sâmbătă, 2 aprilie 2016

#15 " Trei Minute "

 Si iat-o pe Dy, in costum de baie, gata sa infrunte cu eleganta valurile inspumate ale marii. Apoi, intorcandu-se brusc spre noi, ne-a spus, afisand un zambet larg:
In trei minute poti sa faci ce nu faci in 30! Plus inca ceva!!
Un val se sparge la picioarele ei, iar noi cu gurile cascate (admirativ, desigur), ramanem cu prosoapele in mana, aer, sau semi-aranjate pe nisip. Stropi de neagra mare aluneca usor pe pielea ei catifelata, ca de zeita blonda. Efectul WOW!

*

In cele cateva minute in care a lipsit de langa noi - sa tot fi fost vreo trei - a urmat un fel de dialog format mai mult din afirmatii, intrebari retorice si exclamatii:
-Sunt invidioassssa pe... foarte bucuroasa pentru ea! am zis eu cu un nod in gat, incercand sa zambesc, dar rezultatul  semana mai degraba cu o grimasa. 
Parca ar fi adolescenta azi! medita L.
Voua nu vi se pare ca miroase a zmeura?spuse S, in timp ce isi aseza palaria de soare.
Dar cum e posibil?spuse R, netezind suprafata prosopului asezat pe nisip. Chiar trei minute.. e prea de tot!

**

Cu o zi inainte ne intalniseram  in Bucuresti, dupa o perioada foarte lunga. Am hotarat pe loc sa "dam o fuga la mare" - ca pe vremuri. Am ajuns seara tarziu la Olimp si ne-am pus pe chinuit pregatit pentru a doua zi, cand urma sa mergem la plaja. Vreo jumatate de ora s-au auzit masinarii, s-au pregatit benzi de ceara, s-au consumat rezervele de la diverse aparate de tortura indepartat par nedorit. Era un du-te vino, iar la final zaceam ne odihneam pe canapea, obosite dupa acel maraton al durerii epilarii.
Gata, ati terminat? ne-a intrebat Dy linistita, tinand un prosop in mana.
Da! Dar tu ce ai facut pana acum? i-am raspuns noi.
Nu reuseam sa setez alarma! Si nici sa ma hotarasc! Dar nu-i nimic, in trei minute sunt gata!

... trei minute!? Bine, bine!! Ne vedem maine! am raspuns noi pufaind infundat.
Si ce e drept am adormit rapid, fiind obosite. Dy spune ca in trei minute dormeam duse si, trebuie sa o credem: ne-a facut o poza cu telefonul sa vedem si noi "cat eram de dragute".Si pe fundal, se vedea ceasul.


***
Sa stiti ca apa marii este perfecta! ne-a intrerupt Dy. Cred ca mi-a luat mai mult sa ma decid pe care sa o folosesc!! 
Poftim? am intrebat in cor.
Crema depilatoare... de azi de dimineata va comportati ciudat. Mai ales de cand v-am spus ca dupa trei minute, cat am lipsit, v-am gasit dormind duse. Si eu am gandit la fel cand am descoperit noua gama creme depilatoare de la Farmec. Apoi am pensionat-o pe Galbenica! rase si se uita la mine. Ea se uita la mine, eu ma gandesc la geanta de voiaj.
V-am spus si va repet! In trei minute am reusit sa fac ce v-ati chinuit voi sa faceti in treizeci. Plus inca ceva! a concluzionat Dy.

Plus inca ceva...
am murmurat noi
Bineinteles. Cat isi face crema efectul poti sa faci ce vrei!
Si ce ai facut? Curat in baie? zambi R.
Nuuu. Cu crema pe mine? Voiai sa stau apoi sa curat in jur pentru o jumatate de ora? :)). In plus in baie era curat.
Hmmmm! Ai mancat gogosi cu ciocolata! isi dadu cu parerea S.
Glumesti?? Aveam crema cu miros de zmeura pe picioare. Crezi ca aveam nevoie de topping ?:))
Gata stiu! Ai citit cateva pagini din Coelho - am vazut cartea in bagaj! interveni L, sigura pe sine.
Nici macar! In trei minute abia intri in atmosfera creata de carte. Sa ma opresc din citit exact cand e mai interesant ca sa fac dus. No way!

Toate privirile se intoarsera spre mine. Ooops. Acum e acum. Adevarul este ca habar nu am ce ar fi putut sa faca in acele trei minte, cu crema aplicata. Prin casa nu cred ca s-a plimbat. Am verificat de dimineata geanta de voiaj si nu avea urme pe ea [ultima data mi-a aplicat din greseala un sfert de tub pe geanta - de atunci este "hairless" pe o parte]. Sa se machieze, nu avea de ce. In plus nu o prea vad eu pe Dy contorsionandu-se ca sa nu se atinga de nimic. Iar de mancat, sa imi fie cu iertare... nu e cazul.
Dy, ca sa fiu sincera, nu stiu ce ai facut tu... Dar! Daca as fi fost in locul tau, as fi profitat din plin de acele trei minute ca sa ma relaxez, sau odihnesc. Trei minute in care sa nu faci nimic, doar sa astepti ca minunea sa se intample, de la sine. Nu tu aparate, nu tu dureri de spate pentru ca ai stat prea mult in aceeasi pozitie si ai amortit... Liniste, ZEN. Am zis, in cele din urma.
Si miros de zmeura!! adauga Dy razand. Chiar asta am facut! Am stat, m-am bucurat de cele trei minute petrecute cu mine, alaturi de noua mea prietena crema depilatoare TEENager.


Teen ce? interveni R. Dar de cand esti tu adolescenta iar?
Eh si tu acum! Este pentru piele sensibila. Si cum azi urma sa mergem la plaja am avut un motiv in plus sa ma rasfat. Ti-am zis doar ca mi-a fost mai greu sa aleg pe care dintre cele doua creme super rapide sa o aleg. Cand ne intoarcem in camera am sa ti-o arat si pe cea pentru piele normala cu ulei de argan. 
Fetelor, eu zic sa mergem noi inainte acasa, sa ne punem la adapost gentile (si pe noi) - cine stie ce "victime" mai face Dy anul acesta!! Si apoi... vedem ce se mai poate intampla doar in trei minute !! interveni S.
Am izbucnit toate intr-un hohot de ras. Nu stiu cum se face dar si in aceasta mini vacanta Farmecul ne-a facut rost de amintiri memorabile.

Dy ne-a aratat noile ei creme depilatoare rapide, eficiente si nedureroase [nu putea spune si ea nimic de la bun inceput? :P] si la final am ajuns la urmatoarea concluzie: in trei minute, poti face multe lucruri. Dar nu cu crema aplicata :D. Sau cel putin nu noi... :)).
Am putea totusi asculta o melodie, nu? 
Ah, bun! Pana data viitoare cand ne intalnim, asta va fi tema pentru acasa :))!
Dar vezi sa nu fie prea vesela!
Nici prea lenta! Ai vazut ca putem adormi usor in trei minute!
Poate compunem noi un cantec fermecat :D !!



2 comments :

Cristina DRagomir spunea... [Raspunde]

Bag de seamă că o cremă depilatoare ar trebui să existe în orice bagaj în vacanța de vară.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristina Dragomir Numai sa nu ajunga pe bagaj :P, ca-i pacat.
Si asta-i poveste adevarata 100%. :))

Trimiteți un comentariu