vineri, 25 martie 2016

#10 "Un Buchet de Dragoste Perfecta"



Lalele!... Este timpul lor, deja! se gandi Anemona zambind. Cred ca in gradina si in sera este acum o nebunie de culoare! isi spuse,  in timp ce fotografia florile asezate in glastra. Maine imi voi imprima fotografia si o voi purta cu mine, in agenda - asa voi fi sigura ca tristetea nu imi va da tarcoale si nu voi fi niciodata singura. 
Anemona este studenta in anul intai la Facultatea de Biologie, sectia Botanica si Microbiologie. Familia ei locuieste in orasul lalelelor si detine o mica sera de flori. Sora mai mica a Anemonei se pregateste pentru examenul de bacalaureat si pentru admirea la Universitatea Nationala de Arte, unde urmeaza sa studieze Design-ul. Visul celor doua surori este sa isi deschida o florarie in orasul natal, dar nu orice florarie, ci una de poveste.


In urma cu 14 ani, intr-o zi senina de primavara, cele doua surori se jucau in curtea casei. Mama lor iubea foarte mult florile si amenajase o gradinita marginita de pietre vopsite cu var alb. Gradina arata ca o  floare formata din: centru - in care se aflau flori albe si galbene, si petale in interiorul carora plantase flori in degrade. Privita din casa, gradina mamei parea o floare cu sapte culori.

Anemona si Margarea se pregateau sa intre in casa cand, din senin, s-a iscat un vant ciudat ce semana cu o tornada. Cand praful s-a risipit, pe cararea care ducea la gradinta cu flori, isi facuse aparitia o tanara insotita de ... un domn corpolent, care semana cu un bursuc.
- Boris!! Vrei sa imi explici ce inseamna asta?? striga aceasta pe un ton autoritar catre cel care o insotea.
- Va rog sa ma iertati domnisoara Sabrina! Dar de sus, din Imparatia florilor, seamana perfect cu Floarea cu sapte culori. Am crezut ca....
- Sa nu mai crezi nimic!! M-ai facut sa bat atata cale pana aici... Degeaba! se infurie aceasta, lasand doua riduri sa ii apara in coltul ochiului stang. Uite ce ai facut!! Imi apar riduri!!

- Ce s-a intamplat? mama fetelori iesi in graba din casa, unde pregatea masa. Vazandu-i insa pe cei doi intrusi, inlemni pe loc.
- Cine este responsabil de..... OROAREA aceasta? i se adresa Sabrina, aratand spre gradina. Ah, nu este nevoie sa raspundeti - nu am timp de pierdut! continua, inainte ca cineva sa poata schita vreun gest. Apoi, ridica mainile spre cer si se invalui in acelasi nor ciudat, de praf violet, formand o mica tornada, care insa crescu in intensitate, facandu-le pe mama si fiice sa se adaposteasca in casa. Dupa cateva minute praful disparu si cele trei iesira in curte.

-Oh... nu! Gradina!! suspinara in cor, privind spre locul plin de flori si veselie, din care ramasesera doar pietrele vopsite cu var.


- Oh... am ajuns prea tarziu!! exclama o fetita blonda, insotita de un catel si o pisicuta. Ne pare farte rau!! Dar nu va faceti griji, va vom ajuta sa refaceti gradina. Uite Violeta - am adus cu noi bulbi de lalele !!

Anemona si Margareta nu intelegeau prea bine ce se intampla. Nu stiau nici de unde o cunostea fetita blonda pe mama lor si nici de unde aparuse, la fel de neasteptat ca si vizitatorii de mai inainte, dar se bucurau ca pe fata mamei lor revenise zambetul si se alaturara pentru a planta bulbii de lalea. 
Dupa ce au terminat, fetita blonda si-a luat ramas bun si inainte de a pleca, i-a spus Violetei: Te asteptam cu drag in Floraria bunicilor!!

- Aceasta este prietena mea, Lidia. Rupse Violeta tacerea si se indrepta spre veranda. Se intoarse apoi cu o fotografie in care aparea fetita blonda, intr-o incapere cu flori, care parea rupta din povesti. Aceasta este Floraria! continua ea, apoi se indrepta spre casa, urmata de fetele ei. Este un loc fermecat!

sursa foto-www. livrarefloribucuresti.ro


- Maine avem un test dificil!! 
- Hei, Anemona, au fost parintii tai pe aici?
- Ce buchet minunat de lalele!!
Colegele de camin si studii ale Anemonei intrara in camera alungand linistea cu vocile lor vesele. 
- Nu, lalelele acestea minunate au sosit astazi prin curier de la o  florarie online. Este atat de frumos sa primesti flori cadou!! le raspune Anemona. 
- Cum? Flori la domiciliu ? De la cine?
- Pentru cine? 
- Cu ce ocazie?
Izbucnira cele trei fete, parca sicroninzandu-si vocile, intr-o avalansa de intrebari.

sursa foto-www. livrarefloribucuresti.ro

Anemona zambi si le raspunse:
- Lalele sunt pentru noi! Pe hartia pe care o avea curierul scria simplu: livrare buchete lalele in Bucuresti
Dar nu reusi sa termine ce avea de spus, ca fu intrerupta de corul celor trei voci:
- Intotdeauna am visat sa primesc un buchet... de flori de la un admirator secret. Credeti ca este colegul nostru de GRUPA? 
- Curier flori? Cum arata?
- Era vesel, nu? Cum poate fi un om care se ocupa cu livrari buchete de flori?
Anemona astepta ca avalansa de intrebari sa inceteze, apoi relua pe un ton calm, zambind misteriors:
- Cred ca cine ni le-a trimis a vrut sa ne reaminteasca motivul pentru care studiem botanica - dragostea pe care o purtam florilor, care la randul lor ne aduc bucurie si ne infrumuseteaza viata. Cu un simplu gest a reusit sa ne motiveze si sa ne incurajeze pentru a trece cu brio peste testul de maine.

sursa foto-www. livrarefloribucuresti.ro


Seara, inainte de culcare, Anemona reciti mesajul primit pe felicitarea ce insotise buchetul de lalele. 
 " Draga Anemona, 
Sunt sigura ca iti este dor de casa, de gradina voastra cu lalele, dar sa stii ca exista flori in Bucuresti. Poate nu ai avut timp sa le observi, fiind prea ocupata cu studiul. 
Iti trimit un buchet de dragoste perfecta - minunate lalele multicolore, sa iti infrumuseteze casa si viata. Imparte bucuria ta cu cele trei colege. 
Multa bafta maine la test,
Lidia
ps: Mereu am vrut sa fac o surpriza cuiva drag comandand flori online! :D Trebuie sa incerci si tu odata!! "
http://super-blog.eu/proba-10-buchete-surpriza-flori-livrate-acasa-sau-la-birou/

0 comments :

Trimiteți un comentariu