joi, 17 martie 2016

#06 "Bun Venit in.... Animatia"

Dincolo de nori se afla Taramul Imaginatiei. Acesta pluteste pe Curcubeul a carui reflectie o vedem noi pe cer, cand Ploaia inceteaza si apare Soarele
De unde stiu? Ohhh... S-a intamplat demult, tare demult, in copilarie, in timp ce priveam fascinata primul desen animat, la televizorul alb-negru, aflat pe bufet. Atunci, cateva personaje simpatice, incercau sa imi dea de inteles ca, odata ce voi vizita acel taram, ma voi putea alatura lor si ne vom distra impreuna.


Dupa o furtuna napraznica (asemanatoare cu cele provocate de Sabrina, in calatoriile Lidiei ), am reusit sa patrund in acel taram. Mi-a fost de ajutor Pasarea de foc - Hi No Tori. Ea vorbea japoneza, dar ne-am inteles pana la urma.

Odata ajunsa in acel taram magic al Imaginatiei (care plutea aidoma Laputei, pe cer), am primit o parola (facandu-ma sa ma simt, in timp, asemeni planetarilor lui Captain Planet) si am putut calatorii oricand imi doream intr-un univers paralel: in Animatia.


In aceasta lume domneste bucuria - toti locuitorii fiind prieteni. Motivul pentru care se intampla si lucruri triste, sau intalnim personaje negative este unul simplu: rolul desenelor este de a ne invata mereu cate ceva. Cum sa facem diferenta intre Bine si Rau, de exemplu. Dar, in realitate, ei se distreaza toti, de minune.


Nu ma credeti? Am descoperit acest lucru destul de recent, cand am aflat ca, si realitatea animata poate fi modificata, destul de usor (in principiu cu creion pe hartie, ar completa Ordy, daca v-o mai amintiti!). Cei care mi-au aratat acest lucru, au fost chiar Serifii Stelari. Cine ar fi crezut ca, de fapt, aceasta nici macar nu este identitatea lor adevarata? In Anime, au debutat ca Muschetarii Stelari ai lui Bismark, cunoscut noua drept Ramrod. Ce ti-e si cu numele acestea! Cum te induc in eroare!




Cel mai mare dar al desenelor animate acesta a fost, pentru mine. A inceput datorita serialelor pe care le asteptam cu nerabdare, imaginandu-mi ce s-ar mai putea intampla pana la urmatoarea intalnire si continua si acum, cand pot sa le urmaresc in voie, pe unele reusind chiar sa le adun intr-o colectie de Dvd-uri.



Vreau sa o completez cu Hotel Transilvania 2, Sta sa ploua cu Chiftele  (1 si 2) si ... Stuart Little , poate cea mai puternica dovada a existenei Animatiei: oameni si desene traind aventuri de poveste. Le-am gasit la Empire Film.




Diseara o vizitez pe Sandy! Sa copilarim frumos, in Animatia :).


http://super-blog.eu/proba-6-animatii-care-v-au-marcat-copilaria/

2 comments :

Cristina DRagomir spunea... [Raspunde]

Cand incepea Sandy Bell nu mai misca nici musca in casa. Erau singurele momente in care stateam potolita.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristina Dragomir Imediat inainte sa inceapa se auzeau Bunicile si mamicile la geam si ne evaporam din spatele blocului intr-o clipa :).
Ce amintiri frumoase!! :)

Trimiteți un comentariu