vineri, 19 ianuarie 2024

Mini decoratiunile mele.... dulci.


Mai tineti minte acest curs? Curs Amigurumi - Domestika - Ameskeria - Sa cream Hainute, Par si Accesorii. Ei bine, in el avem ca bonus cateva modele. Despre o parte va povestesc azi, despre celelalte maine.

Probabil ca prajiturelele simpatice va sunt cunoscute! (de aici: biscuiti dulci, amigurumi.) Ei bine... astazi am sa va povestesc cum de am ajuns eu sa ii fac pe ei pe post de decoratiuni cadou. Totul a inceput cu cel din poza zilei. Ce e atat de special la el? Ei bine.. e singurul altfel :))). 


Aveam scos la imprimanta modelul, doar ca nu color. Si nu mi-am dar seama din prima ca erau doua fire diferite la umplutura, ca sa zic asa... am crezut ca e un gri mai inchis pentru ca partea respectiva urmeaza sa nu fie acoperita.. In orice caz, prima prajiturica are doar umplutura rosie. 

De asemenea, cand am lucrat decoratiunile, le-am facut micute - eram curioasa referitor la procesul de executie si timpul alocat. Primele doua realizate au fost prajiturca si canita.


Ulima decoratiune din serie a fost prajiturica aceasta (care a plecat insa la Ralu, eu am alta varianta pentru ca... va povestesc putin mai jos).


Cam asa arata gasca vesela dupa finalizare... inca nu ma hotarasem ce sa fac si ramaneam fara timp. Apoi s-a intamplat ceva neasteptat.


Am intrebat-o pe Ralu daca nu vrea si ea.. si aveam mici sperante ca va zice da. A zis DA :)))). Atunci s-a ivit ocazia sa mai lucrez o tura - ceea ce m-a si facut sa aleg prajitura biscuit, pentru micul meu proiect de sufllet Secret Santa. Trebuia sa ma misc ffoarte repede, sa fie ceva haios, sa am si material in culorile respective disponibil. Pur si simplu celelalte doua au picat fie la partea cu material (canita), fie la cea de timp si material (briosa sa ce proajiturica o fi).

Bineinteles ca primul biscuit (vel cu rosu la umplutura) a primit si un frate executat corect - ceea ce ma face posesoarea urmatorului set de decoratiuni dulci amigurumi:



Va spuneam ca briosa care este la mine nu e cea din imaginea cu fundal visiniu - este cea din cele doua imagini de grup de mai sus. Daca va uitati atent, are ochii mai mici. Nu am mai avut din cei cu siguranta (apropo - stiu ca v-am zis cand am trimis micile amigurumi, dar va reamintesc ca cele cu ochii aceia f mici nu ii auu lipiti, nu au sistem de siguranta - asa ca pentru a evita riscul de a-i pierde, poate ii lipiti cu ceva ce tolerati voi - eu nu am avut cum). Asa ca am pastrat-o eu.

Maine ca voi arata si setul care a plecat pana la urma la Ralu si... inca ceva dragut! Doua globulete facute pentru mici :D.


Inainte sa inchei, m-am gandit sa ne reamintim un pic despre ce inseamn amigurumi, via Wikipedia:



 📚📚


Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”

Pe curand :)!

10 comments :

Marisa Cavaleiro spunea... [Raspunde]

Hello!
I love the doll's clothes, how delicate!
And the decorations, a treat!
I wish you a great weekend!

Suzana spunea... [Raspunde]

Habar nu am daca le-as fi imaginat decoratiuni de pom. A fost o idee buna. Abia astept sa vad ce voi face si eu. Imi plac mult canitele cu ochi. Si multumesc pentru dulcele oferit!
Pupici, draga Rux! Weekend linistit la voi!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Marisa Cavaleiro Hi :)!
I am glad you like the clothes and the decorations, thank you :)!!
I wish you a great weekend too!
Hugs!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Incerc sa profit de modelele primite ca bonus / suport de curs si sa le fac.. luna aceasta aveam in plan ceva dar vad ca nu reausesc in ultima perioada sa ma concentrez.
Am finalizat totusi cartea - cand voi reusi sa si scriu despre ea, asta inca nu stiu. Noroc ca am mai multe foldere cu poze deja editate (am avut inspiratia sa fac asta candva la inceputul anului) - creatii mai vechi sau restante ca altel la ce putere de concentrare am .....:)))

Si eu abia astept sa vad ce vei face (si ce voi face si eu... ca ma asteapta cursurile :O.

Si mie imi plac canitele!

Cu mare drag! Fursecurile acelea mi s-au parut ideale pentru tema cu Secretul lui Mos Craciun :D. Noroc ca am avut atatia ochisori... va trebui sa o rog pe Ralu s ama ajute sa mai iau candva anul acesta :)))). ochi, adica.

Pupici cu drag - si la voi la fel sa fie, cu bine!!

Diana spunea... [Raspunde]

Citind titlul m-am gandit de doua ori daca si vin aici la aceasta ora, dar dupa ce am facut inventar in bucatarie am constatat ca avem suficiente dulciuri (in caz ca ma loveste vreo pofta) si... am venit. 😊
Sunt extra-dragalase canita, prajiturelele... Delicioase! 😍
Prajiturica pe care am pus-o in brad (inca nu l-am despodobit - de n-as uita- iar!! - sa fac o poza bradului) n-o voi inchide in cutia cu decoratiunile de Craciun pentru ca se potriveste in toate anotimpurile!

Am lipit ochisorii imediat ce am citit ca trebuie lipiti. I-am aratat si mamei jucariile crosetate de tine si numai cuvinte de lauda a avut! A admirat la extrem ceea ce stii sa faci! (am simtit nevoia sa-ti dau de stire) 😊 Eu ma minunez de cate ori le vad - si le vad zilnic, mai mereu! 😊 Daca nu scriu "uaaaauuuu" de fiecare data cand vad aceste lucrusoare crosetate este pentru ca nu vreau sa fiu... foarte penibila. 😊
Spor la ce vrei sa faci, draga Rux! 😘 Sanatate va doresc! ❤ Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana stai sa ma gandesc..... or sa fie si ceva dulciuri facute de ralu candva curand - asta ca sa stii sa te pregatesti. Dar nu stiu exact cand, sa vad ce mi-am notat pe agenda - am incercat sa fac asa o aranjare orientativa pana la sf lunii si bine am facut ca de-o saptamana ma concentrez din parti sunt cam pe avarii la capitolul acesta :))))))
De-aia si ziceam ca o sa fiu codasa in ceea ce priveste cartea (am terminat-o si eu azi si mi-a placut mult :D).

Nici eu nu am desfacut bradul.. n-are nici o luna - nici nu ne-am obisnuit unul cu celalalt (desi incepe sa se rigidizeze spre marea mea suparare).
Da la cele cu ochisori micuti nu au avut sistem de prindere - asa erau.
Ma bucur mult ca ii plac si Mamicii tale si ii multumesc mult penrtu gandul bun :*.
Daca aduc bucurie, eu sunt cea mai fericita :D

Iti multumesc muuult!! Puuup cu drag

ps: apropo de roman.. se tot aude un pacanit ritmic de sus... :)))))) - nu, nu in tevile de la baie.. la vecinii de sus. Cine stie ce aparat or avea :))). Sau nu.

CARMEN spunea... [Raspunde]

dadada. am fost onorata si am "gustat" si eu ducele tau! Biscuitelul a stat pe creguta in bradul meu, anul acesta si va avea mereu loc de acum incolo in Pomul de Craciun. Multumesc muuul mult, Rux draga ♥ Pupici. O seara placuta! ❤️😘

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Când am văzut titlul, m-am speriat puțin, am crezut că și tu postezi ceva de mancat! Că deja mi-a scăzut glicemia, tocmai vin de la Carmen, din vizită!:))) si-acum cateva zile am balit la tortul Dianei!:)))))
Prăjiturica este foarte drăguță ! Îmi place foarte mult, încă este în brăduț, nu l-am despodobit.
Multumesc înca o data pentru cadou! felicitări pentru realizări! Weekend plăcut! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN cu mare drag :*!!
Ma bucur ca am reusit! Cred ca asta a fost, pe langa faptul ca sunt(em) ce mai mare bucurie - sa pot sa ajung cumva la prietenii mei dragi :D.
Puup!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă :)))) va fi ceva dar probabil spre sfarsitul lunii. Mi-am cam facut lista cu articole de luna aceasta (incerc sa ma organizez si sa recuperez) si sigur ceva dulce va fi, dar nu pregatit de mine :D.
Si eu am bradutul ica pe pozitii. :D
Cu mare drag :*

Trimiteți un comentariu