vineri, 12 ianuarie 2024

Gnomul calator.


Buna!

In decembrie, am reusit sa misc putin, dupa parea mea de atunci... acum, ca trag linie, cred ca am miscat destul de mult. Creativ zic. Adica sunt foarte recunoscatoare, avand in vedere totul, ca am putut sa fac niste lucruri. Atat cat au fost.
Printre ele se numara si acest micut gnom, pe care l-am facut pentru vecina noastra. Este o doamna foarte draguta - de fapt intreaga familie este o bucurie. Asa ca m-am bucurat sa pot contribui si eu la cadoul pregatit de parinti (asta e modul meu de a pastra legatura - inainte ne mai intalneam cand coboram pe scari .. la plimbare cu Dodo, apoi cu Kouki).


Gnomul este o varianta a celui crem facut pentru Mami ( Simboluri de Crăciun). Am folosit doar fir tip olefin (si da, Pompilia - este un fir ce pare cumva impletit, are o textura foarte interesanta! :) ). Pe post de nas, am folosit o margeluta de lemn, natur, pe care o aveam in plus la un set de creat decoratiuni pentru brad. Am zis ca e mai sigura decat sa lipesc nasul, ca la ceilalti.


Daca va era dor de cei trei gnomi, iata ca Risu i-a cocotat in brad! Si acolo raman :)). Acum avem mai multe globulete - gnomii, cele cusute pe lemn si chiar si cele doua Înșirate pe o ață . Mi se pare magic inr-atata verde.


Am cautat ceva despre Gnomi... si iata ce zice Wikipedia:


 📚📚


Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”

Pe curand :)!

15 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Frumuseii gnomii tai! Poate iti vor sopti din secretele pe care le detin. 😊 Daaar... orice ti-ar spune, sa pastrezi numai pentru tine, altfel se supara. 😊
Multumesc si pentru info despre gnomi.
Pupici cu drag! 💗

P.S. Din punctul meu de vedere, in decembrie ai fost.... hiperactiva! 😃 ❤

Suzana spunea... [Raspunde]

Am un an la dispozitie sa fac si eu unul. In imaginea de pe Wiki are ochi, de ce toate tutorialele ii fac fara?
Arata simpatic in bradulet. Felicitari draga Rux! Pupici!
❤️😘

CARMEN spunea... [Raspunde]

Dragalas gnomul tau! Esti intr-adevar foarte creativa si harnica, felicitari.
Te pup. Un start bun in weekend 💕😘🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana cred ca pti tine un secret :D. Asa ca ii astept cu interes!! :D
Mi s-a parut interesant, daca tot i-am facut.
Puuup

ps: a fost un tur de forta... si stii nici nu am simtit ca au fost sarbatori. Cred ca am stat maxim o ora.. in sura la brad cu laptopul - ca aveam de pregatit si articole... In rest mai tot timpul ba ici ba colo..Inca mai astept sa fie zapada, sa stau sub paturica cu o cana de ceai ca sa ma rasfat... :)))))) POoate o carte sau ceva de gen. Nup.. nici de Craciunul pe Stil vechi nu am reusit sa intru in atmosfera..:))). Dar macar am mai pus niste globulete, si gnommii prin bradut.

Puuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana am vazut Gnomi de Sf Valentin.. si de Halloween (pe site la e jumbo ..hahahaha). Am vazut si Gnomi maaaaari de tot.
Dar acum cativa ani (multi) cand au fsot ai mei in Nord, parca... facuse Mami niste poze la niste creaturi cu nas mare. Ma intreb daca erau tot Gnomi.. si da, li se vedeau ochii.:))))
Si de as vrea sa vad pozele e cam dificil pana cand nu fac rost de o unitate de citit cd-dvd... pentru ca laptopul asta nu are. Cica ne-au simplificat viata. Merci :)))))
Mult spot. Abia astept sa vad ce Gnom vei face.
Puuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMENIti multumesc. E un proiect micut (si ca dimensiune si ca timp de lucru - daca te poti ocupa de el). Dar de efect, cred. Poate, daca voi reusi sa ma incadrez in timp, voi face un mic tutorial. Cu acest model. (In februarie, daca e, cel mai probabil). Imi notez pe agenda :)) Ca uit. Am uitat zilele astea o gramada de idei pentru ca nu am avut pe ce nota ... dar nu prea am dormit deci nu e de mirare.
Pupici cu draaag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana
ps: se vede ca sunt adormita... *pot tine

:))

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Drăguți toti gnomii, dar cel abl imi place mai mult! AI fost foarte activa si inca esti, comparativ cu mine, care am rămas in urma cu tot, desi luase avant la inceputul lui ianuarie! :))))
Zi frumoasa sa ai! Pupici

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Hmm, trebuie să caut și eu olefinul ăla, nu am mai auzit de el până acum. Gnomii chiar se fac repede și ușor. Eu doar din basmele nordice știu despre ei, folclorul nostru are cu totul altfel de creaturi. Nu știu de ce sunt reprezentați așa, fără ochi, dar ochii sunt sugerați oricum prin faptul că le vine caciula până la nas. Ochii sunt la locul lor, dar acoperiți de căciulă.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti plac - cei trei din brad sunt cei facuti in decembrie la calendar.
Si cel alb / crem, prezetat azi, e facut tot in decembrie.. pe la sfarsit. L-am oferit impreuna cu un Om de zapada (nu cel depre care am vorbit deja, altul, putin mai mare, despre care voi scrie cred ca .. pe 31... :))) cel mai probabil.

Te pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso eu am luat de pe fire rosa.. Ma cam abtin sa intru pe acolo pentru ca si asa ar cam trebui sa imi reinnoiesc un pic stocul de fire pentru amigurumi... :O.
Aaaaah dar stai - ai fir. Banderola cu el e facuta. banderola gri tricotata de Buni. Daca vrei sa vezi cum e :D
Nici eu nu stiu de ce - dar mi s-a parut amuzant sa fac astfel de personaje simpatice :D Bineinteles ca sunt la lcoul lor... stau si se uita pe sub caciula :D
Hihih

Pupici!!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Păi atunci știu firul, deja am purtat de mai multe ori banderola, este foarte călduroasă. Chiar ziceam că trebuie să te întreb ce fir este, aș lua să îmi fac o bluză (când termin jerseul început în vară).

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso acela este. Doar ca cel gri mi se pare usor mai subtirel fata de cel crem/ivory de la gnom. E de la fire rosa.ro S-ar putea sa aiba ceva reduceri acum. :D
Puup

MNiko spunea... [Raspunde]

Zic si eu ca Diana, in decembria chiar ai fost hiperactivă, iar dacă acum ți se pare că te misti mai greu apoi e si ormal să ai o pauză. Și spiridușii lui Moș Crăciun au vacanță acum. Numai tu vrei să continui să lucrezi în locul lor. Frumos acest gnom pentru vecina ta.
Spor în tot ce vrei să faci.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da.. recunosc, vreau sa lucrez in locul spiridusilor :D. Ma simt oarecum defazata - asa cum zicea anul trecut Carmen dupa furtuna aceea. Doar ca acum nu e din cauza unei furtuni (daca nu punem la socoteala fuga asta nebuna din jurul nostru) ci din cauza absentei zapezii.. Efectiv simt ca si cum nu am intrat cu adevarat in Spiritul Craciunului, sau al Noului An.. ca si cand am continua fara oprire sa ne invartim ca niste soricei din aceia de lab... si cineva a uitat sa ne dea o mini vacanta de incarcat baterii.
A fulguit odata.. dar daca nu as fi fost treaza noaptea nu as fi vazut nimic... a doua zi erau doar ceva urme fine ici colo...
Nu e vorba ca ma plang. Doar constat si efectiv simt lipsa zapezii.. Nu ca as putea iesi eu in secunda doi sa ma bulgaresc, dar tot ar curata cumva si ar improspata aer (teoretic)...

Sa stii ca am nevoie sa fiu activa. Daca trece ziua si nu am facut macar ceva mic acolo (gen colorat pe app o coala doua, 10 dar sa fie ceva facut) nu ma simt bine. Probabil din cauza ca sunt multe constrangeri... :).

Ma bucur ca iti place gnomul :D.
Puup

Trimiteți un comentariu