marți, 2 ianuarie 2024

Un nou Glob Disco si o noua Misiune la Provocari Verzi!


Buna!

Anul trecut, in decembrie, tema de la Provocari Verzi a fost -  Un glob disco, plin de straluciri. Am facut atunci un globulet  Am avut mai multe idei, dar pana la urma am facut un Glob disco, pornind de la o baza de polistiren, folosind niste banda adeziva, un mic sistem tip cui de prindere si ceva sforicica stralucitoara ramasa de la un kit de facut globuri.

M-am tot gandit ce sa ii fac lui Tati cadou si mi-am amintit ca aceasa decoratiune i-a starnit un oarecare interes. Asa ca, pentru perioada de timp petrecuta alaturi de Buni si Kouki, mi-am pregatit materialele: un globulet de polistiren (am gasit un set cu vreo 6 globulete in el, de trei dimensiuni si am folosit unul de marime medie, putin mari mare decat cel pe care il transformasem data trecuta). Am mai gasit in borcanasul comorilor primit de la Micaela acum mult timp un sistem de prindere si in alta cutie un fir argintiu (nu stiu de la ce).

M-am inarmat cu rabdare, cu rola micuta de banda adeziva si... m-am apucat sa tai si sa lipesc pana cand globuletul a fost gata:



Iata-l langa fratiorul sau (cel mai mare este al doilea facut) si mai jos intr-o mica sedinta foto inainte sa plece la Tati in bradut:




M-am bucurat atat de mult ca i-a placut! Chiar nu stiam ce sa ii fac lui... l-am intrebat daca vrea si el Ingeras crosetat amigurumi (le-am facut si lui Mami si lui Ralu - o sa va arat candva luna aceasta), dar cum nu zicea nimic i-am facut pana la urma globuletul pentru ca mi-am amintit ca i-a placut. Adevarul este ca arata tare frumos si straluceste atat de dragut - si cand il invartesti... oo e chiar magic.
Mi-a trimis si poza:


Daca va vine sa credeti (sau nu) eu inca nu am pus luminite in bradul meu. Si are doar vreo 3 globuri prin el. E atat de majestuos si frumos.. iar eu ajung seara la el. Probabil ca il voi impodobi totusi putin mai mult - saptamana aceasta - tot vine si Craciunul pe stilul vechi. Simt cumva ca am ramas destul de in urma cu totul, desi cat de cat sunt la zi.

Si ca a venit vorba de „la zi”, as vrea sa va spun (daca nu ati aflat inca) despre noua aventura de pe Provocari Verzi care a inceput de pe 1 ianuarie:


Raza de Soare este incantata si spera ca anul acesta sa reusim sa ne ocupam si implicam mult mai mult - pentru ca din toamna trecuta am cam fost pe avarii (dar din fericire am reusit nu doar sa ducem la bun sfarsit provocarile, dar sa ajungem „la zi” si cu premiile ce nu fusesera inca trimise).
Mai avem cateva restante de recuperat la prima editie de Salvam Papusi (din 2019, toamna) - cred ca va trebui sa refac o parte din ele pentru ca nu se intrevad sanse sa recuperez ceva de pe laptopul vechi. Si nu stiu daca si cand voi avea acces la ele... in fine! Noi sa fim sanatosi.

Sa revin la noua aventura! Primul capitol este: „jurnal de bord”. Raza de Soare este perfect de acord ca orice mesager are nevoie de asa ceva si noi la fel! Asa ca fie ca veti crea un jurnal in miniatura, pentru mesagerul vostru, sau unul de dimensiuni normale, in care sa faceti insemnari pe parcursul anului, sper sa gasiti in aceasta activitate prilej de bucurie!

Mai multe despre aceasta misiune veti gasi aici: Mesager in Misiune: O noua aventura - capitolul 01 ”Jurnal de bord”.:).

Pe curand!




14 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Sunt tare drăguțe globulețele tale strălucitoare! Îmi plac foarte mult ! Pupici!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Poti sa faci o colectie intreaga de globuri disco, sunt foarte frumoase!
O sa ne dai mai multe detalii despre tinuta lui Risu, cumva o sosetuta?
Am vazut provocarile, jurnalul de bord este o tema excelenta! Adica mie una mi se potriveste manusa, imi da ocazia sa fac ceva ce de mult vroiam sa fac.

Diana spunea... [Raspunde]

Globul este minunat! Nu avea cum sa nu fie minunat din moment ce seaman cu celalalt, pe care l-am admirat deja. Cum sa nu-i placa lui Tati?! Si daca infigeai ace de brad in bila de polistiren la fel de mult i-ar fi placut. 😊

Am citit despre Provocare si... ups! N-am idee daca am scris ceva sau ba... Am inteles ca ar trebui un jurnal si pentru noi, si unul mic pentru mesager... Aici inteleg ca este ori-ori. Deci, doar unul e de facut? (oricum, ma intorc acolo si mai citesc)

Spor la toate! Pupici! 💗

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata minunat globuletul. M-a prins si pe mine utilizarea benzilor adezive cu efect holorafic. Insa pe suprafete curbe nu prea imi reuseste. Cred ca i-a placut, ca arata foarte frumos in bradulet!
Spor la tot ceea ce faci, draga Rux! Sa fiti bine!
La Multi Ani! ❤️😘

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce frumoase sunt! Globuri perfecte! Ce impletitura speciala, felicitari!
Draga mea, iti doresc un start bun in anul 2024, inspiratie, creativitate si forta, sa-ti realizezi toate planurile, sa-ti faca placere si sa.ti aduca satisfactii fiecare proiect 2024! La multi ani! 💕 🍀 💖 🤗 AnNou fericit!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă Ma bucur mult ca iti plac! Unul e la tati si altul la Buni, pe al doilea il vad zilnic :D E un spectacol cand lumina ajunge pe el!
Pupici cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso poae imi fac si mie unul mic - mic.. Vai... acum ca ai zis, mi-am amintit ca voia si Ralu unul dar nu am apucat sa ii fac. Poate reusesc pentru ziua ei ceva... extrasezon :))))).
Sigur.. chiar, nu am apucat sa va povestesc nici despre celelalte.. hmmm Sa vedem - poate reusesc joi sa fac o mica sedinta foto cu ea.
Si da.. sosetica :))).

Ma bucur foarte ca iti place cum a inceput noua aventura a provocarilor verzi. Abia astept sa vad ce vei face !! :*
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da chiar... un glob tepos cred ca ar fi ceva foarte interesant. Ma apuc sa adun ace de brad de pe jos.. :))))). O sa fac un glob ... arici - o sa ii zic Di :D :))))) Daca nu uit.

la provocare poti face si un jurnal mare si unul sau doar unul mic sau doar unul mare - de la 1 la 4 subteme ca sa zic asa. Cum iti este tie de folos :) si in functie de timp si inspiratie. Eu am incercat sa ofer variante ... :D
Si tie la fel!! pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place. Deocamdata doar asta am incercat - pe suprafata asta e mai mult de lucru - dar merita. eu tai fasii, apoi pe jumatate apoi bucatele... nu este perfect (uneori e nevoie sa suprapun ... dar vorba aia.. nici globul mozaic cu Mickey nu e perfect... :))) si e luat dinmagazin.
Insa mie imi plac imperfectiunile, reinvat sa nu ma mai deranjeze (mai ales in ceea ce priveste ce fac eu.. haha).

I-a placut da! M-am bucurat mult.
Multumesc mult!! La fel!
pupici!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN multumesc tare mult pentru urari!! Sa fie un an minunat 2024 - sper sa ne intalnim la provocarile creative si sa ne jucam impreuna :*.
Ar fi tare dragut!
Ma bucur ca iti plac si ma bucur ca a mers ideea aceasta, pana la urma :D
pupici!! :*

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte frumos și acest glob pentru Tati. Mă bucur că ai găsit cadoul potrivit și pentru el.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko si eu m-am bucurat - chiar nu stiam ce sa fac si ramaneam si in pana de timp :).
Pupici cu drag!

Diana spunea... [Raspunde]

@copilarim
Hahaha! Deci asa... Un arici... 😃
Spor la toate! 💕 Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :)))) ar fi al doilea - unul e deja la tine, cel amigurumi. caci da... acel pitic mic mic e un arici :))).
Dar daca ai zis de tepi de brad infipti.. automat la asta m-am gandit.
Apropo, imi plac aricii sunt tare draguti :D
Pup

Trimiteți un comentariu