joi, 14 aprilie 2016

Tutorial: Suport Floare pentru Flori


Buna :)!!
Am cateva bete simple de sustinere la orhidee. E timpul sa fac cateva decoratiuni pe care sa le aplic in varf. cu siguranta pe lista se afla simpaticele floricele realizate anul trecut. Daca sunteti si voi in cautare de decoratiuni care sa impodobeasca ghivecele, iata o solutie simpla, usor de realizat, de efect.

Aveti nevoie de: 
-1 creion si o foarfeca, 
- cartonul de la prosoapele de hartie folosite in bucatarie (sau de la hartie igienica, pana la urma), 
- lipici / banda adeziva / capsator, 
- culori acrilice si pensula,
- ceva de pus in mijloc (eu am folosit o feliuta de dop de pluta, dar puteti folosi orice doriti :D),
- bat / crengute (pentru ca tot se tund pomii) 
Alegeti dimensiunea grosimii petalei. Eu am format floarea din sapte petale. Decupati cu grija petalele. Uneori se deslipeste cartonul (depinde de cat de gros este, ce calitate are etc). Eu am avut grija dupa ce am taiat petalele sa lipsec portiunile dezlipite - daca faceti mai multe flori pana cand veti termina de taiat toate petalele se vor usca cele care au avut nevoie de ajustari.

Lipiciul l-am folosit mai mult pentru a corecta, dupa cum am spus, micile probleme. Pentru a lipi petalele intre ele am folosit banda dubla adeziva. Daca vi se pare ca in timp incepe sa cedeze banda, puteti capsa petalele intre ele. Eu am patit asa ceva doar la Curcubeul Florilor dupa ce a atarnat mai bine de un an la intrarea in balcon. :D. Le-am capsat si arata perfect :).
Se pot realiza tot felul de decoratiui din acest material - va puteti juca si realiza si mici "tablouri" - de exemplu o floare si un fluture. Cele doua bete sunt tije uscate de la orhideele mele. O astfel de tija am folosit la Curcubeul Florilor despre care am amintit mai sus.

Iata cum ar arata o floare pe o crenguta (de corcodus)! Mai trebuie vopsita si decoratiunea e gata ;).

Si pentru ca a venit vorba de vopsea - eu am folosit acrilice. Se comporta foarte bine. Nu recomand tempera (sau vopsea pe baza de apa) pentru ca apa in exces va deforma materialul de baza.

Nu am folosit niciun fel de lac si nici nu am avut probleme din acest motiv. Balconul meu este inchis - deci nu risca sa fie "plouate". Tijele de la orhidee sunt absolut minunate ca suporti.

Acest tutorial a fost realizat pentru Revista Atelierul anul trecut : Tutorial: Suport cu floare pentru flori.  :) Daca v-a inspirat, mi-ar placea sa va admir proiectele - dati-mi de veste :D.
Pe curand!!

7 comments :

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza da si eu am vazut!! Cel mai tare proiect era o decoratiune vopsita in negru. Semana cu un grilaj maur ;)).
Serios?:D Hmmm noi in clasele mici nu prea aveam cum face asta - hartia nu avea la mijloc centru (din aia pe stil vechi..lol). :D

.✿*E LENA*✿. spunea... [Raspunde]

Foarte drăguță floarea,îmi place cum a ieșit!
O zi excelentă îți doresc!
Cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@♥ E LENA ♥ multumesc mult :)!!
Ma bucur ca iti place:) !
O zi minunata sa avem :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza aaa atunci da :D. Hihihih ;)).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza eram intr-a treia cand au apus ;). Abia ce devenisem pionier in privara acelui an :P.

Cristina DRagomir spunea... [Raspunde]

uite de asta zic eu ca sunt lipsita de imaginatie. Nu mi-ar fi dat niciodata prin cap sa fac asa ceva cu bucatica aia de carton.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristina Dragomir Asta e "mic copil" pe langa decoratiunea pe care am vazut-o eu pe net - ziceai ca este din metal, un fel de dantelarie :D.
Stii ce am mai facut din cartoane de gen? :D Un fel de galetuse pentru pomul de craciun.

http://www.blog.copilarim.ro/2012/12/ca-08-decoratiuni-de-craciun.html

Trimiteți un comentariu