luni, 15 februarie 2016

Iepurasul lui N

Buna!!
Astazi sarbatorim patru linite de N. I-am pregatit si eu, alaturi de Buni un mic dar: un iepuras :D. Este lucrat din acrilul ramas de la paturica lui Tati (cea despre care am povestit ieri). 


La scurt timp dupa ce terminase de lucrat "patratelele",i-am propus lui Buni sa ii pregatim si noi ceva baietelului mic si drag care seamana asa de tmult cu mamica lui cand era mica.. incat uneori, cand privesc pozele, ma intreb daca nu am calatori in timp :P.

Stiam ca Buni nu poate face cine stie ce modele laborioase, si ma gandisem la un ursulet facut din mai multe peticute [ e inca in faza de tatonare acest proiect ].

Cum insa timpul nu era suficient, mi-am amintit ca am vazut la un moment dat pe net un iepuras realizat dintr-un singur patrat tricotat.

Nu mai stiu exact unde am vazut initial tutorialul in imagini (pesemne pe Facebook), dar am cautat acum special pentru voi pe internet si il puteti vedea aici si aici.

Este tare simpatic si destul de simplu de facut! Nu ma mai saturam pozandu-l. Dar mai bine sa va povestesc cum am procedat noi, nu?:)

Dupa cum spuneam, am folosit firul de la paturica - Red Heart Detroit. Bun a tricotat un patrat (nu stiu exact cat de mare era, in orice caz undeva in jur de 60 de ochiuri pe andrea si randuri atat cat sa se formeze un triunghi daca indoiam pe diagonala lucrul.

Rolul meu a inceput cand a terminat Buni de tricotat. Am cusut triunghiul pe care il veti vedea in tutorial (baza este la mijlocul patratului, dupa care se creaza un triunghi, cosand inca doua laturi in jumatatea de sus a patratului, delimitata de cusatura de la mijloc.
Cusatura se face lejer, astfel incat apoi sa putem strange lucrul tragand usor de fir, pentru a creat capul si urechile. 

Am adaugat umplutura si cusut spatiul ramas la cap, apoi am cusut spatele si dupa ce am pus umplutura am prins capatul cumva sub gat. O sa vedeti mai clar daca va veti uita pe tutorialele mentionate pe la inceputul articolului. Ochii si nasucul sunt brodate. Am folosit fir gri inchis si la codita - pom-pom. :)
Siii l-am trimis pe Urechila la N. Sa se joace si sa descopere impreuna.

5 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce dulcic este! Sa te tot joci cu el!
O zi plina de zambet!

Camelia spunea... [Raspunde]

Iuui! Ce dragalas! ^_^

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu Iti multumesc mult :)!! Sa stii ca este foarte simpatic si destul de simplu de facut :D.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Maria Camelia Nita Iepuras Pogonas ;).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza chiar ma gandeam sa o rog pe buni sa imi mai faca niste patratele.. poate mai facem niste iepurasi... hmmm sau poate un ursulet :D.

Trimiteți un comentariu