luni, 29 mai 2023

Domnisoara Alice (WIP)


Buna!

Imi propusesem sa fac cate un curs pe luna - ca sa vezi... nu mi-a iesit deloc figura si nu pentru ca nu as fi vrut - chiar am facut tot felul de calcule si demersuri.. Dar asa a fost sa fie. Cursul Domestika: Carla Mitrani - Sa crosetam marionete pentru degete. (U1-U2) insa este acolo si.. tot il voi termina eu. Momentan, am in lucru o papusica amigurumi inspirata de Papusica pe care am lucrat-o deja (Bucle aurii s-ar traduce numele ei, sau ... Cosanzeana poate). Am reusit performanta sa crosetez cat se vede din ea - dar sper sa o termin luna aceasta, sau cat a mai ramas din ea.  Este parte din dar-ul de blog si saptamana viitoare as cam vrea sa ... trimit premiile la casele lor.


Rukkusu chiar a luat croseta si a zis ca ma ajuta si ea, asa cum poate. Mi-a pregatit si ochisorii pentru papusica... O draguta, ca deobicei.

Am salvat de pe net via google cateva poze (cele doua cu amigurumi, sunt modelele Carlei Mitrani (creatoarea cursului si a modelului pe care l-am interpretat):



Iar cele de mai jos, sunt imagini din filmul de animatie Disney, adunate tot via google, ca repere si inspiratie:



Habar nu am cum va iesit papusica pana la urma, tot ce stiu este ca voi incerca sa ma orientez dupa modelul din curs! Pentru ca asa mi-am propus - sa incerc sa impart cu voi cate ceva din ceea ce descopar si eu. :)

Asadar, probabil ca va semana cu papusica din curs, dar si cu Alice creata de Carla, dar nu va fi la fel ca ea, pentru ca ... nu am acel mode exact si as vrea sa imi las totusi si amprenta personala, pe acolo :D.

Urati-mi spor.... Mai am cel putin inca un proiect de finalizat pana la sfarsitul lunii... si... vorba acea, acum e iunie.

Ja ne!


14 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Spor și inspirație să ai! Ca de obicei, îți va ieși o păpușică foarte frumoasă.
Pupici

CARMEN spunea... [Raspunde]

minunata lucrare! Vai cat este de draguta Domnisoara Alice! Am zis eu ca ai mâini de aur! Trebuie neaparat sa gasesti o modalitate de a comercializa asemenea jucarioare tricotate/crosetate! Este o mare specialista! Zau, perfect a iesit! ♥ Felicitari ♥ Pupici si o zi buna!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă si timp.. si timp, mai ales timp :))))))).
Pe cuvant ca nu apuc sa ma asez bine, sa imi pun ordine in ganduri sa scriu doua vorbe ca apare cate ceva care „trebuie„facut... :))).
Asa sper:*
Mai devreme ma apucasem de proiectul Lorax... am apucat doar sa fac poze la materiale :))).
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN stai ca inca nu e gata. Alice a mea e bucatica aia de corp fara cap si maini :)))))))). De langa cealalta papusica cu par blond, pe care am reusit sa o fac pe la inceputul lunii.
Cele doua care sunt in poze (una cu regina) sunt creatiile Amour Fou. Le-am pus in articol pentru ca mi s-a parut interesant sa adaug pozele inspirationale. Voi pastra ideea de baza a papusii (pentru ca mi-am propus ca de fiecare data cand fac un curs, sau imi iau o carte, o parte din lucruri sa le daruiesc :D). Dar restul.. sa vad cu voi interpreta. Habar nu am cum e facuta exact Alice aceea (stiu care e baza papusii, dar nu stiu detaliile). oricum imi place mult cum lucreaza Carla Mitrani - are o carte cu papusi inspirate de femei celebre (printre care si Regina :D). poatecandva am sa mi-o fac cadou...
puuup

ps: probabil ca in afara Romaniei, unde exista acel sistem ca pana la o suma nu trebuie sa platesti taxe, sa alergi dupa acte bla bla, as putea face ceva.. aici nu.. aici.. daruiesc si poate la schimb :))). Pup

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte drăguțe păpușile tale. Mult spor la tot ce ți-ai propus!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko iti multumesc. Deocamdata sunt in acelasi stadiu - nici macar un rand nu am mai reusit sa fac - si cum la orizont se arata, pe langa furtuna de afara care mai ca nu mi-a pus perna sub cap si o paturica peste mine..haha, asa unde eram.. se mai arata si un aluat de framantat (sa fac niste grisine si o placinta cu branza)... plus probabil pentru mine si K ceva.. oho... nu prea cred ca voi misca creativ. Macar sa reusesc sa fac ceva la Lorax - ca maine e ultima zi :))).
Pupici!!

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, la cata experienta ai, sigur iese minunat!
Nu vreau sa spun ca nici nu am inceput cursul...
Spor la tot si porneste de la premisa ca daca ceva nu iese,
nu trebuie sa iasa pentru ca trebuie ceva schimbat... Eu asa imi spun si ma calmeaza...
Pupici! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :*. Da, nu m-am mai suparat si sper sa nu va suparati nici voi... am un motiv intemeiat pentru intarzieri - care este foarte intelegator, dar are o perioada in care are nevoie de mine, dupa o zi in care trebaluiesc :). Si nu il pot refuza. O sa le fac eu pana la urma - sper acum de ziua copilului eventual, sa stea Mami cu noi si sa pot misca si eu macar un pic... daca nu ma lasa.... atunci scot cretele din cutie si ii trag niste desene pe pereti - niste „murale„ :))))). De ma tine minte :))).
Glumesc :* (Desi sa stii ca am desenat odata la intrarea in balconul meu, pe o portiune mica PV si niste floricele mov. Deci chiar ar merge sa desenez cu creta aia pe pereti :))).
Pup

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Oooo, domnisoara Alice! Mi se pare ca iti iese foarte bine, de altfel si papusa anterioara a iesit perfect. Adica Balauca 😊 asa ii vad eu numele.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso asa sa faca bine sa iasa... :O. Ca am si emotii :)))). Imi place numele :D. Vai.. ar trebui sa imi fac un caiet (intr-un timp chiar incepusem sa imi notez din nume.. :)).
Pupici!!

ps: poate ma lasa Kouki in seara asta sa si lucrez un pic. SI-a facut un obicei ca pe la 12 sa ceara portia de rasfat si sa fac patul :O... si apoi nu ma mai lasa sa fac nimic - doar eventual sa citesc sau sa il mangai... si cititul ma refer sa recuperez pe blog alea - alea.. :))).

CARMEN spunea... [Raspunde]

@copilarim esti foarte priceputa si este pacat ca nu poti profita de aceasta calitate!
Pupici. Noapte buna! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti multumesc mult! :* probabil ca asa este. Insa... cum sa zic.. nu am de unde sa platesc taxe pentru un moft. Adica nu am cum tine un pfa - eu lucrez cand pot... nu as avea cum sa am vanzari care sa justifice sa platesc lunar taa la stat de pensie si sanatate (de care oricum nu beneficiez,lol) si nici impozite (care se platesc estimand inainte care ar fi profitul parca). O prietena a avut asa ceva si a platit tot la zi. Apoi a incheiat.. a terminat tot si peste un an s-au trezit parintii ei cu nu stiu ce somatii pentru nu stiu ce taxe..
Iti dai seama... e fix stresul care nu mi-ar trebui. Prefer sa lucrez sa le ofer... cu drag, sa fac mici concursuri.. sau poate sa fac schimburi. Cineva vrea ceva eu vreau altceva..
S-ar justifica da, daca as putea lucra pe banda - ceea ce eu nu pot face :).
Puuuupic

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Să ai spor ìn activitate - știu sigur că Rukkusu te va sprijini 👍
Pupici 😃

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza am mai reusit de atunci sa fac doar 9 randuri... :O
Dar da Rukkusu ma sustine mereu :))))
pupici!!

Trimiteți un comentariu