vineri, 11 martie 2016

#03 "Casa mea.. de VIS"



Cand vine vorba de renovari si amenajari interioare ma implic total. Ma agit, caut, potrivesc, fac planuri, cantaresc plusuri si minusuri.. Tot tacamul. La final sunt "sleita de puteri" dar si rezultatul este pe masura. 
Ultima data cand am intrat intr-o astfel de aventura a fost acum 7 ani, cand am renovat sufrageria si "balconu-i din dotare". Imi amintesc si acum alergatura, orele petrecute prin diferite magazine... Ce de timp pierdut!! Practic a trebuit sa luam toate magazinele de profil la rand, pentru ca nu stiam ce se gaseste intr-o parte si ce in alta. Plus ca aveam pregatite o gramada de planuri de rezerva (b,c,d...etc) in cazul in care nu mai gaseam ce doream in tot acel du-te vino.

Perspectiva unei noi aventuri in care practic "orbecai" si pierzi timp nu ma prea incanta. Zilele trecute insa, in timp ce faceam planuri si ne sfatuiam in legatura cu renovarea pe care am programat-o pentru acest an, ma gandeam din nou, cat de util ar fi un magazin cu produse pentru amenajari interioare care sa aiba si un site bine pus la punct, servicii de consiliere si posibilitatea de a personaliza anumite obiecte (de exemplu covoare sau perdele, draperii). Si cum mai visam cu ochii deschisi.... apare si site-ul!!! Asa ca ultimele cateva ore le-am petrecut "navigand", descoperind si pregatind deja doua variante pentru incaperile ce urmeaza sa fie renovate. Abia astept week-end-ul pentru a face planuri impreuna cu parintii :D!


M-am grabit sa imi salvez optiunile in doua colaje - sa vi le arat si voua. Exista insa o varianta mai putin consumatoare de timp. Se poate crea cont pe site si se pot salva in lista de cumparaturi obiectele dorite. Acea lista se poate trimite pe mail, printa si / sau trimite catre cel mai apropiat magazin de desfacere. Si se poate primi consultanta (ceea ce mi se pare foarte util - pana ajungi sa vezi cum sunt materialele, deja iti poti face o idee daca se potrivesc sau nu; poti afla amanunte despre ele si poti stii ce poate fi personalizat - asadar vii pregatit cu dimensiunile necesare).

Pentru inceput m-am gandit la bucatarie. Foarte multe schimbari in aranjamentul actual nu as vrea sa facem. De aceea cautam in principiu doar elementele de baza care trebuie schimbate: tapet, gresie (sau parchet), draperii si... ceva nou: un covoras. Recunosc, ideea de a pune un covoras mi-a venit in timp ce navigam prin categoria covoare si am descoperit colectia Tulipo. Mi-a placut foarte mult Moderno Wave - cred ca s-ar potrivi foarte bine pentru locul in care se ia masa - imi amintesc cand eram mici ce mult ne placea sa ne descaltam si sa ne odihnim picioarele pe covor, cand mancam. Intre timp gresia a luat locul cimentului, covorul a disparut si... poate ar fi timpul sa se intoarca. O strategie in acest sens ar fi sa punem in locul unde se ia masa parchet. Am gasit in gama woodstep unul care se potriveste perfect cromaticii alese. 
Am ales apoi draperiile - odata achizitionate din magazin beneficiaza de tivire gratuita. :D
In cele din urma am gasit si un tapet potrivit pentru bucatarie. Cel pe care il avem acum este foarte frumos si trebuia sa gasesc ceva ce ar putea sa il inlocuiasca... Greu, tare greu. De cand tot caut. O varianta de luat in seama este insa Tapetul Marseille. Mai ramane sa vedem cum se comporta si daca se poate pune in bucatarie (cel de acum este din hartie si s-a comportat exemplar).

Imediat ce am terminat planul pentru bucatarie m-am rasfatat si eu putin. Urmeaza sa imi renovez si eu balconul si in loc de vopsea lavabila vreau sa imi pun tapet! Am gasit unul de hartie, la categora de tapet pentru copii! Daca nu as avea deja tapetul cu nori in camera mea....
Dar mi se pare perfect pentru balconasul meu. Si pentru ca astfel peretii ar fi in continuare luminosi (mai calzi - tapetul de hartie este formidabil), ma gandeam sa aduc si un plus de culoare vie, prin intermediul unui covor in culorile curcubeului.

Urmeaza sa mai navigam pe site, sa ne sfatuim si cand ne hotaram sa vizitam si magazinul. Am descoperit cu entuziasm ca exista unul si la noi in oras ;).
Ahhhh dintr-o data renovarea devine mai frumoasa.... :D.
Promit sa va arat si voua cum va arata balconul cand este gata! Cel putin la tapetul cu inimioare nu am de gand sa negociez. Hehe!


ps: Era cat pe ce sa uit!! Diego. Si mult spor la amenajarea casei voastre de VIS!

http://super-blog.eu/proba-3-imaginatie-si-creativitate-pentru-casa-ta-de-vis/

0 comments :

Trimiteți un comentariu