marți, 16 ianuarie 2024

Un semn de carte cu... carlionti.(TC 03/44)


Daca e marti, atunci este randul transformarilor creative! Si pentru ca ieri am avut o idee pe cand redactam articolul de la Coperta si decoratiuni - pentru jurnalul Provocarilor Verzi. (2/4)... astazi sar peste tema 2, pe care aveam intentia sa o fac si ajung fix la tema 3, cea care are legatura cu temele din aceasta luna de la provocari verzi.


De la Felicitarile mele... din bucatele. (TC 01/44), imi ramasesera niste... bucatele. Mai aveam si o bucata de carton decupata cred ca dintr-un suport de la un fost calendar. Era subirica si avea si o gaura perforata la un capat. 
M-am apucat si am incercat sa obtin o oarecare continuitate a dungii aurii taind portiuni din bucatelele ramase si lipindu-le cu banda dulu adeziva pe o parte a cartonului.  pe spate am lipit o fasie dintr-o invitatie, ramasa si ea solitara. Mi s-a parut simpatic ca pe ea era imprimata adresa blogului.Am lipit apoi peste banda adeziva transparenta cu o tenta un pic galbuie - ca sa ii dea un aspect retro, dar sa fie si mai rezistent semnul.


Piesa de rezistenta sunt „buclele” - pentru efect am apelat la o panglica de hartie stralucitoare ce era agatat la un clopotel din trusa creatorului primita de la Mihaela (MNiko) - A sosit Calendarul Advent!. Am luat acea panglica de la clopotel, am atasat-o la semn si am indreptat-o intai, apoi am buclat-o. 


Am scos jurnalul din coperta si haideti la poe, va rog. Apoi mi-am vazut de articolul de ieri si am revenit la Raza de Soare care statea rezemata de coala aceea cu fulgi superbi, fix cum o lasasem. Mi-am amintit ca trebuie sa fac poza zilei, dar cum era destul de tarziu in noapte, sau dimineata devreme, cum preferati... in graba mea am lasat-o pe Risu fara un papuc ... ma intreb daca observati daca nu va spuneam :))) !



Dupa ce a fost facuta proba cu jurnalul, ma pregateam sa inchei. Atunci am zarit incaltarea langa coperta si am zis sa mai fac o poza!

Iac-asa! Ce craciunistic e totul!!! Hai cu iarnaaaa... :))))

Imi mai ramane doar sa inscriu semnisorul in Galeria Transformărilor creative de Ianuarie  si... ne revedem la MFC, cu ceva luminos - numai pun de ghidat Mosul Craciun spre destinatie :))).

Hmm cred ca totusi il voi programa pentru maine dimineata (mi-e sa nu fac vreo prostie in tabel la ce somn m-a cuprins!)

8 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Sincer. sincer, dacă nu spuneai, nu cred că observam lipsa papucului. Am observat înainte să citesc că e hârtia de la felicitări pe semnul de carte. Și observa hârtia crăciunistică de la coperți. E chiar superbă.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko nici eu nu as fi vazut decat atunci cand ajungeam la laptop daca nu ma loveam cu mana de papucel :)))).
Din hartia aceasta cu auroi am facut si anul trecut un mic cocor :))). nici acum nu am uitat ca nu voia sa stea :)))).
Da - hartia cu verde e superba! cand ai facut corpul jurnalului, in prima faza, am crezut ca ai si tu la fel :D.
Pupici!

Diana spunea... [Raspunde]

Hai cu iarnaaaa, daaa! 😊 Hai cu ceva zapadaaaa! 😊
Nu observam lipsa papucelului... Ma gandeam ca semnul de carte, asa cum il Risu si Raza de Soare pare a fi... schiuri. 😊 Mdeh! Tocmai am vazut la Carmen poze pe partie. 😊
Si coperta arata supeeer! E chiar Craciunistica! 😍
Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana pai daca e sa fie iarna, sa fie totusi.. iarna. Am senzatia ca e vara si ploua torential.. sau o toamna prelungita.. efectiv corpul meu incepe sa dea semne ca ceva nu e firesc. (si nu mi se intampla numai mie)

Eu ma gandeam ca proiectele facute luna aceasta par foarte simple.. si totusi au mancat mult timp pe partea de realizare.

Ahhh schiuri. Tocmai am ratat sansa de a avea o pereche de schiuri super dragute... hm, as putea sa le fac eu unele. Ce ma enerveaza ca nu am ceva de lipit ca lumea. :))) sa il si tolerez. Ca banda cam da rateuri in ultia vreme.

Am avzut si eu... ce zapada.. ce frumos !!

Cumva am senzatia ca am clipit de Craciun cand nu trebuia si a trecut fara sa apuc sa ma dezmeticesc bine :)))).
puuup

Suzana spunea... [Raspunde]

Da, da, carlionti! La fel cum au fetele!
Imi place stilul! Adevarul este ca semnele de cartea se pot face fara numar! Le fac din orice, ca sunt simpatice!
Pupici si o saptamana usoara, draga Rux!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana da:)))).
De cand am primit semn de carte cadou de la libris, pe la prima comanda, am dezvoltat un obicei sa pun in fiecare carte citita un semn de carte :)))))). Unele le fac pur si simplu din etichete de la hainute (am cu mickey, cu marvel. cu niste desene dragute :)) mai ales la cartile in format mic.
Pupici cu drag!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte drăguț semnul de carte! Eu mi-am făcut semne de carte crosetate, singurul de hartie este cel pe care l-am facut acum in ianuarie! Colectionez semnele de carte, eu nu le las in carti deoarece cu timpul deterioareaza paginile, am făcut un suport special pentru ele, dar ma gândeam ieri ca ar merge să fac un album în care sa le păstrez. Aleg semnul de carte in functie de cartea pe care o citesc.:)))
zi frumoasă să ai! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă oh atunci chiar cred ca vei avea o oazie luna acesta - pe provocari tema e organizatoare :D
Eu am last prin carti doar semne subitirele.. nu am vazut sa fi produs daune, dar am sa ma mai uit, acum ca ai mentionat. In general semnele mari, voluminoase sau din alte materiale decat hatia (poele, metal.. crosetate, cusute) si eu le tin separat si poate nu ar fi o idee rea sa fac un organizator la un moment dat pentru ele :D
Pe acesta insa il voi tine prin jurnal sau in agenda de lucru.. :d unde mi-ar prinde bine vreo duzina cred.

Imi plac semnele crosetate. Am si eu unul monunat, de la tine :D
Pup!!

Trimiteți un comentariu