sâmbătă, 9 aprilie 2016

#16 "Despre Credit"




Cum câștigi credit în mediul online?
O intrebare ce si-a facut inopinat aparitia. A fost intr-atat de neasteptata, incat un stol de ganduri si idei au navalit din toate partile, pretinzand ca detin solutia, adevarul absolut si reteta de succes pentru un articol de nota 100. 
Veniti-va in fire, acela e deja dat! Le-am zis scurt, si le-am trimis la plimbare.
Liniste si pace.
A functionat! Dar, ce repede s-au risipit!! Mai bine, erau doar niste interesateAcum pot in sfarsit sa incerc sa inteleg intrebarea si sa pornesc in cautarea raspunsului, mi-am zis.
Am intarziat? se auzi un glas de copil si, o mogaldeata mica, purtand o sapca de Gavroche, isi facu aparitia alaturi de mine. Ce tema avem azi?
Mai copile... azi se pare ca nu ne jucam. I-am raspuns, absorbita de intrebare. Habar nu am ce putem desena.
Atunci, pot sa desenez ce vreau eu?
Faci cum vrei.

https://dexonline.ro/definitie/credit

Credit.... oricum l-as intoarce si rasuci pe toate fetele, ajung la acelasi rezultat. Niciodata nu mi-am pus problema de a castiga asa ceva (in fine, nu mi-am pus problema castigului, in general) prin blogul meu. De fapt, pentru mine credit in blogosfera inseamna ceva putin diferit, se pare. Si se regaseste in decrierea blogului, in meniul din stanga: 



Cu alte cuvinte, ma astept ca daca cineva copiaza ceva de pe blog, sau se inspira, sa precizeze sursa. Acesta este creditul pe care consider ca ar trebui sa il primesc: recunoastere pentru "ceva ce am facut", ceva apreciat si preluat de altcineva. Mai exact: nu iti insuti ceea ce nu iti apartine, ia cu imprumut. La fel cum facem cu citatele, de exemplu - precizam sursa.


https://dexonline.ro/definitie/credit


Pe langa imprumut si datorie, credit-ul este sinonim cu o multime de alte cuvinte. Nu este un cuvant deloc simplu; are mai multe intelesuri decat literele ce il compun. Dar, cu putin ajutor, poti afla lucruri folositoare, care sa deschida porti, sa implineasca visuri si sa faca imposibilul mai scurt cu doua litere. Primele doua.


Credit de nevoi personale - nelimitat, nerambursabil, gratuit in... bucurii. Asta ofer eu. Bucurii mai mici si mai mari. Stropi de suflet, vise, ganduri, idei, solutii, informatii... copilarie. Gratis.
Imposibil! Se trezi un gand.
Nothing is impossible spun Westlife intr-o piesa! l-am risipit inainte de a mai adauga ceva. 
O fi gratis, dar nimic nu este gratuit! mi se adresa copilul ce desena de zor pe tableta grafica. 
Dar te asigur ca asa este. Uite exista oameni care gasesc o cale de a oferi gratis celorlalti solutii. De exemplu solutia potrivita pentru a-si putea transforma un vis in realitate.
Cine? ma privi neincrezator.
Brokerii de la AVBS Credit. Si inainte sa ma intrerupi, iti spun si de ce. Pentru ca sunt platiti de catre institutiile pe care le reprezinta. Si gandeste-te putin: daca partenerii lor ii platesc pentru serviciile de intermediere a creditelor bancare inseamna un singur lucru - sunt foarte buni. 
Si cum te avantajeaza asta pe tine? intreba copilul, fixandu-ma atent.
E simplu! Sa zicem ca vrei un credit de prima casa! Ei te ajuta sa il gasesti pe cel mai potrivit in cunostinta de cauza,in functie de care sunt posibilitatile tale financiare, dar si planurile tale de viitor. Gandeste-te! Este in interesul tuturor ca tu sa iti poti indeplini pe termen lung obligatiile. Intelegi? l-am intrebat.
Da ... ai dreptate! Creditul il poti obtine usor, dar trebuie sa il si poti pastra.



A terminat de desenat si a plecat. Ma gandesc la ce a spus la final. Eu ofer gratuit bucurie. In mine si in proiectul meu se investesc incredere, apreciere, atentie, respect si poate cel mai important.. prietenie. Iar eu investesc in blog timp, rabdare si speranta.
Prin el ma fac auzita, prin el incerc sa ajut atunci cand pot, prin el aduc informatii ce se pot dovedi utile, prin el incerc sa protejez natura si invit la dezvoltarea creativitatii. Tot prin el am incercat sa imi reprezint onorabil tara, in concursuri internationale.
Datorita lui am cunoscut oameni minunati, talentati si frumosi pe care ii admir si de la care am mereu cate ceva nou de invatat.


Concluzie: Cand vine vorba de credite pastreaza increderea, cunoaste-ti si respecta-ti obligatiile si fii responsabil!



0 comments :

Trimiteți un comentariu