sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Ralu, micul N si Pajiturele de Craciun.


Daca tot este luna lui Rha, m-am gandit sa va impart cu voi si ceva dulce. Ceva dulce pregatit cu ocazia unei activitati de la scoala micului N. Ei bine, am intrebat-o pe Ralu de reteta si mi-a zis ca poate fi gasita pe Savori Urbane. Ea a modificat putin reteta la cele cu rosu (unde a inlocuit ciocolata neagra cu alba si a adaugat sirop de capsune si 3 linguri de pudra de sfecla). la cele cu mov a pus parca pudra de afine (in orice caz afine). Nu mai stiu exact ce a zis de cele cu maro mai deschis (cred ca tot ciocolata alba). Cat despre cele bicolore - o reteta de pe un site nemtesc.. :))). M-a lamurit (desi daca sunteti curiosi o sa o rog sa imi dea detalii).

Mie varianta cu afine mi s-a parut delicioasa - am facut odata un pandispan cu afine si mirosea superb in bucatarie (cred ca mi s-a facut pofta - vorba aia, mancam afine pe paine... :)))). 

Pentru activitatea de la scoala Ralu a pregatit aluatul (ceea ce pe copii i-a fascinat) si l-au taiat in forme acolo. A fost ceva total deosebit pentru ei!

Si da.. am pus cativa spiridusi si o zana ca sa stau eu linistita - si cu ocazia asta ma uitam ce mare a crescut Micul N. Ca e cat mine aproape... Eu ii vin lui  Ralu pana la umar :O. Se lucra de zor si cu spor:

Micul N are antrenament - de mic mic a tot paticipat la asemenea activitati acasa, dar si aici - poate va amintiti ca v-am aratat activitatile noastre cu covrigei :)))).

Interesante prajiturelele de pe site-ul nemtesc :). Dar stati sa va arat fursecurile - toata lumea presenta (inclusiv un domn cofetar) le-a laudat:

Risu si Rukkusu au vrut sa faca si ele bunatati! Anul trecut mi-am luat un set de la playmobil. Pe langa personaj si o forma pentru prajturi (pe care nu am inaugurat-o inca) are si un cuptor micut si doua tavi cu  prajiturele. Asa-i ca sunt dragute?


Cu ocazia aceasta, pret de-o poza, m-am si jucat putin. Hmmm.. cred ca merg sa imi fac o tava de biscuitei din aluat de pizza/covrigi/grisine (stiti voi aluatul meu) taiate cu forme diferite :)))).

Pe maine!

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce fain si delicios arata bunatatile tale!
Banuiesc ca nu a prea ramas mare lucru, dar totusi spun pofta buna in continuare, draga Rux!
Pupici!❤️😘

MNiko spunea... [Raspunde]

Activitățile acestea sunt mereu îndrăgite de copii. Arată foarte bine toate projiturile pregătite de copii. Și eu apelez des la retțetele de pe Savori urbane.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ale mele sunt doar cele prezentate de Risu si Rukkusu si sunt.. inca neatinse :)).Din fericire.
Cele pregatite de Ralu si micul N (unele sunt facute la scoala si altele acasa, cele de la sfarsit, sau prima cu mov) sunt de domeniul trecutului (adiaca decembrie2023).
Mi-e cam pofta recunosc de ceva cu afine - miros afinele atat de bine (Am facut anul trecut ceva pandispan cu afine.. cu cacao.. si mirosea bucatarie divin. N-am reusit sa gust :). Poate anul acesta

Pupici!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da - ei au acolo bucatarie (unde au pregatit la scoala) si au fost foarte incantati pentr ca Ralu a pregatit aluatul si au facut ei - a fist ceva nou, pentru ca deobicei se cumpara deja facute.
Da, au folosit ingrediente naturale (si pentru ce a fost colorat) si au fost delicioase.

Au retete foarte faine pe Savori! :D
Si e un punct excelent de pornire, atunci cand vrei sa te joci putin, pentru ca ai baza cum ar veni.Asa m-am jucat eu pornind de la tortul casei pe care il stiam de la Buni.

Pupici!!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

O activitate frumoasă pe care copiii au îndrăgit-o, cu siguranță! Arată totul foarte bine, că mi s-a făcut deja poftă de dulce! Te pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă da :D
Am facut si eu in clasa a sasea bombonele la lucru manual. Apoi au scos din programa ca vezi domne, invatau copiii sa se descurce in viata :))) sa repare, sa gateasca sa pregateasca etc.
Am facut niste bombonele cu biscuiti, cacao unt si zahar si visine din visinata. Grupa mea.. cealalta grupa a facut salata de fructe.
Pupici

Trimiteți un comentariu