duminică, 10 decembrie 2023

Bradul Advent 10: Biscuiti cu forme si stampile.


Trecem peste faptul ca ar fi trebuit sa fac prajiturele si eventual o placinta. Ideea este ca, pe cand cautam ce activitati sa facem cu Buni, am vazut un set de forme care decupeaza si stanteaza biscuti.Mi-au placut tare mult si am rugat-o pe Mami sa imi ia si mie un set, pentru activitatile din Bradul Advent si nu numai.
Din fericire a gasit acest set (pentru ca multe dintre produsele prezentate pe site-uri sau in catalog, nu se gasesc si la magazine. Ele sunt mai multe in punguta, dar Mami mi-a spalat doar patru dintre ele - ca sa pot face ceva totusi azi :))). Daca vreti si voi, le-am luat din Pepco (au fost 5 ron) si am o parere foarte buna, dupa prima utilizare.


Am primit si un facalet (sau sucitor) cu model.. dar inainte sa va povestesc despre el, sa nu uit sa va las link, ca sa puteti vedea si celelalte 4 modele (pana cand mai fac eu pragatiri si le voi inaugura): Set 8 forme biscuiți . (practic mai au un Mos Craciun, un Elf, un baston dulce si o pereche de manusi). Se pot folosi doar ca sa obtineti forma, dar se poate cu ajutorul acelui buton sa si „stampilezi/stantezi” fursecul.

Ce am facut eu... a fost aluatul clasic de pizza / grisine / covrigi: cel cu 12,5 grame de drojdie proaspata, trei polonice de lapte si la care se incepe cu 6 linguri de faina (si se ajunge la 9 sau cel mult 12, in functie de ingrediente). Aluatul acesta e bun daca vrei sa faci biscuiti simpli - pot  fi stantati, dar atunci cam trebuie sa fie cat mai subtire foaia intinsa.


Mai sus, poza nedefinita, trebuia sa fie aluatul intins bune cu sucitorul meu, la final trecand cu cel cu model. Avand in edere ca aluatul meu e cam de paine, nu ma mira ca modelul nu prea se distinge - s-a vazut putin, dar s-a retras /a crescut imediat, uniformizandu-se. Asa ca va trebui sa mai astept pana voi face placinta (era in plan azi, dar dupa o noapte in care am dormit doar o ora... am zis ca nu e chiar o idee prea buna - data viitoare).

Acum, sunt sigura ca altfel se vor comporta la un aluat cu smantana (unt) si ou... Vor mai fi ocazii - dar sa stiti ca, desi nu am mai facut poza, i-am aratat lui Buni cum functioneaza formele (bradutul sau omul de zapada) - sper cat de curand sa poata si ea incerca, singurica. Sunt chiar faine.

Dar maibine, va arat rezultatul! Cele ai subtiri s-au pastrat si cu model, cele mai grasute mai putin, au pastrat insa forma:



Ma gandesc ca la aluat de fursecuri va arata si mai fain si vor putea fi chiar ornate cu o crema/ glazura de zahar, din cea cu albus - de care imi spunea acum cateva zile Mihaela - MNiko ( faceam si eu asa, ba parca puneam si zeama de lamaie in copilarie, iesea foarte bun - dar nu cred ca as folosi la decoratiuni decat daca sunt de mancat :D). sau cred ca ar merge f bine si cu o glazura / crema de cioco. Nu? :D


Kouki a gustat si el si a fost atat de rapid incat asta e tot ce am putut surprinde. In poza se vad si cateva boabe de fasole.. Le tin asa ca sa nu (mai ) faca gargarite... :D. ca sunt pretioase si... cu greu gasite.

Si acum ma indrept catre celalalt articol!

12 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Acum ca vad la tine, am si eu un facalet cu forme, luat pentru lut, insa nu l-am folosit. Si uitasem de el.
Arata fain biscuiteii. Si mi-ai facut pofta!
❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana O! Poate il pui la treaba, sa il vedem. :D
Asta e oarecum gustarea zilnica... ca sa zic asa. Doar ca azi i-am dat alte forme.. Pana azi am mancat „iepurasi”. :))
Pupici cu drag :*
ps: se fac in fix 15 min in cuptor.. iar pregatirea... maxim zece.

MNiko spunea... [Raspunde]

Arata tare apetisant și chiar mi-a foame. As intjnde mana sa iau unul. Am și eu forme cu model. Le-am folosit mai mult pt forma, modelul se deformează la coacere, dar nici nu am un aluat perfect pt fursecuri

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Un set cu forme de decupat am și eu tot de acolo, de acum câțiva ani. Pe aluat fraged rămâne mai bine modelul. Micuțul pofticios, ce drăgălaș este!

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ce faaaai! Ma bucur ca ai reusit sa bucataresti! Eu anul acesta nu cred va boi mai avea timp...
Ce dragut asteapta Kouki sa primeasca Leckerlis 🐾😍❤️
Pupici si imbratisari, un start bun in noua saptamana 😘🤗

Diana spunea... [Raspunde]

Ce scump e pofticiosul! ❤ 😘 💗 💕

Arata frumos prajiturelele! Stiu, si eu, sa fac "aluat fraged" si formele ca acestea ar fi adevarate jucarii, dar... nu se face si nu se intinde singur aluatul. 😃
Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko sa stii ca si mie.. nu stiu ce am avut azi cu foamea :))).
Sa stii ca idem si la mine - dar voi face si cu aluat care sper sa nu se deformeze si daca ies va las si voua alternativa - va fi clar ceva simplu, in orice caz.
Acum mi-am amintit ca mai am unele de la D-Toys (le-am luat baietilor set si mi-am luat si mie.. hahaha - dar pe alea nu le-am desfacut)
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso asa-i? Asa ma gandeam si eu - ce bine ca uite, a ai testat varianta potrivita. Tot asa sunt ca model? :D
Micutul e fomist ca si mine (culmea e ca el mananca mai mult decat mine ca mai gustareste un mar, mai primeste un bonus si de la mine, in afara de mancarica lui. :)) Dar oricum nu stiu de ce a slabit destul de mult - probabil de la samponelul acela. Abia astept sa mearga la control. Pfff. Ca sa ma linistesc eu,
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN am citit la un moment dat ca a facut Raluca bunatati, nu?
Chiar ce tare - am tot vrut sa zic, ca amandoua avem Raluci (eu i-am dat numele surioarei mele si am fost foarte ferma, de fapt numele exista dinainte, de la nume a pornit tot.. hahaha).
Kouki e un scump si e foarte cuminte. :). Pupici di imbratisari si de la noi!! Asa sa fie!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana daaa l-ai vazut, deja inhatase varful bradului - am impartit un bradut. Au ieit foarte buni - crocanti si se topeau in gura (laptele a avut caimac.)
Ma bucur ca iti plac!
Merge si cu aluat din acesta simplu (doar ca se cam pierd detaliile la coacere - raman doar la cei mai subtirei :D). Vai ca nu stii cat am gafait sa intind cu vergeaua.. mi-am pierdut antrenamentul haha.
Pupici cu draaag!!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Aceleași modele le am și eu.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso 🧡 sunt f dragalase - ma bucur tare ca mi-a luat si mie Mami. :D

Trimiteți un comentariu