marți, 23 ianuarie 2024

Tablou cu bradut - la Indigo?(TC 02/44)


Teoretic, tema cu numarul doi de la transformarile creative de ianuarie, este foarte precisa. Trebuie sa realizam la copia la indigo, a creatiei alese de Mihaela (MNiko). Luna acesta, am avut de reprodus cat mai fidel un tablou pe care eu l-am admirat in decembrie (trebuie sa fiu atenta ce admir.. 😅):

Dupa bunul obicei (si cum probabil va asteptati, poate) ma pregatisem sa reproduc la milimetru (ok, exagerez, nici chiar asa..la cm..) tabloul. Cand, ce sa vezi. S-a intamplat si ... s-a intamplat. Ce anume, veti afla din povestea de mai jos. Creativa. Adica povestea se vrea creativa :).

Am inceput adunand materia prima: aveam vreo 10 betisoare ramase din AEC, din decemrbie, minunatele bilute de polistiren (cred ca o sa imi mai caut ca sunt prea simpatice.. hahah), o coala de impachetat pe care oricum voiam sa o folosesc din nou anul acesta - am facut anul trecut Tablou: Bradul - Pururea verde din ea si ramasesem datoare lui Buni cu unul in stilul acela - i-a placut ei mult. 


Pe un carton ceva mai micut decat o coala a4, am lipit coli albe (doua, ramase de la alte proiecte) pentru fundal.Apoi am creat un triunghi pe principiul cate bete am, atata va fi bradul. Aveam 10 bete.. doar ca, atunci cand am facut poza cu triunghiul pe spatele colii de impachetat, am constata ca am doar 9.. si a urmat o lunga cautare (cred ca am cautat batul acela mai mult de 30 de minute -culmea e ca l-am gasit intr-o cutie in care mai  cautasem de cateva ori... :O).


Am creat conturul din bete. Apoi am realizat ca nu prea am aceleasi decoratiuni si ca dintr-un motiv sau altul, ce aveam disponibil nu se potrivea :))). Si atunci, s-a cam dus „la indigoul” pe apa sambetei .... Cred ca mi-a pus capac colectia de ascuteli - nu reuseam sa gasesc potrivite (si da, as fi  putut merge sa iau niste creioane la intrebari insa... n-am facut-o. nu... am improvizat)/


In principiu insa, am pastrat pe cat posibil ideea tabloului si am bifat elementele principale. Prima diferenta a fost suportul bradului sau.. tulpina. Am facut-o din betisoarele acelea gen bat de chibrit:


Apoi, la randul 3 de ascuteli, am pus doar trei (pentru ca macar sa fie cat de cat simetric - nu am gasit  a patra piesa potrivita. Mi-a venit insa alta idee si veti vedea mai jos ca am intercalat niste bilute (vai cat imi plac - lipeam bilutele mai mari si ma gandeam.. un gnom in minus, alt gnom in minus... :))))))))) mi-au mai ramas totusi cateva bilute mai mari si pentru vreo 3 gnomi):


Dupa ce am amplasat strategic elementele m-am pus sa le lipesc, una cate una, cu banda dubluadeziva pusa in 4 :))))))))). 
Steluta este dintr-un carton cu model. Am primit-o la un moment dat la un concurs. Fulgul si renii, sunt din trusa de la AEC si practic ei au dictat cumva dimensiunile pentru celelalte elemente.Stelutele acelea micute si cu celelalte decoratiuni albe sunt de la o panglica cu fulgi (fulgii erau stantati si aveau aceste surplusuri inca pe ei - le-am recuperat cum altfel?). Ce lipseste insa in poza de sus (si se va putea vedea in cele de mai jos) este calul. Am un cal de lemn, de la Micaela. Dar e mare calul meu - nu se potrivea nicicum la tablou. Asa ca am confectionat unul dintr-o bucatica de carton lucios. Nu va zic cat m-a chinuit talentul pana cand a schitat chestiunea respectiva, aia a fost cum a fost - dar la decupat... imi venea sa imi lipesc lupa de frunte :))))). Dupa care, am pus lipici cu sclipici argintiu pe el si cand era aproape uscat, l-am lipit si pe el la locul lui. 


Tabloul finalizat are si 4 carlige mititele (tot de la Micaela le am si pe acestea -cred ca mi le-a trimis odata cu acel cal de care spuneam :D). Suportul rosu este un carton A4 (posibil sa il inlocuiesc cu o punga de hartie rosie, dar negasind ce cautam acum, m-am multumit cu acesta).


In imaginea de mai jos de vede si ceva sclipici argintiu pe cal (codita salveaza situatia, haha) - apropo e lipici cu sclipici de la e jumbo si nu are miros, ca idee. 


Si acestea fiind spuse, atat a putut indigo-ul meu. Dar mi-a placut sa fac bradutul. Si imi place mult tabloul :). 


O  ultima poza de data aceasta sub bec :)). L-am asezat pe patura lui Buni ca sa i-l arat si ei. Hmmm cand l-am fixat inca mai cochetam cu gandul sa ii fac o stea mare in varf (si elemente decupate din carton) - de aceea e ceva mai mult spatiu sus, decat jos... Dar ma bucur ca am ales aceste elemente mmai micute (mi-a ajuns decupatul calului pentru o vreme.. stateam si ma gandeam ce bun ar fi fost un aparat din acela care decupeaza ce ii dai, sau macar un perforator.. hahaha).


Gata! Domnul tablou va merge in Galeria Transformărilor creative de Ianuarie  iar eu deja ma intreb ce ne asteapta luna viitoare :D.

Dar pana atunci mai am o tema de bifat luna aceasta - saptamana viitoare, marti -cea cu creativitatea :)))). 

Pe maine!

10 comments :

Rajani Rehana spunea... [Raspunde]

Beautiful blog

Suzana spunea... [Raspunde]

Oooo! Ce frumos l-ai facut! Si ascutelile sunt o materie prima din care se pot face multe lucruri interesante.
Mai am si eu o gramada de bilute, insa nu m-am hotarat cum sa le folosesc.
Felicitari, draga Rux! Sper ca esti multumita de realizare.
Pupici! ❤️😘

MNiko spunea... [Raspunde]

Va fi o alegere dificilă la tema aceasta, fiecare ați făcut niște brazi minunați. Mî uit la tine că ai pus inclusiv cârligele La mine acele cârlige sunt cele care mă ajuta să schimb tabloul în fiecare lună.
Felicitări pentru „Indigoul ” tau. A funcționat foarte bine.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rajani Rehana Thank you! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana iti multumesc. Ma bucur ca iti place :D!
Da - asa este. Am si eu cateva ascuteli, pastrate in cutia ascutitoarei :)))). Am tot vrut sa increc, noroc cu AEC !

Bilutele sunt fantastice. Le ador. :))))

Sunt bucuroasa cand reusesc orice, oricat de mic, in fiecare zi...
Puup!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko :) Eu sunt curioasa ce vei alege luna viitoare :D.

Ma bucur ca iti place cum a iesit tabloul. Le-am admirat si eu pe toate celelalte. 💗

Aveam si noi la PV top3. Cu note... ohoo.. am obosit intre timp :))).

Si eu pot schimba cu carligele tablouri dierite - nu am lipit de fundalul rosu tabloul, il pot inlocui daca vreau. :D

Iti multumesc mult!
Pupici!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ieri am citit dar cred ca am omis sa comentez, in orice caz nu mai stiu de am facut :)))) Ideaa era ca ai reprodus foarte bine tabloul, si ai avut o hartie perfecta pentru el. Calutul este cireasa de pe tort, numai tu puteai migali atata! Bilutele imi plac si mie foarte mult, mai am inca destul de multe dar majoritatea micute, oricum o sa le folosesc pe toate pentru ca sunt geniale!
Iar stelutele, normal ca le-ai pastrat, toate "negativele" decupajelor sunt materiale foarte bune de folosit.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordalisoChiar s-a potrivit bine hartia - am folosit din ea si anul trecut si am mai facut si pentru Fiti creativi o lucrare tot cu ea dar va aparea martea viitoare..
Ma bucur ca iti place calutul - Tabloul e la mine si ma uit mereu la el cand trec prin dreptul bradului. :)

Asa e ca sunt geniale? Tare mult imi plac :))).
Da - am mai folosit sa impodibesc s bradutii din sarma plusata - cu stelute de gen. Sa stii ca era chiar pacat sa le fi runcat. Nu sunt multe, dar sunt prea simpatice :D va trebui sa vad daca mai aduc panglici din acestea :D
Pupici cu drag!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Și brăduțul tău este foarte frumos! L-ai reprodus foarte bine! Imi place căluțul foarte mult, dar eu am o problemă cu răbdarea, nu aș fi avut răbdare la decupat, asta e clar!:))))
Felicitări! Spor ân continuare! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place :). Sa stii ca si eu am o problema cu rabbdarea. Despre zodii se spune ca berbecul e in top.. adica: ” Da-mi Doane Rabdare! Dar da-mi-o acum ” :))). Am fost insa nevoita mai mult sa mi-o cultiv (rabdarea) la greu in ultima vreme.. desi... cam scartaie. :)))

Pup cu drag!

Trimiteți un comentariu