi se pare ca va arata tare dragut. Rukkusu si Risu sunt entuziasmate si abia asteapta sa mai prindem cate o mica sesiune.

Eu abia astept sa o vad iar pe Buni cu andrelele in mana... Chiar vreau sa ii caut unele mai scurte, de preferinta unele circulare, din bambus - eventual numere mai mari intre 4.5 si 7. Ma gandesc ca nu ar implica miscari atat de ample ca andrelele obisnuite (noi din acelea avem) si ar fi si mai usoare.. Nu stiu cand va putea face exercitii cu ele, dar poate in decembrie, cu putin ajutor de Sus... macar sa le tina asa in mana si sa faca cateva ochiuri. 🙏Cred ca i-ar ridica moralul.


Deocamdata incepe sa se imprieteneasca un pic cu jucarelele pe care i le-am luat si despre care v-am povestit (cele cu pop-up) si cu o mingiuta. Daca ar fi dupa ea, ar sari cu bucurie etapa... dar e nevoie de recuperare... I-am zis ca, desi pare plictisitor, desi e de lucru ...partea buna e ca suntem aici. Si impreuna, reusim noi pana la urma. De voie, de nevoie... incepe sa le ia in seama.

Va multumim mult pentru toata sustinerea :). E minunat cand ganduri bune vin catre tine!! Si va trimitem si noi imbratisari cu tot dragul!

Ja ne!!


4 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Succes cu paturica si sper ca in curand sa poti purta sarafanul.
Mie imi place sa tricotez cand afara e frig si serile sunt lungi. Acum incepe si la mine sezonul 🤗 inca nu mi am propus nimic... Poate ca imi voi face un pulover din mohair maro...keine Ahnung, o sa va anunt cand voi sti, sau mai bine, cand voi vedea ce va iesi 🤪😂
Te pup. O seara placuta 😘🤗

Suzana spunea... [Raspunde]

Paturica mica!!! Cred ca fetele stau foarte confortabil pe ea. O presopunctura de palma cu o mica mingiuta cuprinsa intre degete o fi buna? Sau o presare a degetelor pe un tor de cauciuc moale? Nu mai stiu acum pe unde vazusem... Macar masaj in palma si pe degete. Si oricum masaj muscular de recuperare?
Pupici si sa fiti bine! Doamne ajuta!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti multumesc mult - activitati care nu necesita foarte multa atentie (in sensul de a face calcule si a crea un model de la zero ) sunt foarte benefice acum.
Doamne Ajuta! Cand o sa o vad pe Buni cu andrele in mana putand sa lucreze voi fi foarte fericita.. astept cat o trebui ca domnul sarafan sa fie gata.. :D

Adevarul este ca acum e momentul perfect pentru asa ceva... :D. Chiar am doua pulovere facute anii trecuti de Buni- nu le-am facut poza ... va trebui sa le scot sa vi le arat si voua. Am si o caciulita super simpatica gen pisicuta.

Abia astept sa vad ce vei face:D - sigur va iesi ceva tare frumos!!

Eu as vrea sa pot sa incep cursul de tricotaj - singurul de gen la care m-am inscris... pentru ca mi-a placut enorm tema :D

Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii :D.

Are Buni si o mingiuta - despre care nu am scris, e o mingiuta din acea buretoasa, anti-stres (o am de la parinti) e portocalie. I-o asez cumva in palma - adica sta cu mana peste ea....
Mami face masaj - pentru ca pune si putin ulei de masline (eu deocamdata fac doar cu manusa, ca sa nu o sgarii).
Iti multumim mult :* (nu stiu daca merge inca presopunctura ca e mai dureros, dar nu exclud - mie mi-a ajutat cand am facut pe punctele de pe talpi).

Doamne ajuta!! Pupici si imbratisari cu drag :)

Trimiteți un comentariu