duminică, 27 martie 2016

Robin Hood


Buna!!
Astazi calatorim in Anglia - pe urmele lui Robin Hood. Am vazut destul de multe ecranizari ale acestei legende. Cu siguranta si voi cunoasteti cateva. Unele comice, altele serioase - atat filme, cat si animatii. :)
Astazi vom mai descoperi o varianta, impreuna!

vido via youtube
Rezumat
Seriful de Nottingham era un personaj crud si le facea viata grea locuitorilor tinutului. In Padurea Sherwood se afla insa Robin Hood, cel care alaturi de o mana de oameni curajosi incerca sa faca dreptate celor napastuiti.
Serifului nu ii erau deloc indiferente actiunile prin care Robin Hood ii apara pe locuitori de soldati. Si cauta o cale prin care sa scape de iscusitul Robin, mai ales ca acesta devenea din ce in ce mai puternic, dupa ce i s-au alatura Parintele si Micul John
Pentru a-l captura seriful a venit cu un viclesug: a organizat un turnir de tras cu arcul, convins fiind ca Robin va participa, el fiind cel mai vestit pentru indemanarea cu care manuia arcul si sageata. Astfel sa il captureze. Nu mare i-a fost serifului mirarea cand printre cei inscrisi nu a vazut pe nimeni care sa poata semana cu arcasul pe care il cauta. 
Cei inscrisi in concurs au fost eliminati unul cate unul in probe eliminatorii, pana cand au mai ramas doi concurenti: un arcas priceput, tanar si un batranel care nu prezeta mare importanta. Insa acela s-a dovedit a fi foarte iscusit - iar seriful a realizat ca era nimeni altul decat Robin hood, deghizat.
De indata ce a fost demascat, Robin a fost capturat si urma sa fie executata, prin spanzuratoare. Oamenii sai i-au venit insa in ajutor si a inceput o adevarata batalie intre trupele serifului si acestia. Nici Robin nu a stat deoparte. Acesta a pornit pe urmele serifului si, in urma unui duel, l-a ucis.
Oamenii din tinut au fost eliberati de sub domnia unui tiran, iar traiul le-a devenit dulce si linistit.


0 comments :

Trimiteți un comentariu