duminică, 7 ianuarie 2024

Ingerasa lui Mami.(Amigurumi)


Totul a inceput cu Impodobim Bradul XIV - Secretul lui Mos Craciun. si cum astazi se sarbatoreste Craciunul pe stil / rit vechi, am zis ca ar fi potrivit sa va prezint inca un Ingeras Amigurumi. Pe primii doi i-ati putut cunoaste in decembrie: Ingerasi in Misiune Secreta. Unul a fost prototipul si a ramas la Buni, iar celalalt a fost premiu si a plecat la casuta lui :).

Prototipul Ingeras este acesta, din imaginea de mai jos. O cheama Ingeras / Ingerasa :)). Are ochi  albastri, par blond, rochita si pantofiori (detasabili) albi si aripioare detasabile tot albe. La snurul de la aripiioare are doua margelute aurii care se asorteaza cu mica diadema de pe cap. In poza se pot zari si mini decoratiuni, despre care promit sa va povestesc cat de curand (era sa zic la mfc... imi alesesem exact locul de povesti.. si asa am eu ditamai pomelnicul la final, hehe  - dar as putea aduce si la mfc asa ceva, pentru ca am doua seturi :D - si pot povesti la celalalt).


Mai erau doar vreo 2 zile pana la Craciun (25 decembrie) cand am reusit sa ii fac si lui Mami cadoul. I-a placut mult Ingerasa lui Buni si am intrebat-o cum i-ar placea sa fie a ei. A ales roscata cu ochi verzi. Adjudecat :)).

Am uitat sa spun ca ingerasa are si un costumas alb crosetat direct pe corp, cum ar veni. Poza de mai jos este singura din timpul lucruli. Si la par am schimbat pieptanatura - fiecare dintre lucrurile pe care le fac, chiar si atunci cand plec de la un anumit lucru, are ceva schimbat prin el. 


Cum si-a imbracat rochita (care deasemenea este diferita fata de celelalte lucrate) si atasat aripioarele, a si zburat langa Puzzle-ul Yuletide Village , pe care tocmai il  inramasem - va trebui sa va arat si acest lucru. A gasit Tati ceva geam si mi-a facut pe masura (tot de plastic e). Mi-a promis ca imi face si pentru celalalt asa ca astept.....🤞. 


I-a placut tare mult, asa ca am facut o mica sedinta foto (Si tocmai am realizat ca, desi e inramat, nu stiu exact cand voi reusi sa vi-l arat, pentru ca e celalalt montat peste el.. :))))) asa ca va trebui sa astept macar cutia din care sa fac suport de carton...eheee). Asa ca deocamdata, ne bucuram de ce avem:






In cele din urma, s-a alturat celeilalte Ingerase si stau amandoua cu bradutul lor pufos (pe care l-am facut dintr-o sarma plusata, ca sa o distrez pe Buni :D - cred ca tot pe-atunci ..mai am doi braduti de gen,  din AEC):


Ne intoarcem la azi...Risu si ingerasa va multumesc pentru atentie si m-au pus sa promit ca nu voi  uita sa povestesc si despre Ingerasa lui Ralu... 


Va doresc o duminica frumoasa in continuare - la multi ani pentru sarbatoriti si Craciun Fericit  pe stil vechi.
Ja ne!

12 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata minunat, draga mea! Sper sa pornesc si eu anul acesta in calatoria aceasta. Si cred ca acest simbol atat de frumos,, a bucurat-o pe mami a ta!
Pupici si o seara minunata, impreuna cu dragii tai! ❤️😘

Diana spunea... [Raspunde]

E frumoasa Ingerasa cu ar roscat! E frumos si puzzle-ul (ce se vede din el) si e cel mai frumos Ingerasul cu blanita alba! 💕
Ingerii sa va ocroteasca! ❤
Pupici cu drag! 💗

La multi ani si din partea mea pentru cei cu onomastica si Craciunul azi! ❤ "Traditia" zice ca azi trebuie sa ne veselim! Cine e trist azi, e trist tot anul! 😊

CARMEN spunea... [Raspunde]

hahaha, am si uitat de acest "pe stil vechi" Este de fapt, ceea ce serbeaza rusii, nu? Ei serbeaza Craciunul dupa Anul Nou... mi se pare tare ciudat...dar ma rog, fiecare popor cu traditiile lui.
Foarte frumos îngerasul ♥ Tu ai mâini de aur! Tot ce creezi este dragalas!
Numai bine, Rux draga. O duminica minunata!
PS: la noi a inceput sa ninga...

MNiko spunea... [Raspunde]

Minunate aceste „ingerase” amigurumi făcute de tine. Felicitări.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana iti multumesc mult. Da, s-a bucurat :) - chiar aveam emotii ca nu reusesc sa finalizez in timp util...
Si eu vreau sa finalizez cursul cu marionetele (teoretic e finalizat, dar practic mai sunt catevaa personaje pe care le-as putea fac cu meterialul bonus oferit la curs.. si as vrea macar o varianta a lor sa reusesc sa o fac (fie cea pe degete / fie cea jucarie.. momentan insa am de terminat un super erou pentru micul H... :O)

pupici cu drag !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti multumim mult! :*
Puzzle-urile astea de la Garrison sunt magice. Abia astept sa il inramez si pe celalalt - le-as pune asa un pic rezemate de canapea in camera... sa ma uit la ele :)). Cat mai e anotimpul. La iarna ma refer ca ... sarbatorile s-au cam dus... :))) (nu ca asta m-ar opri)
puuup
🙏💟

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ei, moldovenii.. ucrainienii. E calendarul decalat.. (au probabil si anul nou dupa Craciun.. haha - dar asta e cel mai putin ciudat calendar din lume.. sunt altele si mai si - hmmm citisem ceva la un moment dat legat de raportarea la luna / soare.. nu imi mai amintesc clar ce era.. dar mi-am amintit ca am vazut uitandu-ma pe un calendar greco catolic din anii trecuti si vazand trecute fazele lunii pe el ).
Ah apropo... ai vazut ce decalaj e la Paste anul acesta ? :O

Ma bucur mult ca iti place :). Iti multumesc.

La noi ploua.... ploua si iar ploua. Nu ar strica putin alb in peisaj :)
Pup cu drag

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko iti multumesc mult :)
Am facut de-a lungul timpul multi ingerasi, daca stau sa ma gandesc bine. am avut unii mici mici, altii de pus in varful bradului.. si chiar marturii - pentru nunta lui Ra :).
Pupici cu drag!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Încă o frumusețe marca Rux! Îmi vine să îi zic ingerasa Ariel, din cauza părului. In secunda asta m-am gândit ce frumos ar fi sa faci mai multe ingerase cu păr diferit, să ai o colecție întreagă și să le așezi pe crengile bradului.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso iti multumesc!! :*
Am facut pana acum doua blondute cu ochi albastri( a lui Buni si a ta), o satena cu ochi caprui care a stat intre crengutele bradului lui Ralu, pe roscata lui Mami cu ochi verzi (:D).. mai am una pe lista cu par.. alb (ar fi trebuit si ea sa calatoreasca dar nu am mai avut nici timp si nici energie sa o fac si trimit acum). Si mai vedem :)
Ce idee frumoasa.. hmmm as putea incerca sa fac unele micute de tot - sa vad cand voi gasi firele mele de bumbac cu care lucram inainte... :D
Pup

CARMEN spunea... [Raspunde]

daaa, Pastele catolic si evanghelic este anul acesta foarte devreme - pe 31 martie; iar cel ortodox, pe 5 mai!!!! Da, foarte ciudat!
Eu serbez doar o data, atunci cand am liber de la serviciu! Ca ce sa fac?! ☺
Te pup. Numai bine!
PS: Chinezii vor serba Anul Nou 2024 pe 10 februarie! ☺☺☺

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN asa este.. se pare ca in 2013 a fost tot asa mare diferenta. uitasem :))))
Chinezii au ceva cu un dragon in noul an? Mai stiam ce si cum cand puteam cumpara de pe Aliexpress. Tot vad dragoni prin desene si de-aia ma intrebam :))
Pupici

Trimiteți un comentariu