vineri, 5 ianuarie 2024

Vestuta cea noua a lui Midge.


Astazi mi-am luat frumos tot ce credeam eu ca imi va folosi ca sa ma ocup de proiecte verzi. Si cum le-am dus la Buni in camera, la fel le-am dus la mine in sufra. Si acolo au ramas... raportez din bucuatarie.... Am trecut prin sufragerie cat sa iau laptopul si sa fac rapid 3 poze cu Risu si Midge - atat de in fuga, ca una e blurata :)).

Sa zicem doar ca nu a fost cea mai buna zi a mea (multumesc celui care a avut ideea grozava sa faca reclama tampita cu pronto si cubul de sticla... ce pot zice - altfel nu imi explic de ce simt unii nevoia sa toarne in nestire substanta - in alta ordine de idei am folosit si eu candva... in cantitati moderate.. otetul in apa e mai eficient in a sterge praful, dar ma rog... ala e doar 2 lei si nu are reclama cu cub de sticla.. ironie sau sarcasm sau haz de necaz) de a trebui sa ma retrag de la Buni din camera (nici ea nu s-a simtit bine, nu vad cum s-ar simti cineva bine cu asa tratament), numai ca sa las lucrurile la mine si sa plec si de acolo.. unde probabil ca se usuca rufe, sau ipoteza si mai nasoala, e amplasata ceva pufaitoare. Mai nou. 

Asa ca.... stau cu laptopul in bucatarie si incerc sa ma concentrez. Am ales astazi sa va arat un mic obiect vestimentar realizat anul trecut pe la inceput de decembrie, cand lucram de zor la premiile pentru PV. Voi povesti si despre ele, dar am zis ca, avand in vedere ziua de azi si puterea me de concentrare cam inexistenta, sa o iau mai usurel.

Pentru ca obiectele vestimentare ce urmau a fi create se adresau unor papusi cu un corp asemanator cu al celor recente de la Barbie, am ales acest model, pentu a imi servi drept „manechin”:




Vestuta acesta este prototipul - pornind de la ea am creat celelalte trei vestute, despre care va voi povesti in datile viitoare. Fiind curioasa daca merge si pe corp de papusi mai vechi (tip Barbie), am incercat sa vad cum ii vine lui  Midge. Si asa bine i s-a potrivit, ca a ei a ramas:



Din fericire, Midge este una dintre papusile pe care le am la indemana, fiind asezata in sufragerie, undeva pe televizor (ca pestele bibelou... hahaha, ca oricum tv-ul e pe post de mobila). Bine nu e singura, ii mai tin companie cateva prietene. Asa ca am prins-o de o aripa in fuga, am inhatat-o si pe Risu si m-am indreptat rapid spre brad, unde parca parca e mai respirabil.


Cat mi-am luat si telefonul, Midge se asezase confortabil pe o crenguta. Cand Risu, care stia ca urmeaza poza zilei si vazuse ca sunt cam grabita, a intrebat-o ce face... Midge i-a zis ca impodobeste bradul .... cu ea adica!


In timp ce potriveam telefonul, Risu i-a zis sa o urmeze.. ca bradul e impodobit.. si s-au asezat pentru poza in fata unuia din cele trei globuri atarmate cu mare simt estetic (hahahaha se intelege ca glumesc nu?) in brad:


Si acum va las... sper ca totusi sa reusesc sa si dorm in seara asta... si daca nu, macar sa pot sta in bucatarie (nu de alta dar stiti voi... ca unde e pronto si pufaitoarea, mai e loc si de chimice arse afara :)))))) sa nu ne plictisim).
Daca m-as putea concentra... poate as mai face cateva retrospetive.. hmm. Vedem dupa ce mananc o portie de covrigi...
Ja ne!

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Vestuta e frumoasa foc! Imi place si culoarea si modelul! Si-mi plac pozele! Modul in care ai aranjat "fetele" pentru poza si povestea sunt faine! 😍
Tare-mi pare rau ca treci prin ceea ce treci... Reclama cu pronto si cub? Habar n-am despre ce zici, dar conteaza mai putin, pentru ca stiu cum e cu pronto. 😊 Pentru a spala mobila (cam o data pe an) noi folosim zeama de lamaie, ulei de masline si apa (in anumite proportii) - se curata foarte fain. Pentru praf... doar o carpa/laveta.
Din pacate, nu cred ca vom scapa vreodata de duhorile chimice... :-(
Iti doresc... ce-ti doresti tu! 😊
Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti multumesc si ma bucur. mai aveam doar foarte putin fir... ramas de la paturica mea facuta cu Buni. Ah si mi-a facut si caciulita si jumatate de fular cu nuanta asta.
Ma bucur ca iti plac si pozele - cand editam articolul in bucatarie (acum sunt in camera yey!!!!) chiar ma amuzam de cum au iesit - joaca prin brad :D.
Reclama era „geniala” - intra o duduie intr-un cub etans de sticla si dadea cu minuna sa stearga praful - cu alte cuvinte asa de „safe” ar fi produsul. bine ca nu si-a spray-at direct in figura... ca in reclama cu dero cand isi punea o tanti cam alba la fata, poate trasese mai multe duble, isi punea in mana deregent praf dero cu cev floricele prin praf si tragea pe nas... :)))))). Noapte mintii. dar au prins.

Da... am auzit de varianta cu lamaie-ulei demasline si apa. Nu am folosit-o, ce e drept - insa am inteles ca e foarte buna, mai ales pe mobilier de lemn.
La praf merge si o laveta in prealabil umezita si stoarsa bine.

Apropo de pronto... stai ca am o amintire amuzanta (dupa cum ziceam l-am folosit candva in cantitati infime, varianta lichida mai degraba ca cealalta era prea.. )Cred ca era de Paste.. si na .. am facut casa bec ca de fiecare data si cred ca Ralu a frecat cam sarguincios parchetul in fata usii de la camera ei.. ca atunci cand s-a grabit sa iasa.. a nimerit ca la bowling ... bila adica.. s-a dus de a ajuns in pozitia lumanare pe usa de la debara :))).
Doamne. Cred ca dupa aia n-a mai avut viata lunga produsul pe la noi. Alunecos :)))

pupici!!

ps: iti multumesc :*

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Imi place mult vestuta! Culoarea este preferata mea! După ce trec aceste zile de sarbatoare, am zis sa crosetez si eu o rochie pentru păpușă. Am vazut foarte multe modele si foarte drăgute pe mungfali.com. Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place! Ah uite.. la rochita violet este fir ca acela de la bradutul albastru inchis (cel care e ca un clopotel).
Oh abia astept sa vad ce vei face :D. Pe mine m-a chinuit teribil talentul :)) si m facut toate hainutele de la zero.. Poate cand vei lucra de pe acel site, daca am si eu vreo ferestra, voi gasi si eu un model simpatic :D
Pup cu drag!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Sunt mortale păpușile in brad! Iar vestuta lui Midge completează foarte bine rochița. Și coafura ei îmi place foarte mult, acum vreo 30 de ani sau mai bine, când aveam părul lung și permanent, îmi mai prindeam și eu părul așa.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso la un moment at m-am gandit sa fac un brad impodobit cu catev papusi.. de fapt am niste figurine Tinkerbell care merg folosite pe post de globulete :)))))))).
Culmea e ca prin 2002 toamna si eu am avut parul semipermanent si il prindeam asemanator. Evident nu era atat de mult.. si nici atat de lung dar chiar aveam o caciulita prin care scoteam pe sus parul :)))) Acum ar merge acolo un ciucure urias :)))))
Pupici!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Așa și eu, tot cu ciucure acum!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso :D

Trimiteți un comentariu