luni, 11 decembrie 2023

Bradul Advent 11: O noua tinuta cu... o coronita?


 ......lunga zi!
Sa o luam cu... inceputul :)). Oarecum. 

Azi am descoperit in cutiuta o tema propusa chiar de Buni! O costumatie / tinuta pentru o papusa. Cand a propus tema, se uita la Aradeanca lui Ralu (poate va amintiti capul ei blond cu ochii albastrii.. o papusa mare - care din fericire inca mai are hainele ei, puse bine). Dar serios... azi, m-a lasat oar singura cu creatul :)). nu ca as fi avut pretentia sa traga la masina hainute pentru papusi, sa croseteze sau tricoteze - nu zic ca nu m-as bucura (enorm) dar momentan nu e ceva realist si realizabil.

Pana sa ma apuc eu de costumatii, am avut de terminat un alt proiect - pentru ca saptamana aceasta voi incepe sa trimit pachetele cu premii si asa mai departe. Asa ca venise seara si eu inca nu stiam ce sa fac... Macar montasem piesele de puzzle care se aflau in ziua de azi in AEC . Si aveam si ceva idee din ce si cum sa fac coronita:



Nu m-am putut avtine sa nu va arat macar prima imagine obtinuta! Cred ca va deveni ceva tablou. Mi se pare super dragut. Daca vreti sa le vedeti si pe celelalte doua, le veti gasi aici: Advent Calendar - Ziua 11 ” Coroniță ”.

Dar sa trecem la oile noastre. Seara am avut un episod de mare foame (in sensul ca .. nu mai vedeam clar de foame).Am mancat azi.. nu e ca si cand as tine post negru, dar uneori mi se intampla sa mi se faca o foame (banuiesc eu ca a fost si dovleacul copt de vina.. haha). In fine.. ideea este ca am uitat sa cam fac poze :))))). M-am trezit cam la spartul targului, ca sa zic asa:


Aveam de facut tinuta, am tot visat el la diverse combinatii dar.. pana la urma, am intra cu foarfeca in sosete. Am primit la un moment dat cateva sosetele cu potential (din cele de gen rebut, adica defecte, noi, dar neterminate) de la Stef (si ii foarte multumesc, iata inca un proiect in care le  folosesc - am mai facut eu, poate va amintiti (nu mai caut link-uri pentru ca iar mi se face foame si totusi.. ma grabesc la somn) - am facut o husa pentru un suport de pus la brad si o pernuta bleumarin, cu fulgi erau.

Buuuun. Azi am facut un fel de pancho- pe care il incepusem si abandonasem - cel dragalas de pe Risu. I-am facut si o caciulita aviator cred ca ii zice - imi place tare tare mult cum ii vine. Apoi, am zis ca daca tot i-am facut ei, sa ii fac si lui Rukkusu ceva - mancasem o pizza si aveam surplus de energie (glumesc).Si i-am facut o rochita lunga - in poza de mai sus tocmai ciopartisem ceva rosu, cu o matza care a devenit caciula plus maneci la rochita lui Rukkusu.


Dar ce ne facem cu picioarele ca .. ingheata. Facem jambiere. Cochetam cu ideea sa le fac din croseta (hahahahaha - buna gluma) sau tricotin (si mai buna gluma). Cand, uitandu-ma la caciulita -gluga, mi-a venit ideea sa fac din ce ramasese dupa ce am facut caciulita gluga. S partea cu mov, urma s o redirectionez catre Rukkusu. Care a primit ghetute mov.



Costumatiile noi sunt? O rochita luuunga si in ton cu sarbatoarea pentru Rukkusu. Ma gandisem sa ii fac un manson din chestia aia cu maro dar stiti voi, mainile papusilor. Nu as vrea fortez prea mult metalul din mana (ca ea se poate modela dar na). Asa ca i-am facut o vestuta rochita care se asorteaza cu ghetutele de fetru (care sunt, dau din casa, prototipul ghetutelor facute pentru premii). Tot ea a primit si o caciulita simpatica foc (vreau si eu :D).

Risu pe de alta parte, primise deja rochita crosetata. Asa ca azi a primit jambiere supere (si de-astea vreau), un pancho cu imprimeu minunat si o caciula tip gluga. Tare imi plac toate:




Risu a tinut mortis sa probeze si vesta rochita - ii place enorm, mai ales ca asa i se vad si ghetutele. Hihi (sper sincer sa va placa si voua ghetutele - pe cat par de simple, pe atata sunt de migaloase :))), dar cel putin merg si la papusile pe poante). Si s-a pozat cu noul nostru ornament. O coronita cu puzzle ren. :D


Si cam atat. inchei - merg sa finalizez si celalalt articol. Si sa nu uit sa pun niste fasole pentru maine in apa (eheeee.. s-a subtiat mult rezerva... hmm mi-ar trebui un sac din acela magic :)))).

Cat despre concurs, promit ca ma ocup maine de tragerea la sorti si tot.. ca acum stiti voi, mi-e ca acum deschid cuptorul sa fac o tava de covrigi ceva. Uneori chiar mi-e ciuda ca nu pot  manca si eu niste crontanele din comert. Deh.. sare iodata si multe alte minunatii .. ah stati ca mi-am amintit de poanta cozonacul xulescu facut ca la mama acasa. :))) Eram acum cativa ani (cand mai ieseam) la Market cred (nu mai e) si am dat de punga magica - natural, ziceau ei, stiti voi reclama.. dar Rux e patita asa ca a intors si la ingrediente. Mai dragilor, daca nu as fi stiut ce punea Buni in cozonac... mai ca intram la idei citind lista aia lunga si marunta si plina de tot felul de.. :))).

Va las.. Apropo - cred ca voi ajunge sa public efectiv ceva mai tarziu (tehnicele chestiuni) dar voi lasa setat pe ora redactarii.


6 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Wow! Deci de aici costumațiile noi ale feteleor ( am citit celălat articol mai întâi). Arata fenomenal. Și mă gândesc că sunt atre migăloase de făcut. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da, da :)).
Si eu m-am bucurat enorm ca au iesit asa de bine - sa stii ca pentru cineva care n-are habar de croitorie si a carui logica nu se aliniaza mereu cu logica croitoriei.. e un pic cam greu :))). Dar si cand ies...stii cum este! Mai ca nu m-as opri (mai ales ca mi-a ramas de la fesul rosu o bucata fix de pulover si numai la ea mi-e gandul :)))
Ma bucur mult ca iti plac :*

Pup cu drag 🤗

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Unde ai găsit materiale așa frumoase, șosete cumva??? Rukkusu pare indiancă cu rochița lungă și colorată, mă gândesc la amerindieni. Iar jambierele lui Risu arată genial! Nu o sa le fie frig cu așa ținute.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sosete sunt. Le-am primit de la Stef acum ceva timp - sunt cateva sosete date la rebut pentru ca erau cu defect - mie insa mi se par geniale pentru activitatea asta.
Rochita am lasat-o asa de lunga pentru ca avea pe fata mesajul acela si mi s-a parut ca ar fi pacat sa o ciopartesc. Jambierele deja am facut act de mare curaj :)))). Initial voiam sa fac pulover dar au iesit dintr-un ciot de soseta: jambiere, o vesta rochita si o caciulita :))).
Nu.. cre ca nu.. si in ultima vreme le tot imbrac cu ele..:))) - abia astept sa mai prind niste timp liber, vreau sa mai fac un puloveras (pana nu imi pierd elanul creator si curajul de a taia :)).
Pup

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt nemaipomenite noile tinute! 😍 Coronita cu piese puzzle se potriveste chiar bine cu vesta pe care o are pe ea Rukkusu. 😊 Tare mandra pare, ca poate prezenta ea coronita. 😊
Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana M bucur tare mult ca iti plac. A durat mult pana am taiat si a cusut prima bluzita :)) (mul doar asa vreo 3 ani, haha).
Lasand gluma, sosetele astea mai grosute au un are potential (lasa si scame dar na.. se curata). Eu am mai facut si inainte cate ceva din sosete (inclusiv un Catel, pe Mirakuru), dar asta e next level. Am o idee si daca iese o sa fie tare fruumos.

Ai vazut ca Rukkusu s-a infiltrat mai peste tot. :)) Doar in cateva zile ce a stat in spatele camerei.

Pupici cu drag 🤗

Pupici cu drag 🤗

Trimiteți un comentariu