marți, 23 mai 2023

Panou foto - pentru papusi (#12 P.V. Sp/StD )


Cat pe ce.. va spun sincer! Cat pe ce sa nu reusesc sa bifez temele din runda aceasta - asa de alergata am fost in ultima perioada, ca nu se lega nimic. Nu ca as fi fost la vreun maraton (desi asa s-a simtit), dar a trebuit sa fiu non stop cu ochii pe Kouki ca sa nu se scarpine (dar a meritat ca acum i s-au vindecat zgarieturile si arata foarte bine), de dormit nu prea mi-a tihnit - ca saream din pat la orice miscare care indica scarpinat. Dar si faptul ca nu pot dormi in camera mea nu ma ajuta (plus ca in sufra am locul de dormit fix langa router.. nu ca nu as fi inconjurata peste tot de asa ceva... 😅).

Ca sa sarbatorim finalizarea proiectului Panou - #12 Salvam Papusi // Save the Dolls: Panou Foto / Photo Board, Rukkusu si-a schimbat tinuta! Am imprumutat o rochita dragalasa de la prima noastra Steffie Love negresa. Rochita este putin larguta, dar... ce conteaza! Nu am timp deloc sa ii fac ceva si .... mi s-a parut ca totusi ii vine vine imbracata asa.


Dar mai bine, sa trec la subiect. Fetele strangeau mai sus o parte dintre materialele ramase in urma acestui proiect - dar m-am gandit ca tot se vede putin din calendarul cu munti din 2019 - se vede si un spate de calendar ca acela folosit de mine pentru baza si se vede si o bucatica de plastic transparent de la o cutie de papusi - din care am foosit pentru panou.


Recunosc ca am avut o multime de idei in ceea ce priveste aceasta tema. Dar niciuna nu se lega - pentru ca la servetel nu aveam suficient material si nici potrivit,pentru colaje nu aveam nici materiale si nici timp suficient si asa mai departe. Ma intorceam cumva spre o idee mai veche... si spre foile de calendar folosite in toamna anului trecut, cand am reinceput sa scriu. Le mai tineti minte? Filele calendarului fusesera rupte si eu le-am salvat in ultimul moment. Am decupat partea de jos (cu luna si datele) si am indreptat partea de sus (unde era gaurit) si le foloseam pe post de background pentru Rukkusu. Ei bine... inca de atunci ma „survola” un gand: sa fac un sistem in care aceste coli sa gliseze.


Aveam un calendar din 2019, nedezafectat. Am folosit un spate de carton pus in pozitie orizontala pe care am lipit (lasand si jos si sus portiuni de cam 2 cm), coperta acelui calendar, pe partea nelucioasa a cartonului.
Aceasta va fi fata fixa a photoboard-ului meu. Am decupat din portiunea ramasa de carton inca 4 parti egale (2cm latime) si mi-a mai ramas (la fix) inca una putin mai lata de 2cm. Doua dintre fasii le-am lipit in lateralele pozei - pentru a acoperi portiunile maro. Am pus spre exterior partea lucioasa. 


Am lasat in mod expres acea margine de 2 cm pe laterale.. pentru ca aveam nevoie de acel spatiu pentru cealalta parte a panoului foto (cea pe care o vedeti in poza de mai sus, in spatele Razei de Soare!). Am gasit doua portiuni de plastic de la cutiile a doua papusi (mi-a trebuit pana la urma doar una) si am decupat lateralele de la un capac, indreptandu-le frumos.


Am mai recuparat o portiune de carton de la calendarul cu munti si am taiat 4 suvite cu latimea de 1.5 cm. Am lipit o bucata de plastic intre doua - marginea lui mai precis, cu banda dubu adeziva. 
Apoi, am lipit aceste benzi pe lateralele cartonului - se poate observa ca este orientat cu spatele si se vad sus si jos portiunile din imaginea de calendar fixa. In partea de jos am lipit (lasand doar o portiune mai mica, jos, la vedere) cea de-a cincea banda de carton (cea putin mai lata de 2cm).


Dupa ce am lipit in laterale benzile cu plastic, am lipit peste ele cele de carton de 2cm. Si... Gataaaaa! Partea „mobila” sau.. „interschimbabila” este finalizata. Acolo urmeaza sa glisam imaginile dorite, obtinand fundalul necesar fotografiilor. De exemplu:


In poza de mai sus, am marit contrastul cat am putut ca sa fie vizibile marginile din plastic. Evident ca se poate evita aces lucru, dar pe mine ma interesa... sa le vedeti.


Apoi mi-a venit ideea „geniala” (looooool) sa fac fotografia mai de departe (cea de sus), ca sa vedeti in ansamblu... si apoi mai jos, cum ar trebui sa aparaimaginea finala.


Sa incercam si cu partea fixa a panoului - muntii!! Putin mai in spate se vad si imaginile decupate :D. Si se vad si reflexii (haha) si paturile mele cu reni si fulgi de nea, care inca mai stau prin sufragerie :))).


Am incercat sa vad daca merge sa folosesc panoul si cu acele calendare la care am pastrat partea de sus si am decupat doar lunile si datele respective. Si... merge!!! 🎉 yuppy. Strecor foaia dorita in „cadru” si celelalte pagini le las pe partea cealalta fixa:


Si poza pentru blog va arata, asa:


Sunt foarte entuziasmata de rezultat! Mai ramane sa fac o cutie de depozitare pentru acest panou, dar si pentru calendarele sau imaginile/decorurile create pentru el. Candva... 😅.

Ja ne!

12 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

In curand va arata la tine ca in magazia cu recuzite a Teatrului National 😜😍🤗 ai realizat o modalitate profesionala (in miniatura) de a schimba fundalul unei scene! Huraaa! Felicitari!
Frumoase imaginile cu parcul cu flori, dar si cea cu padurea , cea cu muntii inzapeziti si cea din muzeul satului.
Noapte buna 😚 pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN :D Eh.. in curand :)))).
Lasand gluma - mi-ar placea mie sa am o camera maaaaaare in care sa imi pot organiza toate materialele de creatie si in cutii lucrarile. Ar fi genial.

Ma bucur mult ca iti place micul meu boar :D. Probabil niste laterale fara model erau si mai bune, dar am pastrat partea dreapta pentru altfel de geamuri :)))). Merge si asa.

Am 3 calendare: unul cu munti (care e pe sina), unul cu imagini di muzeul satului - tot pe sina, pe care il folosesc din decembrie incoace pentru fundaluri :D si unul cu imagini din gradini si parcuri. ultimul este sub forma de coli separate. :D
Sunt entuziasmata ca a iesit proiectul :)).

Pupici cu drag 💟
Somn usor !!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce idee faină ai avut cu sina! Am vrut și eu să folosesc colțare foto dar nu le-am găsit în ruptul capului! Când dau de ele (evident din greșeală) o să desprind frumos imaginea și o pun cu colțare să o pot schimba.

camdandusler spunea... [Raspunde]

So cute details, thanks for your sharing...

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso nu ai idee cat ma bucur ca a mers :D hihih. De mult tot vreau sa fac ceva de gen. Si mai voiam sa fac pereti care intra intr-un fel de sina. Doar ca nu am foamboard si nici pistol de lipit.. Dar ma tot gandesc cum sa fac cu ceea ce am si sper sa gasesc o solutie.

Foarte tare! Coltare :O. Abia astept sa le gasesti ca sa vad cum faci :D
:D
Pup cu drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdandusler Thank you ! I am glad you liked the project :D

Suzana spunea... [Raspunde]

Toata lumea pare vesela cu un astfel de panou foto!
Poate ma inspira si pe mine putin...
Felicitari, draga Rux! Pupici!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana trimitem ganduri bune - sa inspire :*!
💟💟
ma bucur ca iti plac :). pup cu drag :*

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce păpuși fericite cu așa panou foto minunat!
Felicitări! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place. :D Nu stiu ele, dar eu... sunt super happy ca am reusit :).

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ai avut o idee minunată - îmi plac decorurile fotografiilor !
Rază a cam muncit - felicitări 👍 cănd este singură în foto parcă este mai reușită apariția ei...când este cu Rukkusu, parcă devine prea protectivă cu cea mică...
Îmi place Rukkusu îmbrăcată așa dar ce are în piciorușe (nu am vazut bine...😃)?
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

Rukkusu are niste balerini usor transperenti, bleu. :) Sunt pantofiori originali de Licca Chan - am avut un mare noroc sa reusesc sa ii iau. Mai am cateva perchi (roz, mov) dar i-am pus asa de bine.... ca nu reusesc acum sa ajung la suportul respectiv :)))).
Uneori ma intreb si eu cum ceea ce pare super simplu de facut.. poate inghiti asa mult timp :O. Si nu ma refer la cel dinainte, ci strict la cel de „executie” :)))))
Pupici cu drag :D

ps:Nici acum nu stiu cum de au ajuns ele doua sa faca echipa :)))) intentionamm sa fac o cu totul alta papusa ca mesager.. dar uite asa s-a nimerit :D. Si cu cat ma gandesc mai bine, cu atat ma minunez cum se aseaza uneori lucrurile.. Vorba aceea .. o Raza de Soare, si apoi Luminita(Hikari)... hmm :)
Pupici

Trimiteți un comentariu