joi, 30 noiembrie 2023

Pasi catre iarna si ... sa fie belsug! (Reflexii in Oglinda 40)


Pozele acestea tomnatico-iernatice sunt din 5 noiembrie si... sunt facute de Tati. Mi-au placut tare mult si le-am pastrat special pentru ultima noastra intalnire cu Reflexiile din ultima luna de toamna a acestui an. Este un fel de ”ramas bun toamna, bun venit iarna”, ca sa zic asa.

Vom incepe chiar cu o reflexie, in toata puterea cuvantului: copacii auriti, oglindindu-se in apa, absolut superb:


Apoi vom continua drumul pe Transfagarasan (care urma sa se inchida) printre copacii imbracati in culori de toamna - unele frunze reflectand lumina:



Si..... iata si prima zapada (cred ca a fost chiar prima, cel putin din cate stiu eu - deci 6 noiembrie), sus pe creste:




Poate vreti sa o vedeti... mai de aproape? S-a facut Tati a urcat pana sus la Balea, unde era un vaaaaaaaant, de era sa ii zboare si sapca si usa de la masina.. si pe el :))). Dar tot ne-a facut poze la zapada - unele cu urme, nu oricum:




Si o ultima imagine cu muntii pudrati si magnificul Transfagarasan, uimitor drum. Iar norii.... si cerul.... absolut superbi:


Astazi este Sfantul Andrei si mie imi place traditia cu graul. Pur si simplu imi aminteste de copilarie si... vreau sa ma bucur de el cum incolteste si creste. Asa ca am pus tot ca in copilarie, pe vata. Desi recunosc ca intentia mea era sa il plantez intr-un ghiveci in pamant dar.... e bine si asa.

Rukkusu si Risu au pregatit suportul: am folosit o cutie de bomboane pe care o pastrasem tocmai pentru ca mi-a placut designul - ceva cu niste butoiase (nu ma intrebati detalii pentru ca nu am mancat eu bomboanele, haha).:


Cel mai mult ne-am bucurat insa ca a participat si Buni. Desi era cam obosita azi, ne-a ajutat: a tinut punguta (pentru poza) si a pus chiar cateva „bobite” de grau, asa pe „ neve”.  Am si o poza pretioasa:


La final, asa arata graul nostru pus anul acesta (a pus si Mami cateva bobite :D). Am pastrat grau, sa pun din punguta trimisa de Mniko (cu ocazia Adventului Foto de anul trecut) :).


Si acum ma grabesc sa dau drumul la articol (e - ca mai este si cel  cu mozaicul lunar) si ma pregatesc sufleteste ca de maine incepe maratonul acela frumos! 

📸

Inscriu articolul in tabelul gazduit de Carmen, ce a preluat rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin. Rubrica avea ca indemn urmatoarele cuvinte:
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Ja ne! 

10 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Anul acesta nu am reușit să mai pun grau In noaptea de Sf Andrei..desi pregatisem dressul(voiam sa fac o figurina cu par de grau), SI tot ce trebuia. N-am fost niciodată pe Transfăgărășan! Pozele sunt minunate! La mulți ani de 1 decembrie!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Peisajele sunt superbe! E și mai interesant când se îmbină două anotimpuri!
Foarte frumos că păstrezi tradiția cu grâul, eu recunosc că nu am pus niciodată. Cumva, pe la mine prin zona circula că o poveste, dar nu știu pe nimeni care să fi pus cu adevărat. Și îmi place să văd că Buni este puțin mai bine!

CARMEN spunea... [Raspunde]

Sint superbe toate imaginile. Dar cel mai mult m am bucurat vazand mana bunicii ❤️ ce bine ca participa la toate ale casei 🤗💞 atat cat poate, e important sa stie ca e pretuita 💕
Un start bun in decembrie, draga mea. La multi ani ❤️💛💙
La noi ninge, de ieri seara fara pauza....
PS.am mai scris un comentariu aici... O fi la spam?

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă si eu am tot zis ca vreau sa fac omulet, dar ma bucur ca am reusit sa pun si asa :).
Este frumos pe Transfagarasan. Sau na, pe cand am fost eu era (cred ca si acum este haha). Dinspre mine, mergi prin Curtea de Arges, apoi treci pe langa cetatea de la poenari, a lui Vlad Tepes (la care nu am reusit sa urc niciodata - poate candva, apoi ajung la Vidraru, la hidrocentrala (prin tunel)... e chiar frumoasa zona aceasta din Arges... mergi pe langa baraj, apoi urci spre Balea .. iar inspre Sibiu cobori pe niste serpentine de poveste (eu nu sunt insa fan serpentine.. haha, dar chiar si asa). Pe partea aceea e si telecabina - cu aceasta poti ajunge in sezonul rece la Hotelul de gheata care se face la Balea (nu am fost niciodata, dar parintii da, Tati chiar de mai multe ori - cand au fost impreuna i-am vazut pe webcamul instalat acolo, pentru ca m-au sunat :D si s-au pozitionat sa ii vad).
Te pup cu drag!
La multi ani :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da, asa este. Imi amintesc ca am fost in niste ani si era deschis drumul (deci clar intre iunie si octombrie candva). Sus la Balea era zapada maaaaare. :)
Dar pe vremuri era altfel ... anotimpurile, vremea.. vremurile, hahaha.

Sa stii ca au fost ani cand nu am avut (odata am aincercat si esuat lamentabil cu arpacas, alta data cu .. nu mai stiu ce .. haha). Imi aminteste de copilarie. De vremurile cand stateam acasa „sus” la Buni... unde era alta lume. O lume mai frumoasa si mai buna. Nu ca atunci ar fi fost totul roz, dimpotriva, dar oamenii erau un pic mai altfel.

Era ceva legat de cat de bine iti va merge (de-aia amm scris eu intitlu de belsug, dar nu pot spune ca ma intereseaza atat de mult, cat faptul in sine.. sa vezi cum incolteste... sa ii urmaresti traseul. E dragut -acum mi-am dat seama ca seamana cu niste brazde cum l-am pus :).

Buni e tot in pat... Visul meu e sa o putem mobiliza in scaun.. Dar uite, de trei saptamani nu imi mai trece ce o fi si asta tergiverseaza foarte mult lucrurile. Si eu sunt asa fericita cand nu este somnolenta. Si cand putem face cate ceva (sa ii citesc, sau sa vorbim un pic. Dar chiar si asa, imi iau cate ceva de lucru si stau acolo.

Maine am emotii ca trebuie sa vina domnul cu centrala. Nu sunt in cea mai buna forma... si nici nu prea am unde ma .. pune la adapost. Asa ca abia astept sa se termine si sper sa mearga batranica noastra si anul asta.
pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma gandeam ca va veti bucura si voi. Incerc sa o implic cate putin in orice fac.. cam asta e ideea cu activitatile pe care am incercat sa le pregatesc (sper sa si reusesc sa le facem).
Iti multumesc mult!! La fel si din partea mea :*!!!

La multi ani :D

Wow.. cred ca e de poveste!!!

Nu e la spam... poate ca nu s0a inregistrat :O.
Pupici

MNiko spunea... [Raspunde]

Ce frumoooos, ați pus grâu. Și noi, fiecare câte un mic ghiveci, dar și împreună în același vas. Și când puneam grâul, chiar mă gândeam că ar fi trebuit să vă pun și asta în colete. Dar nu m-am gândit atunci. Am mai uitat eu ceva ce îmi planificasem, dar am reușit să pun niște hărtii peste obiectele acelea si ....le-am găsit când am făcut curat.
Pozele de pe transfăgărășan sunt superbe. Mi-au amintit de Valea Cernei pe care am traversat-o în toamna aceasta.

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Arpacasul nu are cum sa incolteasca, pentru ca este de fapt grau din care a fost eliminat germenul. Este partea care se altereaza cel mai repede, de aceea se comercializeaza ca arpacas, nu ca si grau.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Si eu patesc asa - si acum am mereu senzatia ca imi scapa ceva si nu stiu ce:)). Sper sa fie doar de la cum ma simt si sa nu uit nimic.
Ce fain ca ati pus in ghiveci. :D

Avem peisaje minunate- imi placea sa merg cu masina cu ai mei si sa ascult muzica uitandu-ma pe geam. Sau uneori ne jucam diverse joculete (pe cand nu aveam castofon/ radio) :)) - de exemplu faceam concursuri cu masini :)))
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da.. stiu... dar eu am tot sperat sa fi cazut pe acolo din greseala si ceva roditor :))))). Ce sa-i faci. Am vuut sa pun si orez.. :))))
Pupici!

Trimiteți un comentariu