luni, 29 mai 2023

#10 Jurnal de MSC - Al doilea capitol -

    


💭 Cateva ganduri despre saptamana care tocmai s-a incheiat

Au trecuut cateva zile de la ultima intalnire. Am incercat sa urmaresc Summit-ul Flow si sa imi notez cateva idei. Ma pregatesc sa ma imi iau ramas bun de la primavara - sunt recunoscatoare pentru vremea ceva mai racoroasa si ploiasa. Am avut astfel posibilitatea sa mananc stevie... la greu :)).

🔍 O privire spre ce a fost - cautand cauza/ele

Am mai spus ca au fost perioade de foarte bine - in sensul ca puteam iesi, puteam sa ma plimb, puteam depasii praguri si ce bine era. Si acum fac acest lucru, la un alt nivel. Imi este insa dor sa pot iesi, cand e nevoie macar... si sper sa pot face curand acest lucru - adica, mai luati fratilor si voi o pauza sa pot folosi si eu scara blocului, da? 😅

In alta ordine de idei ziua aceasta... a fost incepand din 2002, pentru o perioada de timp, motiv de sarbatoare - in ea s-a „nascut” primul proiec creativ online serios: AkcentMadness (unde madness = nebunia de a face un astfel de proiect, intr-o vreme cand asa ceva nu era chiar atat de accesibil si cu propriile forte, fara cunostinte in domeniu, invantand din mers, oferind calitate).
Apoi... a venit 2017 - si in 29 mai, fix intr-o zi de luni, am inceput un drum nou alaturi de Dodo, un drum infundat, pe care amandoi ne-am straduit din rasputeri sa il ... desfundam.
Cumva retraiesc neputinta de atunci si ... desi este al 6lea an deja... datele cazand in aceleasi zi, este cumva altfel. Imi este foarte dor.. de el. Dor fizic... caci altfel, are locul lui.

💚 Balsam pentru suflet - „tratamentul” creativ / lecturi /muzica / hobbies

Unul dintre pasii pe care i-am facut recent (acum vreo 2 ani) a fost sa incep sa imi cumpar cursuri, sa fara sa ma simt vinovata, pentru ca as fi putut sa invat singura sau de pe tutoriale gratuite, cum am mai facut si pana atunci. Culmea, unele cursuri sunt pe teme pe care le stapanesc (si le stapanesc destul de bine, de exemplu, papusi amigurumi fac din 2012). De ce? Pentru ca, pana la urma, este foarte bine sa iti acorzi cate un astfel de dar. Si in plus, pe langa relaxare, mai afli cate ceva despre care poate nu stiai, sau reprezinta o alternativa interesanta .. nu? Si... probabil cel mai mult ma incanta faptul, ca pot imparti cu voi bucuria - pentru ca atat in ceea ce priveste cursurile, cat si in ceea ce priveste cartile pe care mi le-am luat, intentia mea a fost sa ofer cate un obiect facut pornind de la ele :D. 

🍏 Alimentatie / Stil de viata / Curatenie - solutii alternative, prietenoase si neinvazive

Continui episodul retete, cu ce am publicat in 2017: 

Nu am prea multe de povestit - o carte de retete simpatica, oferita in dar lui Ralu. Nu am reusit sa incerc nimic din ea.. din pacate. De pancakes stiti deja - acestea au fost insa pregatite pentru Micul N, decupate cu forme speciale. In cele din urma, am documentat o incercare (singura) de a face branza din lapte nefiert Cas - Smantana dulce - Urda, tinut la frigider timp de 2 zile. Deobicei eu pun laptele la prins si apoi strang smantana si fac branza (ca sa fiu sincera nu imi prea place casul, desi de oaie am mancat un cas bun si o urda si mai buna).

🟩 Cati oameni, atatea povesti 

Fiind de mica in mediul medical, am putut observa cum s-au schimbat lucrurile... in ultimii ani. Am cunoscut si vechea garda (din care facea parteau parte si bunicii mei) si cum se punea foarte mult accent pe stilul de viata, pe alimentatie si nu se mergea pe indoparea cu medicamente. Acum ma bucur sa vad ca multe perosnalitati din lumea medicala (si asta e unul din avantajele de a avea parinti medici, pentru ca poti urmarii materialele online, alaturi de ei.. printre altele) iau atitudine si isi ridica vocea, accentuand faptul ca este foarte important mediul in care traim si felul in care traim (alimentatie, stres, etc). Ca orice medicatie (mai ales a la long) vine cu anumite riscuri si efecte secundare si ca ar trebui intai incercat sa se regleze afectiunile prin alegeri sanatoase... Si tot ei observa cum omul are foarte putina vointa in acest sens, preferand sa se indoape cu pastile, in loc sa ... se duca spre cauza si sa o elimine, asigurandu-si ani de viata calitativi.... 

🟢 Inspirate de voi


O noua portie din „daca reclamele ar fi oneste” .. 🤣😅. Sper sa nu ma amuz singura si... cine stie, poate mai aflam ceva nou. De exemplu informatia referitoare la asocierea culorilor galben rosu cu pofta de mancare?! Explicatie: rosu iti face inima sa bata mai repede si galben iti activeaza  moetabolismul  - astfel apare senzatia de foame.  Interesant, nu?

📗 Ce se spune / stie


credit:


❓ Stiati ca....


Pentru ca s-a tot pomenit de Cola, am gasit un filmulet interesant realizat de National Geographics, despre cum se produce aceasta bautura. In ultima vreme (nu ca nu a fi stiut ca exista diferente intre produsele comercializate prin lume), am tot aflat despre faptul ca in functie de tara, unele produse pot fi diferite. Si nu ma refer la variante exotice, sau de sezon, cum se intampla prin Japonia, sa zicem. Nu, ma refer la produsul de baza. citisem despre Nutella, acum aflam ca, la Cola, in State se foloseste un alt indulcitor si nu zahar. 

💬Motivational

Revenind la Summit Flow 2023 - am incercat sa imi notez pe parcurs ce am vizionat cateva idei. Astazi - notite de miercuri, 24 mai/ joi 25 mai. In principiu am vizionat meditatia de inceput si materialul lui Neale Donald Walsch integral. La celelalte am incercat sa ma uit, macar pe sarite, de curiozitate si daca in intervalele urmarite am gasit vreo idee interesanta dintr-un anumit punct de vedere am si notat-o. Dar nu le-am urmarit integral. Cu primele doua materiale m-am si conectat instant.. ce e drept.

Ziua a doua - Fluxul de dincolo de limita:

  1. Meditia Luminii Urgente cu Bahar Yilmaz - o idee interesanta este ca ne ascundem „lumina” de teama ca ceilalti o vor resimti ca pe o amenintare. Adevarul este ca, uneori, oamenii au vazut entuziasmul meu ca pe o amenintare (am aflat ulterior). Ma intreb acum, daca, inconstient, am invatat sa ma ascund ca sa nu ... „deranjez”... Sau poate ca, din contra, am fost atat de mult ranita incat, am invatat sa traiesc in .. umbra?
    Ce s-ar alege de lumea noastra, daca toti ar alege sa isi ascunda lumina de teama ca vor fi respinsi?” Pamantul nostru s-ar intuneca.
    ”Am fost incapatanat prea mult timp”. ”M-am opus sfaturilor.” ”Am fost prea incapatanat ca sa vad ca nu ma mai pot sustrage de la menirea mea”. ”Menirea mea este sa imi impartasesc lumina cu lumea.” ” Si de as fi singura persoana de pe Pamant, care ar face asta si singura care nu a renuntat inca, as continua sa o impartasesc.”

    - iti trimiti lumina, intr-un moment intunecat, din trecut „Imi asum riscul de a ma vindeca azi. Imi asum acest risc, pentru a vedea toate culorile lumii, nu doar in negru si alb. Acum stiu, ca si cele mai intunecate momente din viata mea, au avut un strop de lumina. imi indrept lumina catre mine insumi, care trecutul meu.Multumesc!”
    -
    trimiti lumina in viitor, creand ceea ce iti doresti sa traiesti. ”Imi indrept lumina catre viitor, care nu este batut in cuie, ci este in mainile mele. Iar lumina, curge prin mainile mele.
    Un exercitiu relaxant. Cred ca prin proiectele mele online am gasit o cale de a imparti cu ceilalti din lumina mea. Si sunt fericita de fiecare data cand ceva din ce scriu sau fac, aduce un strop de bucurie.

  2. Neale Donald Walsch - despre The Flow - Flux. Un material, fascinant, din care am selectat cateva idei.
    Ce inseamna sa fii in Flux?
    Patru pasi pentru a fi  in flux: recunoasterea, definirea, intelegerea si experienta.
    A lasa sa treaca fluxul pe langa tine sau prin tine, tine de fiecare deintre noi. Este vorba de alegere.
    Recunoasterea.
    Energia prima se manifesta astfel: esenta primordiala, esenta reflectata, esenta manifestata (exemplul Creatiei - prin combinarea apei reci cu cea fierbinte).
    Ideea de replicare (nu duplicare).
    Dirijam fluxul prin modul in care il proiectam. Nu manipulam ceea ce vine la noi, ci alegem sa cream ceea ce izvoraste din noi in viata,
    Divinitatea - Dumnezeu - Iubire pura (cea care nu cere / pretinde / are nevoie de nimic inapoi )
    Definitia fluxului ca miscare a iubirii pure din noi, prin noi, ca noi proiectandu-se din voi catre toti cei a caror viata o atingeti in orice imprejurare si in orice situatie, chiar si in situatii in care persoana obisnuita nu ar fi foarte fericita. Iubirea pura este cea care vindeca.
    Instrumente - este bine sa ni le reamintim: 
    - Recunostinta - o energie cu o vibratie anume
                            - folosita ca o rugaciune: Multumesc, Doamne.
    Iti multumesc Doamne ca m-ai ajutat sa inteleg, ca problema asta a fost deja rezolvata pentru mine.
                            - 
    sa stii, sa cunosti, acest fapt, nu sa speri;
                            - invoci energia, din interior, nu o chemi de altundeva.
    - Meditatia de oprire - de ex. te opresti si nu faci nimic, pentru 10 secunde de 6 ori pe zi,  pentru a te putea reconecta la propria energie.
    - Procesul de recontextualizare 
                    - campul contextual, un camp al experientei, ce contine elementele contrastante si aspecte ale vieti insasi.
                       - examinam experienta in contextul in care intelegem care este rostul vietii noastre. Iar acesta este sa slujeasca planul sufletului - evolutia esentei noastre spirituale.
                     - intrebarea magica a vietii: ” Stai putin. Ce legatura are asta, cu planul sufletului meu?” - astfel se recontextualizeaza  evenimentul.
                          - cand esti in flux nu esti in conflict.
     A fi  -  ne antrenam mintea sa se sincronizeze nu cu ceea ce facem sau ceea ce am putea face ca sa imbunatatim situatia, sau sa o indreptam in favoarea noastra, sau sa ne aduca mai multe beneficii ci... asupra a ceea ce suntem.

  3. Gordon Smith - medium (urmarit materialul partial)
    Nu este nimic de care sa te temi, decat de teama insasi.
  4. Diana Cooper (vizionat pe sarite)
    Idee de start: Pamantul avea patru dimensiuni - dar a regresat in a treia dimensiune, din cauza liberului arbitru (egoismul oamenilor) si, in 20 de ani (2012-2032) oamenii ar trebui sa faca un dublu salt dimensional, pana la cea de-a cincea dimensiune, pentru a se alinia cu restul universului..... 
    M-am uitat pe sarite din curioziitate si am retint ceva in legatura cu vegetarianism, minerale... si lucratori ai luminii... si case mai mari (doar ca nu stiu sigur daca la propriu sau la figurat).

  5. Petra Brzovic (vizionat pe sarite)
    Porneste de la ideea ca avem o programare pentru o anumita lectie / experienta din care avem de invatat. Unii o invata si apoi isi vad de viata, altii o ignora, trecand prin situatia respectiva la nesfarsit.

  6. Mihaela Stroe (vizionat pe sarite)
    Mi-a atras atentia obiectul cu aspect blanos de pe canapea... in care se afla o pisica - tot urmarind pisica, am ajuns si la urmatoarele informatii:



  7. Zoltan Veres (vizionat pe sarite)
    Creativitatea - o abilitate innascuta.
    - o componeta a creativitatii este capacitatea creierului de a crea scenarii.
    - o alta este baza de date care te ajuta sa generezi rezultate diferite.
    Ideea de a testa hobby-uri diferite.

  8. Mihaela Florea (vizionat pe sarite)
    Gandurile si cuvintele creaza. Viata este un dar si fericirea este o alegere. Sa traiesti viata cu alegeri constiente.

 🕮

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊


14 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, am deschis citatele. Am pus postarea in tabel.
"Natural flavour" este pe majoritatea produselor si nu neaparat dulci. Este un mare mister, asa cum spunea si Anthony. S-ar putea sa fim uimiti daca am sti ceva despre.
Insa nu se stie niciodata cine devoaleaza retetele, avand mustrari de constiinta...
Mi-au placut prelegerile, chiar daca nu am notat mare lucru. Am notat insa ideile rezumate la fiecare nume, sa le pot relua. Mai aparte pentru mine a fost Uwe Albrecht si ideile lui despre 'sensul' vietii. Am notat totusi ceva de la el: 'Servim vietii prin crearea de noi experiente. Aceasta este adevarata noastra menire'.
O saptamana frumoasa, draga Rux. Pupici!😘❤️

camdandusler spunea... [Raspunde]

Thanks for your sharing, have a lovely week...

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdandusler Thank you! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Iti multumesc :*
Lucram aseara la articol si dupa ce l-am publicat pe cel cu Jelly kitty ... s-a blocat absolut tot pe laptop. Nu mai mergea nimic.. nu se incarca gmail, nu misca blogger... nimic nimic. asa ca am inchis laptopul :))). De dimineata am sesizat ca mi se publicase fila de jurnal :)))). Pesemne ca am apasat din greseala pe publish ultima data cand m-am uitat pe ciorna. :O
Iti multumesc mult (am actualizat linkul si voi reveni pe seara sa citesc in liniste ce ai scris - acum va trebui sa ma ocup de pitic).
Uite ca nu mai stiu cand a fost Uwe.. ziua 4.. sau poate 5? .. sau.. Oricum. Eu am notat in filele de jurnal pe zile - ca idee. Sunt in urma cu ultima zi. Culmea.. Cred ca e un facut - aseara chiar ma suparasem pentru ca am vrut sa ma uit pe materiale si nu mergea nimic. :))))
Iti multumesc pentru citat :P. Uwe este fondatorul Innerwise - stii ca in pagina de jurnal anterioara (unde am notat despre ziua 1) am facut un rezumat pe tema aceasta, materialul era cumva ca si completare la ce a pregatit el (doar ca a fost prezentat inainte haha).
Pup cu drag !! Imbratisari
Multumesc :*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Din păcate nu am apucat să mă uit la nimic, sper să prind măcar ceva până la final.
Că zici de medici, medicul meu de familie e din garda veche. Mă duc acum câțiva ani la el, mă durea stomacul. Zice: ai nevoie de enzime, poți să mănânci iaurt sau poți să iei pastile, tu alegi. Am ales iaurtul și am observat că nu avea mari speranțe că asta o sa fac, și am fost bine.
Și mă gândesc cât de puține medicamente dar și farmacii erau la noi pe vremuri. In comuna in care am crescut nu exista farmacie până în 200 sau ceva ani după, in orașul învecinat era una singură. Oricum era mai mereu goală prin anii 80. Acum este una in comună și nu știu câte in oraș, 6-7 sau chiar mai multe, la 20000 de locuitori.

CARMEN spunea... [Raspunde]

gandeste-te cat de nefericiti au fost oamenii care au suferit asemenea afectiuni pe vremea când telefonul era doar fix si când internetul nu exista la asa o scara larga! In plus, toate platformele sociale, care iti permit sa participi la viata colectiva, chiar daca doar virtual.
Ma bucur pentru tine ca ai gasit atâtea preocupari interesante si ca ne faci si noua cunostinta cu unele dintre ele.
Numai bine draga mea. Pupici si o zo minuanata! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN pai... nu prea am de depus mult efort. la mine treaba a inceput in 97 cand... telefonul era doar fix, internetul nu exista (abia prin 2019 am avut cevainternet prin modem pe care il foloseam cu taraita).Platforme era doar ICQ - vorbeam cu verii nostri ffff rar. Abia dupa 2003 am avut internet prin cablu si un pc functional :))). Dar si apoi, pana prin 2010, cand am inceput Copilarim, activitatea online a avut un caracter de invatare (pentru ca si proiectul akcentmadness la mine a presupus foarte multa invatare de la webdesign pana la copyrighter), creativitate si canal de comunicare cu prietenii pe care, pe atunci, ii vedeam si offline :D.
Asa ca.. am o idee :D.

Totusi.. nu as putea spune ca am fost nefericita neaparat din acest motiv - mai degreaba obosita, haituita, ineinteleasa, sub presiune din toate partile...:))) Ok, probabil ca si un pic nefericita dar asta din cauza celor din jur, culmea - cand oamenii vad pe cineva care nu se incadreaza in norme (entuziast, creativ, prietenos, caruia nu ii place barfa, dar e un bun observator) se sperie si tind sa ii faca rau (si retrospectiv vorbind, inteleg din ce in ce mai bine comportamentul celor din jurul meu).
Totusi, nu pot spune ca nu am avut parte si de oameni frumosi - putini, dar buni. Ca si acum, chiar daca, la acest moment, virtual. Si.. in general, aleg sa vad frumosul.. :) - ca de restul....pff :)).

Iti multumesc mult :*! Imbratisari cu drag :*!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Asa este - majoritatea au ajuns sa fie obositi si blazati... pai daca spun cuiva stiti, va doare capul pentru ca mirositi de la 3 metri a detergent, balsam si parfum.. nu isi iau bataie si ii vorbeste toata lumea? :)))). Sa mai indrazneasca sa caute cauza sau sa se conformeze cu cerinta pacientului care vrea pastile. se si minuneaza cand cineva vrea sa faca ceva fara pastile :))).
De acord cu iaurtul. insa atentie ce fel de iaurt. Daca e din comert, cat mai simplu cu putinta... eventual local (atentie ca multe firme importa laptele - asa e la noi la una din firmele de la care luam prin anii 2000 si aveau un lapte si niste produse minunate. - acum sunt minunat de standardizate .. gust de lapte praf). Sau facut in casa - lapte batut, lapte prins... dintr-o sursa sigura laptele. E complicat, stiu ... dar solutii se gasesc daca cauti.

Spun ca e important si pentru ca am trait acest lucru: in 98 sau 99 mi s-a recomandat sa mananc iaurt.. si salata. ai mei disperati au alergat sa imi ia salata .. de la sera din pitesti.. s-a umplut chiuveta de verde cand au spalat-o si nu am vrut sa mananc chestia aia deloc dar ... nu ii stii pe ai mei cand intra pe modul asta. Multumita acelei salate eu nu mai pot manca salate. Dar mai important e ca sunt in viata si nu a fost mai rau :)))). Ce zic eu aici. Cine stie cu ce au dat desteptii aia... si cica sa ai incredere.
Cat despre iaurt.. le-a recomandat Danone (ca deh tipii tintisera tare atunci, era inainte de scandalul cu bofidus si nu mai stiu ce, ca oricum nu mai conteaza). asa ca m-au bagat pe crema de iaurt care, intr-adevar, fata de restul produselor acre sau colorate sau mai stiu eu cum,, parea ceva mai.. ok. Nu doar ca nu mi-am reglat atunci problemele (care erau evident cauzate de chimicalele de prin mancarea din comert, dupa cum aveam sa am confirmarea vreo 12 ani mai tarziu), ci m-au lasat cu o minunata problema cand vine vorba de lactate naturale. Eu care inainte beam lapte, cacao cu lapte, lapte batut (sau lapte de drigana prins de la care topeam smantana aleasa deasupra cu lingura - ca de acolo m-am inspirat cand strang acum smantana si fac branza..) am ajuns sa am maaaareprobleme cu acest sector. Si nu e de mirare.. pentru ca depinde ce folosesc ei cand prepara chestiile astea.
In fine...
Ai dreptate: peste tot farmacii, banci si sali de jocuri de noroc.. ah da.. si sh-uri :))))))
Puuupici

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce Danone, ce e aia? O singura data am avut o tentativa sa mananc iaurt cu fructe, dar nu am putut. Nu imi place nimic de la marile firme, si nici marea nostra firma de la Cluj de cand a fost cumparata si s-au schimbat retelele. Pentru mine iaurtul este acru si facut din lapte punct. Ah si salata, noroc ca imi cultiv eu in gradina. Mancam cat este proaspata, congelam si fac ciorba, in restul anului nu o consumam ca salata, negatita, ca oricum nu e de sezon. De oriunde as cumpara e foarte moale, nu se compara cu cea de gradina. Dar da, cu oameni ca noi comertul modern nu ar exista.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso crema de iaurt. Ce vrei mai.. om disperat... Clasa a 12-a nimeni nu ma credea, nu mai puteam manca.. si nu auzeam decat ca vezi Domne, ca lipsa de calciu sau ca somatizez (im provoc eu starile ca ma speriam - ceea ce era total fals). Acum abia mi-a trecut prin minte ca tipa aceea care mi-a recomandat iaurt si salata (cand nu era sezon) le-a putut sugera alor mei ca eram anorexica pentru ca era varsta. Si uite asa de precisa si de sigura e medicina.. ce sa zic.

Ah da.. si eu la fel cu cel de fructe. Ne-a dat in gazda cand am fost cu scoala ... cine a putut manca.. vai de mine cat e de.. gretos .. bleah. Si la noi cu firmele locale tot cam asta s-a intamplat. Mai era Bradetul dar de la cutiile alea extra sterilizate aveai senzatia ca mananci cauciuc sau plastic (poate daca puneau produsele in borcane de sticla.. dar asa..
Oricum.. Tati e abonat la laptele meu prins care iese ca iaurtul si nu pun efectiv nimic in el. S-a convins si el ca e cel mai bun :D.

Mie imi placea salata creata .. cu totul. Cealalta imi placea doar... cotorul sa il mananc de la ea (cea gen laptuca.. haha). Dar nu prea am mai vazut din cea bogata, care seamana cu varza asa.. cu multe foi.. Acum realizez :O.

Clar... saracul comert :))) (lasa ca noi compensam pe creativ - haha , ca mai trebuie si alte materiale pe langa cele reciclate).
Pup

Daurel spunea... [Raspunde]

Urmăresc uneori ideile lui Zoltan Veres. Îmi place cum a demontat noțiunea de ”autosabotare” și cum simplifică creativ problemele.
Felicitări pentru impresionantul articol!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Daurel din pacate nu am reusit sa vad decat pe sarite materialul din Summit, probabil insa exista si altele pe youtube - subiectul m-ar interesa, ca idee. Va trebui sa caut si eu despre `autosabotare` - sunt curioasa cum a procedat :D.
Ma bucur ca am reusit sa notez acele idei atunci... altfel s-ar cam fi pierdut pentru ca a fost un volum foarte mare de informatie intr-un timp limitat.
Multumesc mult 🙏

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Apropo, când am zis că a venit vara, a venit brusc ...toamna iarna cu ploile ei reci...😃
Ce bine este că mai avem curiozitate - sunt atât de multe de descoperit în lume...
Referitor la alimentație - fiecare consumă ceea ce știe că îi face bine, după...😃
Interesant ceea de ai găsit pe internet despre MCM... și despre rețetele utilizate diferențiat, în funcție de țară - oricum aflasem deja despre produsele livrate de UE înspre țările nou-UE ...
Mulți oameni poartă "măști" și greu afli ce se ascunde în spatele ei...
Interesant câte ai memorat din atâtea prelegeri 👍
La final, o metodă simplă: fii veselă, râzi singură chiar dacă nu ai de ce ... haz de necaz 👍
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Da, hazul de necaz e un prieten vechi de-al meu :))). Chiar imi zice Mami uneori ca am un umor :))))).
Sa stii ca atunci cand intru si scriu mesaje chiar zambesc. E ca si cand as comunica fata in fata. :)

Haha - mie imi tot apar cand deschid laptopul ba imagini de iarna (am avut una cu lebedele), ba de toamna (asa patisem mai ieri).

Cam asa este - si eu descopar cu multe din lucrurile pe care le toleram nu imi mai priesc.
Functionez dupa ideea: mananc ca sa traiesc. Daca se poate sa fie si gustos, cu atat mai bine.. si mai bag cate o pizza :))))))))). Vorba aceea, toppingul cu cateva rosiute cherry si usturoi verde este nemaipomenit pe crema din branza si smantana din lapte de la tara (pe care le fac in casa) plus un ou... Va trebui neaparat sa documentez.. :)

Da - sunt diferente. Si uite chiar ar fi interesant sa vedem odata o eticheta din germania, sau franta si acelasi produs din ro (sa zicem nutela.. ).

Bine ca am notat.. e incredibil cum am impresia ca stii si apoi te intrebi.. ce am urmarit? (mai ales ca a fost un maraton).

Pup cu drag :)

Trimiteți un comentariu