duminică, 13 martie 2016

Mongos e il re delle scimmie (Mongos si regele maimutelor)


Buna!! Iata ca ne revedem duminica cu un animat ;)). Am ajuns la episodul 161 al serialului Cele mai frumoase povesti din lume. Astazi calatorim in India!

Video via youtube
Rezumat

Ati mancat vreodata mango? Eu recunosc, pana acum, nu.
Ei bine... Demult, in nordul Indiei, undeva la poalele muntelui Himalaya, se afla copac mare! In el locuiau o gramada de urangutani care se bucurau de fructele dulci si zemoase de mango.
Regele lor era un exemplar puternic, cu un suflet mare, vesnic preocupat de bunastarea si fericirea tuturor.
Intr-o zi, unul dintre urangutani a scapat un fruct in Gange. Fructul a ajuns purtat de apele fluviului in oras, fiind pescuit de niste copilasi. 
Regele a fost atras de harmalaia facuta de copiii entuziasmati de descoperirea facuta si porunceste sa ii fie adus fructul. Pentru ca ii era necunoscut, regele il cheama pe batranul intelept. acesta ii spune ca este vorba despre un fruct dulce si bun care creste la poalele muntelui Himalaya.
Regele pleaca insotit de osteni pe urmele deliciosului fruct. Era convins ca daca vor urma cursul fluviuliu vor gasi si pomul respectiv.
Ajunsi intr-un loc periculos, o barca se izbeste de stanci rasturnandu-se, dar regele isi continua calatoria si nu isi salveaza soldatii. In acel timp, urangutanii petreceau in liniste in copacul lor roditor. 
La un moment dat, dupa 2 saptamani regele a ajuns la copac. Vazandu-l si realizand primejdia, regele maimutelor le ordona acestora sa se ascunda in padure.
In acelasi timp, regele le ordona soldatilor sa adune toate fructele, fara a lasa macar unul. Noaptea regele si soldatii adorm. Maimutele se apropie sa manance fructele, dar una dintre ele rastoarna cosurile si il trezeste pe  regele. Acesta ii pune pe soldati sa prinda hotii, dar, fiind noapte, nu reusesc sa ii nimereasca. 
Stiind ca pe timpul zilei sunt in mare primejdie, regelui maimutelor ii vine o idee: sa realizeze un franghie din liane si sa traverseze in partea cealalta a raului, peste malurile abrupte. Dar, grabindu-se, au facut prea scurta coarda. Regele a fost nevoit sa o tina. 
Vazand cum regele maimutelor se sacrifica tinand franghia pana ce trece si ultima maimuta regele este induiosat. Nu intelege de ce, cand au reusit sa se salveze aproape toti urangutanii regele lor a ramas tinand strans franghia.  Atunci observa in pom un ultim urangutan, paralizat de frica. Si porunceste soldatilor sa il faca sa traverseze si el, gandindu-se ca astfel se va salva si conducatorul maimutelor, ranit de o sageata.
In cele din urma insa, regele maimutelor a cazut in apa si desi soldatii au fost trimisi sa il salveze, a pierdut lupta si s-a stins.
Privindu-l, regele a observat ca urangutanul avea o fata senina. Emotiona, acesta t si isi da seama ce inseamna cu adevarat sa fii rege si regeta felul egoist in care s-a comportat pana atunci.
Se intoarce in oras fara a duce cu el nici macar un fruct. Lectia primita i-a fost de folos si a devenit un rege intelept si adorat de toti.

0 comments :

Trimiteți un comentariu