sâmbătă, 2 aprilie 2016

#14 "În balcon am.... Inimioare. Ghid Practic."


 ” Număr zilele, număr orele, cât mai am s-aștept ca să pun tapet! Zilele, orele... aștept...”

Bine, nu stau chiar degeaba! Mi-am actualizat în primul rând visual board-ul virtual - un fel de ”panou al dorințelor”. Am adăugat cele două polițe pe care am flori și uite așa am mai făcut un pas. Cât de bine va arata în realitate!!

V-am povestit deja câte ceva despre planurile noastre de renovare din acest an. Cum primăvara și-a intrat în drepturi și aproape s-a transformat în prima vară, îmi petrec tot mai mult timp în balcon, îngrijind florile, măsurând, calculând și desenând. Nu mai este mult și vom schimba în sfârșit geamurile și voi putea să mă ocup de finisări. Abia aștept! Întotdeauna m-a plăcut partea de DIY!

Având multe flori trebuie să mă organizez foarte bine pentru a putea finaliza rapid renovarea și a le readuce în căsuța atât de dragă lor. Cu toate acestea nu vreau să mă grăbesc, ci să lucrez în ritmul meu, cu plăcere, eficient.

”Auzi la ea - vrea să pună tapet singură, rapid și eficient!!
 
Nu fiți cârcotași! Nu doar că vreau, dar am să și trec la fapte cât de curând. Am experiență (fericită) cu tapetul și am și (nu tot atât de fericită) cu vopseaua lavabilă. Am fost nevoită să ”repar” un perete întreg în balcon la scurt timp după ce fusese ”văruit”.

Așa, în fotografii, arată foarte frumos, nu? Ei bine, la fel și pe haine! Deși, după mai bine de zece ani, mă așteptam să își fi epuizat resursele.

Cred că pentru mine s-a inventat tapetul (prin secolul al optsprezecelea ce e drept )! Nu îl văd demodându-se nicicând și pot să mă rezem linistită de perete, dacă simt nevoia de un sprijin când vreau să mă las purtată de vise prin mini grădina mea din balcon.
 
Dar, mai bine, să vă povestesc cum mă organizez și care este  ”planul de bătaie” - poate vă inspir și treceți și voi la fapte! :)

În primul rând am măsurat suprafața pe care voi aplica tapetul. Astfel știu sigur că două role de Tapet Kidz vor fi mai mult decât suficiente. De fapt, una ar ajunge la limită - motivul pentru care voi lua două este unul simplu: există oricând posibilitatea să fac mici greșeli și atunci este bine să am o rezervă la dispoziție.


În plus, mai am câteva idei pe care vreau să le pun în aplicare. Una ar fi: să lipesc în partea de jos a ușii de lemn dinspre cameră o fașie de tapet. Va fi încadrată de rama de lemn și va schimba cu totul aspectul ușii. Trebuie să mă credeți deocamdată pe cuvânt, pentru că nu am poze, fiind în stadiu de proiect. Vorbesc însă din experiență. Avem deja, în hol, o combinație asemănătoare. Arată extraordinar de bine!!

Următorul pas este să îmi reînprospătez cunoștințele și aici am un aliat de nădejde - Diego! Am găsit pe site zece sfaturi extrem de utile. Dacă aveți de gând să porniți în această eventură frumoasă (indiferent daca alegeți tapet de hârtie, sau vlies ) primul lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este: numărul de fabricație.

Hehe, tocmai mi-am amintit o întâmplare din perioada în care am pus tapet în sufragerie. Când mai aveam 2-3 fâșii de lipit, am realizat că ultima rolă avea alt cod, alt număr de fabricație și implicit o altă nuanță de bază. Am observat când deja ne pregateam să lipim prima fășie.... Vorba aceea ”șoc și groază”:
Nu vi se pare ca fâșia aceasta este mai închisă la culoare? 
Să fie oare de la cum pică lumina pe perete? Sau...
Sau nu! E de la codul numărul de fabricație diferit!  

Ne-am amuzat copios după ce am depistat impostorul. Nici acum nu ne-am lămurit cum de a ajuns în cosul de cumpăraturi. Probabil că a vrut să ne saboteze. ;). Am avut însă noroc pentru ca am găsit încă o rolă din seria pe care o utilizasem. Altfel, probabil am fi fost nevoiți să o luăm de la capăt.

Apoi am profitat de timpul liber și am citit despre cum se montează tapetul. Mi-am trecut  adezivul pentru lipirea tapetelor de hârtie pe lista de cumpărături. Imi mai trebuie o rolă pentru nivelare și pensule (pe care deja le am în cutia cu unelte).

- Și nu uitați de cardul de fidelitate !! Le-am zis părinților când au plecat la magazinul Diego din oraș. I-am trimis în ”recunoaștere”. Cred însă că voi avea de așteptat până revin. Cum consilierea se face la o ceașcă de cafea delicioasă, probabil va mai dura ceva timp.

Am bifat totuși următorul punct de pe listă. Nu vreau cardul doar pentru că este roșu, să îl am la colecție sau pentru a curăța geamul mașinii când îngheață iarna! Îl vreau pentru că, odată cu el, vin o mulțime de avantaje reale!
Servicii DIEGO unice, oferite exclusiv posesorilor acestui card, sau promoţii lunare excepţionale cu reduceri de până la 50 la sută sunt doar două dintre ”dotările sale”. Iar eu am mai adunat un ”car de vise” pentru amenajarea balconului - așadar am nevoie de el, să mă susțină (și să fiu anunțată în timp util de reduceri :D).


Și pentru că am amintit de vise, nu vi se pare și vouă că mi s-a decolorat curcubeul de la Violetă? Da.... Am nevoie de un curcubeu nou, rezistent și practic. Pe care să plutesc... adică pășesc


Inițial voiam un covor, dar, pentru că am citit eu că  în cazul achiziţionării de  mochete şi traverse, produsele se taie gratuit la dimensiunile solicitate,  mi-a încolțit ideea de a lua mai degrabă o traversă - Galaxy Stripe.

Totul depinde însă de cum vom aranja peretele dinspre exterior. Dacă voi recupera 10 cm din lățime voi putea lua traversa, dacă nu, planul de rezervă -sau B: o mochetă. Am văzut una verde, care seamănă puțin cu iarba artificială. Se numește Editor - ce nume predestinat. Ar fi „editată” cu succes de către special specialiștii de la Diego! Tăierea pe dimensiuni este gratuită, după cum spuneam, iar surfilarea la un preț promoțional fără concurență. În plus mi-aș putea achiziționa și restul de elemente pentru a o fixa (colțuri, plintă, accesorii în culori care să se potrovească cromatic).

Mai rămâne să îmi aleg o galerie și sină pentru perdea , după ce montăm rama și geamurile. Ce bine că există și - solutii personalizate. Vreau să îmi izolez tavanul și galeriile clasice nu se potrivesc! Mi-ar plăcea mult galeria cu șnur flexo.
Eheee... și uite așa, de la tapetul cu inimioare pe care urmează să îl lipesc pe pereți am ajuns să îmi redecorez balconul cu totul! :)
Și știți de ce? Pentru că la Diego găsești o gamă largă și complexă de finisaje de calitate superioară și, odată ce începi să te aventurezi în renovări de genul do it yourself, adică unde tu decizi (cu ajutorul sfaturilor primite de la specialiști) cum și în ce ritm se întâmplă schimbarea, parcă nu îți mai vine să te oprești. Atâtea variante și atâtea idei încât... să tot renovezi. :)!!

http://super-blog.eu/proba-14-fii-propriul-tau-specialist-in-finisare/

3 comments :

Cristina DRagomir spunea... [Raspunde]

eu am doua maini stangi cand vine vorba de proiecte de genul asta. Am mare noroc cu sotul meu care se pricepe la orice. Daca ii dai materiale, scule si o idee, pune imediat in practica.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristina Dragomir Eu abia astept tapetul :))! Din bucatele vreau sa lipesc pe niste dvd-uri/cd-uri expirate si sa fac un fel de chestii de atarnat.... Numai sa il cumpere ai mei mai repede :D. Ehh inca putin. Rabdare, rabdare. :P

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza daaa sunt multe si sunt minunate. Si am si una usor parfumata. Dar un parfum asa.. suav. :)

Asa-i ca fain tapetul cu inimioare ? :D. Si li se potriveste de minune. Sper sa intru in renovare cat mai curand. Si cand voi termina vin cu poze ;)).

Hmm orhideele nu au chiar pamant. E mai degraba un amestec de scoarte uscate. Se gaseste deja pregatit la magazin. Si eu va trebui sa "improspatez" ce au ale mele. Plus ca unele au crescut si am si un pui :D si va trebui sa le transfer.

Am inteles ca le plac si ghivecele de ceramica (dar iti recomand unul cu g gauri - au mare nevoie de aer, sa le respire radacinile). Sau poti opta tot pentru unul de plastic, transparent si cu gaurele pe parti - asa vei observa mai usor cat de multa apa au, sau daca e nevoie de ceva anume.

Stii ce am mai pus eu pe langa amestecul lor original? Dop de pluta taiat bucatele mici. :D

Trimiteți un comentariu