vineri, 1 aprilie 2016

#13 " Filmul Nuntii "

 Ora 07:00
Filmul nuntii incepe cu doua chipuri abia trezite din somn, ochi intrebatori, jucausi - ca ai copilasilor pusi pe sotii, par ciufulit si apoi rasete complice. Viitoarea mireasa alaturi de sora ei si de domnisoara de onoare in camera in care au organizat in seara precendenta o mica petrecere a burlacitelor ( ce semana mai degraba a petrecere in pijama), viitorul mire alaturi de prietenii sai in camera de alaturi.

Incep pregatirile. Se anunta o zi de sambata cu un program bogat, dar toti sunt relaxati, fericiti si pusi pe sotii. 

Ora 09:00
Mireasa imbraca rochita alba, de matase subtire, cu un imprimeu floral delicat - o yukata stilizata. In par isi prinde o orhidee, incalta sandalele usoare si se indreapta spre fereastra. In curand va spune un DA din tot sufletul, in fata ofiterului starii civile si va deveni doamna. Doamna lui. Nu a ofiterului starii civile, desigur. Rade amuzata de aceste ganduri si se indreapta spre noptiera - un colier de perle de la bunica si o pereche de cercelusi si gata. Isi ia evantaiul si iese pe usa, insotita de sora ei si de domnisoara de onoare.

Mirele o asteapta emotionat alaturi de invitati, in apropierea piscinei. Ofiterul starii civile, o doamna simpatica, isi face aparitia in spatele masutei inconjurate de flori. Invitatii iau loc pe scaunele pregatite de organizatori si in scurt timp vazduhul se umple de doua Da-uri izvorate din adancul sufletului.

Se impart imbratisari si zambete, emotii si bucurii, urari si multumiri. Si se fac o multime de fotografii luminoase, ca sufletele celor prezenti la acest eveniment unic.


Ora 12:00
Filmul continua. La cateva minute departare de piscina, Mireasa se schimba in camera ei, imbracand rochia cea alba cusuta cu fir de matase si semne culese din strabuni. Portul popular ii sade bine. Isi prinde parul in doua cozi impletite, aseaza o marama pe crestet si peste ea o coronita de margarete. 
O bataie in usa si e gata - Tatal sau o asteapta sa o conduca spre Altar. 

Biserica in care isi vor unii destinele este una speciala. Cupola ei este imensitatea cerului - ceromonia tinandu-se in parculetul de langa piscina - un loc linistit, de poveste. 

La bratul tatalui sau isi face aparitia Mireasa. Paseste usor, impartind zambete celor prezenti in acele momente atat de importante din viata ei. Se indreapta spre Mire si cununia religioasa incepe, cu cantec binecuvantat de soarele stralucitor.


Ora 17:00
Mireasa se pregateste de petrecere. Rochita alba, simpla, vaporoasa, nelipsitele sandale si parul prins cu ajutorul unei bentite, un trandafiras alb, perlele bunicii si nelipsitul zambet. Alaturi - el. Asortati, ca de fiecare data. Par doi feti frumosi coborati dintr-o poveste, dar privirile poznase par in sfarsit gata de a pune in actiune un plan atent pregatit.

Se indreapta mana in mana spre  Salonul Ad'Or. Inca de la intrare, pot zari cu usurinta intreg localul. Nu exista niciun stalp care sa le blocheze privirea. Fiind amenajata in stil neoromantic sala are un aer misterios, sporit parca de tematica nuntii - albul pur, regasit in aranjamente. 

Lampadarele care atarna dintre faldurile albe ce impodobesc tavanul, te trimit intr-o calatorie prin timp - iar cei doi miri au folosit acest lucru cand au creat cartonasele inscriptionate cu numele invitatiilor. Acestea au in comun cromatica si fonturile folosite, dar au imagini personalizate pentru invitati, in functie de anii lor de nastere - o silueta imbracata in stilul anilor '20-'30 pentru strabunici, anii '50-'60 pentru bunici... si tot asa. Este doar prima sotie de pe lista celor doi miri.


Ora 18:00 
Ultimele detalii sunt puse la punct. Aranjamentele florale in care se afla laolalta orhidee, margarete si trandafiri alcatuind un fel de poezie florala de un alb pur, mesele asteptand invitatii, ringul de dans enorm, pregatit sa fie insufletit in ritmul pasilor dictat de muzica.... 

Si invitatii incep sa apara, respectand dressing code-ul mentionat pe invitatie. Cea de-a doua sotie a celor doi miri - fiecare invitat a primit invitatia de a imbraca o toaleta in stilul anilor sai. Totusi, s-a stabilit si un cod al culorilor- culori pastelate. 

Mirii si invitatii se intalnesc in decorul de vis creand o poveste - arc peste timp. Rochitele anilor '50, pieptanaturi ale anilor '70, palarii din anii '40.... Rasete, mirare, entuziasm si veselie.

Ora 19:00
In sala se face liniste, muzica de fond fiind oprita. Urmeaza valsul mirilor. Este timpul valsului: Tiempo del Vals - Chayanne. Un pendul bate usor si apoi muzica ii invaluie pe cei doi miri ce plutesc intr-un dans feeric.


Petrecerea continua cu pauze de dans, alternand cu degustari de preparate delicioase. Totul este proaspat pregatit in restaurantul aflat in incinta resortului si invitatii se bucura de sincronizarea perfecta.
Atmosfera este animata - muzica fiind programata in asa fel incat, din cand in cand o piesa reprezentativa pentru o anumita perioada ( de exemplu un tango al anilor '50) sa inceapa, pe ring fiind invitati mai intai reprezentantii acelor vremuri, urmand ca si ceilalti participanti sa li se alature ulterior.
Ora 00:00
Se sting o parte din lumini... se aude un alt pendul si dintr-o data pe ringul de dans apar mirele si mireasa...... luminile se aprind din nou si .... "It's Triller time!!!" anunta Dj-ul. Invitatii se alatura dansului invatand pasii pe parcurs. O alta sotie pregatita din timp de catre miri.


Ora 01:00 
In sfarsit soseste si tortul de ciocolata cu dulceata de afine pregatit cu mare atentie in bucataria restaurantului. Mireasa arunca buchetul, domnisoara de onoare il prinde si petrecerea se muta in lounge-ul aflat langa salon. Aerul curat, verdeata si piscina luminata fac ca petrecerea sa continue pana in zori, cand nuntasii se indreapta catre camerele lor, aflate in incinta aceluiasi resort.
Ora 07:00
Mirii sunt fericiti... usor obositi, dar fericiti. Mireasa a putut sa mai rupa un moment de odihna in toaleta special amenajata pentru ea, in care s-a refugiat pentru cateva momente de pauza in timpul noptii. Nu a fost furata si.. nici nu si-a dorit asa ceva.:)
Acum urmeaza sa plece in luna de miere.
Spre mare? Sau spre munte? Sau poate luam avionul spre o destinatie exotica?
Oricare varianta este posibila. Se afla in resortul Saftica, la 5 km de aeroport si 15 km de Arcul de Triumf. De aici, pot porni catre orice destinatie.

A fost o comedie romantica, savuroasa si "filmul" a fost primit cu bucurie de catre cei prezenti la eveniment. L-au savurat in avanpremiera si il revad cu drag, pe dvd, de cate ori au ocazia.


http://super-blog.eu/proba-13-o-nunta-ca-in-filme/

2 comments :

ina spunea... [Raspunde]

La paragraful de la ora 18 am citit o fraza de vreo 10 ori, nu înțelegeam ce nevoie mirii de cea de-a doua soție. În cele din urma am înțeles ca era vorba de șotie. ☺

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina hahahahaha! In primul rand sa ma ierti ca iti raspund cu intarziere. eu moderez direct din mail comentariile. Si uneori se pare ca blogger uita sa ma anunte :D.

Aaa NUNTA. Eu imi doresc o nunta simpla. Nuntile astea nu prea sunt apreciate (nu stiu de ce). Nici macar artificii nu vreau - poate un joc placut de lumini. Atat.
Cand am recitit articolul, inainte sa il public, am sesizat ca "sotia", "sotiile", "sotie" - ar putea capta atentia :)). Si-am zis, mai... hai ca ar fi amuzant, pana la urma. Sper doar ca te-ai amuzat si tu.. hahaha!

Trimiteți un comentariu