miercuri, 3 ianuarie 2024

Costumatie de an nou pentru Risu si un mic prieten plusat.


Buna!
Vreau sa am net in camera la Buni, v-am mai zis? :)) Aseara chiar a batut pret de cateva secunde si vazand notificarile pe telefon mai ca imi venea sa alerg dupa laptop :)).

Voiam initial sa dublez articolul MFC de azi .. dar am de povestit putin mai mult si nah... lasam asa. Apropo. am facut-o lata cu avantul meu in ale organizatului si chiar ma intrebam atunci cand redactam cum de am fost atat de neglijenta sa povestesc in 2018 doar despre ochelari.. pai normal.. ei erau din 2019 dar eu nu am mai vazut data... :)))) Si deobicei verific de doua ori. Eh... „lenesul” mai mult alearga (vorba vine.. adevarul e ca eram cam obosita si chiar alergam atunci sa ajung la somn .. haha).

Dar sa revin la oile noastre! Costumatia de An Nou a lui Riso!


Am lucrat-o in ultimele zile ale anului trecut. Aveam o bucata de soseta care mi-a placut din prima clipa in care am vazut-o. Ce cromatica frumoasa si ce desen frumos. Nu vi se pare? Nu am avut inspiratia sa o fotografiez inainte - stiti cum e la mine.. cand apuc momentul, daca nu profit, la revedere. De fapt probabil ca asa este in genereal... hmm. Si abia acum am inceput sa resimt acest lucru mai mult.
In orice caz,  bucata era de sus de la glezna si pana putin dincolo de calcai. Rebut la sosete - comoara la casa celui caruia ii place sa faca mici tinute papusesti. Nu? Poate se aliniaza planetele si facem ceva in directia asta.




Costumatia este formata dintr-o bluza /pulover. Eu am ales sa cam pastrez nemodificata partea de sus (manseta? hmmm cred ca ii zice altfel..) de la soseta... si atunci bluza respetiva  vine cu un guler larg, lasat pe umeri. Pentru partea de pus deaspura, ca un fel de ...capa? (ce poate fi purtata in doua moduri cel putin? cu sistemul de prindere in fata/ in spate).. am folosit calcaiul. Nu l-am mai cusut pe margini pentru ca mi s-a parut ca ar deveni prea rigid. Asa se aseaza bine. Ca sistem de prindere am folosit niste sarma lusata si o margeluta.
Apoi - fusta, este tot o parte din calcai.. cum ar veni, doar ca partea din fata :))) Ok, calcaiul este capa, restul e fusta. Fusta am ales sa o poarte cu dosul. Ca e mai .. ampla? Mi se pare ca arata mai bine asa. Tinuta mai are un fel de accesoariu pentru par cu sarma plusata, un accesoriu tip bagheta magica, cu o sarma plusata si margeluta).
Si... avem si un mic caniche mov deschis.. care a iesit cam dubios in pozele acestea.. Nu imi explic de ce. Chiar arata a catel (cam slab.. ce e drept). E facut din doua sarme.. probabil ar trebui sa mai suplimentez putin pe partea de coaste....



Kouki e de aceeasi parere - doar ca avea senzatia ca e vorba de el.. asa ca se pregatise sa mearga la masa :))). Cum intelege el niste lucruri... de exemplu: mancare, mar, morcov... Dar parca dintr-o data uita limba romana cand e vorba de asteapta-ma un pic, stai cuminte, nu te scarpina.. stiti voi de-astea.

Rukkusu s-a bucurat tare mult sa vada noua costumatie (a primit si ea vreo doua din sosete). Daca am timp, poate reusesc sa mai fac ceva... Dar va trebui sa ajung la saculetul cu materie prima.... 


A trecut si Anul Nou, asa ca azi am profitat de cateva clipe libere si.. am facut o mica sedinta foto. Afara e cam innorat... si pare destul de obosita ziua. Asa ca pana sa deschid geamul ca sa isi ia portia de .. sper macar „racoare” Bradul, am urcat-o pe Risu prin povestea asta cu tepi. Ma cam supara ca a inceput sa se cam scuture.. deh... la oras nu e aerul ca la curte, langa munte..... (nu ca acolo nu ar arde toate prostiile pamantului😅).





Ja ne.... adica pe curand :)!

6 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Imi plac noile costumatii ale fetelor! Rukkusu chiar arata ca e foarte incantata. Risu e, asa, mai... serioasa. 😊
Catelusul movuliu plusat e dragalas, dar atentia e atrasa de catelusul alb plusat! 😊 Numai pufosenii acolo, la voi. ❤
In poza 5 de jos in sus, K pare ca vrea pupici - sa primeasca, sa ofere... 😍 Dada, cunoastem momentele in care micutii acestia uita limba romana. 😃
Pupici cu drag! 💗

MNiko spunea... [Raspunde]

dar ce costumații minunate! Nu cred că am mai văzut așa transformări frumoase ale sosetelor. Poate păstrezi ceva idei de gen și pentru luna următoare la trasnformări creative.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D
ma bucur ca iti plac!
Bineinteles ca dl Kouki eclipseaza tot... sa il vezi ce doarme acum lipit de mine.. cred ca cere smotoceala la greu.. haha.
Nu stiu daca vrea pupici sau ceva bun de mancare :))). nu prea mai e asa pupacios. mai mult il pup eu... chiar. cand era mai mic ddea si el mai multi pupici.. hai ca mai da si acum din cand in cand :)).
Imbratisari cu drag:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko chiar m-am bucurat de cum a iesit. Mi-a placut mult de cand am vazut acest fragment de soseta.
Ah.. chiar.. ca este si cu materiale nu doar cu fire.. :). Voi cauta prin saculet sa vad ce gasesc potrivit cu februarie sau cu primavara. Buna idee!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Este un costumas foarte drăguț, dar când aud de cusut cu mana, parcă nu m-aș încumeta! Ai foarte multă răbdare! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă nu mi-a luat decat vreo cativa ani pana sa ma apuc si sa imi fac curaj sa tai :)))))). Si apoi sa cos...
Ma bucur mult ca iti place! Pupici cu drag :)

Trimiteți un comentariu