vineri, 1 decembrie 2023

Deschidem Bradul Advent. Colind - Izvor Izvoras (St. Hrusca). Decoratiuni Fulgi. Calendar de decembrie. Provocarea Verde cu sclipiri.


Nu va speriati - doar azi va fi asa de aglomerata  pagina, pentru ca ... avem doua chestiuni ce trebuie bifate: calendarul de decembrie si provocarea verde. 
In rest... ne ocupam de CalendarulAdvent bradut. Nu l-am facut... doar asa, de decor - toata luna trecuta m-am straduit sa gasesc activitati pe care sa le fac impreuna cu Mami si Buni, ca sa avem zilnic un mic moment al nostru craciunesc.
Cand am inceput eu, habar nu aveam ca ne va trimite si Mihaela un Calendar Advent. Pastrasem in acesta facut de mine 4 locuri pentru transformarile creative din aceasta luna (pentru ca stiam despre ele) si .. in rest imi completasem cu diverse activitati. Mai bine sa va arat cateva imagini de la pregatiri:



Lista aceea scrisa de mana, a fost bagata in al 26-lea tubulet - iar in fiecare din celelalte tuburi, se afla cate o piesa dintr-un puzzle creat de mine, decupat si ... pe care il vom descoperi cu totul pe 25 -cand vom afla mai multe despre el. Fiecare piesa de puzzle are cate un numar pe spate. De exemplu azi - avem numarul 16... sa vedem despre ce este vorba:




Asadar, azi vom asculta impreuna un colind pe care l-am descoperit eu anul trecut: Izvor, Izvoras - cantat de Stefan Hrusca. Mi-a placut tare mult, de cand l-am auzit (nu il stiam, voi?).


Versiunea aceasta am descoperit-o chiar azi, anul trecut am ascultat o versiune (pun doar link) mai veche. Care va place mai mult?

In afara de colind, am mai trecut eu acolo (de unde sa stiu ca va pica fix pe 1... cand mai aveam inca doua chestiuni de mentionat?) sa facem niste decoratiuni fulg.... din tub de hartie (pentru ca vazusem la un moment dat niste clipuri si imi ramase gandul la ele...😅 - in plus, m-am gandit ca va fi ok de facut alaturi de Mami si Buni). 
Pana la urma, tot singura le-am facut - si din memorie (pentru ca netul nu bate la Buni in camera), un singur model (am cautat pentru voi clipul si in caz ca vreti sa faceti fulgi, ii gasiti aicipe care il retinusem pentru ca mi s-a parut ca ar merge realizat cu... banda dublu adeziva:


Mie mi se par tare frumusei -  nu i-am vopsit, i-am pozat rapid ... sa vi-i arat si voua. Mi se par adorabili!

Dar care e treaba cu globul acesta cu oglinzi va intrebati poate? Sau nu... dar eu oricum va voi spune! Voiam mult sa fac un glob disco - inca de anul trecut, la Provocari Verzi. Ideea mea (geniala, dar fara acoperire, desigur, asa ca o cedez cui poate!) era sa fac din cd/dvd „mozaicul” pentru a acoperi un glob. Da, bine.. sigur. Trecem peste. Intre timp am vreo doua alte alternative - sper sa mearga vreuna... cum ar fi ca tocmai eu sa nu fac glob disco? :)). Si ca sa imi treaca putin supararea ca nu pot face (deocamdata) ce voiam initial. am primit de la Mami un glob pe care il vazusem pe net, in catalogul Pepco:


Toate bune si frumoase, abia asteptam sa fac poza pentru  #17 Salvam Papusi // Save the Dolls: Un glob disco, plin de straluciri.(1-31 decembrie 23:55)), acum vreo 3-4 zile. Cand... ia globul cu pricina de unde nu-i (inca nu l-am gasit!). Motiv pentru care, atunci cand a fost la cumparaturi (din acelea serioase... consumabile, stiti voi), Mami mi-a mai luat unul - cel din aceasta sesiune foto!


Daca nu ar fi gasit globul, Risu imi sarise in ajutor cu un plan B destul de stangagi -  pe care, daca tot m-am lungit asa (si nu va speriati/bucurati pentru ca e o exceptie) il voi impartasi cu voi:


Da, stiu. Nu era rau, dar ma bucur ca a gasit Mami totusi un globusor. La o prima vedere este un glob de polistiren (poate ma insel) cu bucatele de oglinda lipite pe el. Este destul de greu si sper sa fie totusi trainic (nu pare..). Dar este frumos.


In cele din urma, iata si calendarul nostru din aceasta luna. Simpatic nu? 
Ne vedem mai tarziu si cu poza pentru Calendar Advent - inca nu stiu cum voi reusi sa le impac pe toate dar, astazi (excluzand ca am facut multe poze la calendar... ceea ce nu se va mai intampla - va fi doar una si buna, din lipsa de timp) m-am descurcat binisor cu prima parte.

Pe mai tarziu!

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Imi plac foarte mult toate fotografiile din aceasta postare 😍
Ce dragut ca si Niko si Mihaela v a trimis calendar! 🤗❤️ Ma bucur pentru voi, eu sunt aici prea departe. Posta e scumpa 🥴 ce nu s a scumpit?! Azi am trimis felicitari rudelor si catorva prieteni, doar timbrele au costat 29 euro! Sa trimiti pachet a devenit un lux, o exceptie.
Te pup si te imbratisez 🤗😘 un start bun in decembrie ❤️

Suzana spunea... [Raspunde]

Este bine ca se intersecteaza braduletii. Desi eu una am cam zapacit multe idei. Tot vin, apoi pleaca daca nu le notez. iar cand ma uit pe la voi, ma zapacesc si mai tare.
Iti urez spor la ceea ce vrei sa faci, draga Rux. Si sa fie bine la voi, ca asta este mai important. Pupici si
La Multi Ani de 1 Decembrie! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN MNiko=Mihaela :).
Calendarul cu Bradut este facut de mine - l-am facut inca de pe la inceputul lunii trecute si toata luna am pregatit diverse idei pentru activitati pe care sa le fac cu Buni si Mami.
Mihaela a avut se pare aceeasi idee si a facut calendare ca ss ne jucam impreuna creativ- adventul exploratorului creativ. (eu am cutie, pentru ca aveam bradut si am vrut sa aiba si fetele).

E destul de aiurea cu posta pentru afara - dar eu oricum nu mai trimit prin posta pentru ca nu am cum ajunge acolo - trimit prin curier (acum ar trebui sa ii trimitem lui Ralu pentru sarbatori -ma astept la gaura in buget :)))).
Apropo - poti sa te joci cu noi la adventul fotografic - primim in fiecare zi tema (deja pentru 1 a fost tricolor si pentru doi crengi de brad. Iti trebuie o mascota - o inscrii aici si faci cate o poza cu mascota in tema zilei si inscrii apoi articolul aici

Calendarul este doar daca vrei sa faci decoratiuni pe care sa le inscrii in alt tabel - sunt lucruri pe care teoretic le poti avea in casa (creioane cerate am avut / pot fi si colorate.. la ziua1). Eu voi face decoratiuniile mai incolo din motive tehnice si le grupez in 4 grup a cate 6 ca si anul trecut.

Daca vrei hai la joaca :*.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana se si nu prea :))). Eu am organizat tinand cont de cele 4 teme care stiam ca vor fi - nu m-am asteptat la inca un calendar.
Ma bucur mult- pentru ca va fi dragut sa ne jucam impreuna, dar eu voi aparea cu intarziere cu decoratiunile... cam la spartul targului asa :)). Dar apar!
Iti multumes tare mult - asta si incerc sa fac. Am maine un hop... sper sa il depasim cu bine.Doamne Ajuta!

Pupici cu drag:*
La multi ani .

MNiko spunea... [Raspunde]

Frumoase activități ai pregătit și tu. Brăduțul tau e deosebit. Cred că ai mai multe tuburi decât mine, ale mele au avut fix 24, de asta și acel plic pt 25.
În pozele cu globul, Risu seamînă mult cu Cleopatra Stratan. Nu mai stiu în ce videoclip poartă și ea o astfel de ținută.
Colindul nu-l știam, dar uite cum mi-ai deschis tu acum sezonul de colinde. Deja merge youtubul cu colinde cu Hrușcă pornind de la colindul propus de tine.
Spor si inspirație luna aceasta.

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Din polistiren sunt globurile astea, eu am 3 de vreo 15 ani si sunt intacte. Ce haios ca ai un ursulet combinat din cele trei globuri!
Imaginea cu Risu este superba, ma bucur ca ai inclus-o in articol.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko le gandisem in asa fel incat sa poata participa si Buni - am luat si vreo 2-3 kituri special pentru ca sa lucram ceva usor... Plus cate un colind ceva, pe ici -colo.
da -are 26 chiar. Al 26 lea e jos la mijloc si in el am pus lista. :D
Sa stii ca seamana, nu observasem. Ce interesant :D. Stiu ca imi placuse piesa aceea a ei cu un tren (parca Te las cu inima...).

Nici eu nu il stiam si mi se pare chiar deosebit. Tot ascult Hrusca de atata timp.. si se pare ca il si canta de ceva vreme, doar ca nu a fost prea mediatizat. Ma bucur mult!

Iti multumesc mult si tie la fel :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso deci am estimat bine - din ce se vede printre oglinjoare.
Dar sa stii ca nu este ursulet. E Mickey :D. Eu am crezut initial ca e pe altfel de baza... format.
Ma bucur ca iti place imaginea - si mie mi s-a parut tare draguta :D
Pupici!

Diana spunea... [Raspunde]

Foarte faine pozele! 😍
Globuletul imi place mult! Pentru tema 17, la Salvam papusi, am terminat cu globuletul, dar n-am reusit sa postez pentru ca vreau sa mai intorc vizitele celor care si-au facut timp sa treaca pe la mine.
Ai cu ce sa te ocupi, nu gluma! 😊 Spor la toate.
Sanatate! 💕
(zi-ne ca te-ai facut bine, nu mai esti infundata) 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana asa-i ca e dragut? sper sa il gasesc si pe celalalt. Ma bate gandul sa iipun o fundita sa il fac minnie :)) Sa fie pereche - dar mi se pare greu sa stii, cel putin pentru brad natural.

Abia astept sa vad ce ai facut!!! Cand vei reusi, desigur. Si eu sunt acum in curs de punere la zi cu comentarii si vizite :D. Seara e singurul moment cand mai ajung la laptop.

Doamne ajuta! Sunt sa stii destul de bine, doar ca vad ca dureaza.. si asta e obositor...
Pupici cu drag 💗

Trimiteți un comentariu